reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

co do obcinania paznokci to ja uważam że naqjlepsze będą nożyczki z zaokrąglonymi końcami....
pieluchy czy pampersy?
wg mnie może i pieluchy tetrowe są oszczędniejsze.... ale jak doliczyć dotego proszek, płyn do płukania, czas mamy, oraz prąd wodę i takie tam to taniej wychodzą pampersy;-)
jakie pampersy? moja bratowa używała tych zwykłych z lidla i dzieci nie miały żadnych odparzeń nawet w wakacje....
ciekawe jakie ja będę tu kupować ...:-pale chyba też lidlowskie:-D
zobaczymy i miejmy nadzieję że dzidzia nie będzie miała uczulenia...
ale po co z góry zakładać że mogłaby mieć.....

reklama
Terta nietetra :) warto sobie poczytać :), ja w każdym razie jestem zdecydowana oszczędzić chemii dziecku i mogę się wysilić żeby niejednorazówki prać - w końcu mam nowoczesne sprzęty domowe i nie muszę tego gotować we "frani". Teraz pieluszki niejednorazowe mają odpowiednie wkłady odprowadzające i dziecko nie ma mokro koło dupki, jak i pieluszki takie nie przemakają. Do mnie przemawia to że dzieci pieluchowane naturalnie wcześniej siadają na nocnik, mają więksą świadomość tego "co robią";-) i jednak jakby nie liczyć to takie pieluchy kosztują połowę tego co jednorazowe. Nie wiem czy któraś z Was pokusiła się żeby przeliczyć ile to będzie kosztowało (w wersji Pampers) - około 3000 jeśli dziecko usiądzie na nocnik po dwóch latach :). Do tego ja jestem mocno eko, moja lepsza połowa również i świadomość oszczędzenia środowisku około 6000 pielusek jednorazowych które rozkładają się 500 lat... do tego woda... okauje się że do wybielenia 6000 pieluch jednorazowych firma producencka zużywa o 37% więcej wody niż my piorąc pieluchy przez 2 lata... więc cóż - może old fashion, może ekoświr ale tak postanowiliśmy :)

passingby ja na początku też chciałam używać tetrę, ale stwierdziłam, że prąd, gaz, woda - żeby doprać, to dla mnie za duże koszta jednak.
Ale pewnie nie raz użyje, nawet mama moja stwierdziła, że po domu dziecko może sobie śmigać w tetrze, a już na wyjście gdzieś na spacer, do lekarza czy gdzieś tam można ubrać jednorazówkę :tak:

Co do moich zakupów, to kupiliśmy wczoraj farbę i od jutra zaczynamy(tzn. P zaczyna bo ja nie mogę choć bym chciała...:-)) malowanko :blink:

Terta nietetra :) warto sobie poczytać :), ja w każdym razie jestem zdecydowana oszczędzić chemii dziecku i mogę się wysilić żeby niejednorazówki prać - w końcu mam nowoczesne sprzęty domowe i nie muszę tego gotować we "frani". Teraz pieluszki niejednorazowe mają odpowiednie wkłady odprowadzające i dziecko nie ma mokro koło dupki, jak i pieluszki takie nie przemakają. Do mnie przemawia to że dzieci pieluchowane naturalnie wcześniej siadają na nocnik, mają więksą świadomość tego "co robią";-) i jednak jakby nie liczyć to takie pieluchy kosztują połowę tego co jednorazowe. Nie wiem czy któraś z Was pokusiła się żeby przeliczyć ile to będzie kosztowało (w wersji Pampers) - około 3000 jeśli dziecko usiądzie na nocnik po dwóch latach :). Do tego ja jestem mocno eko, moja lepsza połowa również i świadomość oszczędzenia środowisku około 6000 pielusek jednorazowych które rozkładają się 500 lat... do tego woda... okauje się że do wybielenia 6000 pieluch jednorazowych firma producencka zużywa o 37% więcej wody niż my piorąc pieluchy przez 2 lata... więc cóż - może old fashion, może ekoświr ale tak postanowiliśmy :)

ja czytalam i ogladalam jakis czas temu program o takich pieluszkach ekologicznych w sumie poczatkowy wklad pieniezny jest duzy ale w rezultacie o wiele taniej wychodzi wszytsko no i ekologicznie je sie pierze jedynie co ileś tam wklad chyba sie dokupuje i tyle
Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Ubranka Organiczne
fajne rozwiazanie ale ja za wygodna jestem :)

Ja na samym początku będę stosowac tetrę. Mam 40 pieluszek. Zobaczę jak długo wytrzymam przy dwójce dzieci i sama, bo mąż cały dzień w pracy, ale przez pierwszy miesiąc bym chciała. Przy Adasiu stosowałam tetrę 3 mies, tylko w nocy pampersy, ale mieszkałam z mamą więc miał mi kto pomóc przy praniu, prasowaniu... Potem przeszliśmy na pampersy z Tesco, te fioletowe (te co Ewelia) i u nas sprawdzały się super. Jednak zawsze miałam w zanadrzu orginalne i je stosowaliśmy na wielkie wyjście.
Acha i z doświadczenia nie róbcie zbyt dużych zapasów pampersów wcześniej, nasz syn zdążył wyrosnąc i pół paczki oddaliśmy znajomym - dzieci rosnął szybciej niż nam się wydaje. Teraz już zakupiłam, ale rozm 2 ;-)

a ja zapomnialam sie pochwalic kupilam dzisiaj zestaw : lozeczko+ materacyk+zestaw poscieli (ochronka na lozeczko i kolderka) +stojacy przewijak z wanienka jutro maja mi przywiesc
Buy your Kiddicare Nursery Package reviews from Kiddicare Cots | Online baby shop | Nursery Equipment
napiszcie co myslicie ja pytalam siostre o zdanie to jej sie nie podobalo powiedzila ze wszystko takie nijakie:zawstydzona/y: a wlasnie mi sie spodobalo wszystko juz sama nie wiem...moj facet jeszcze nie widzial bo w pracy boje sie czy mu sie spodoba jak dla mnie to byla swietna okazja:tak:
a to sam przewijak jest zdjecie wanienki
Buy your Scallywags Bath / Changing Station - Yellow reviews from Kiddicare Bath And Changing Units | Online baby shop | Nursery Equipment

Kochana nawet gdybym nie patrzyła na fotki to powiedziałabym że super bo:
NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY TOBIE SIE PODOBAŁO!!!!!!!!!!
a siostra może mieć inny gust i odpowiedz jej ze jak sama bedzie kupować dla swojej dzidzi to wszystko kupi w jaskrawych kolorach aż dostanie oczopląsu:-p:-p:-p
nie przejmuj się czyimiś uwagami bo to psuje frajde z zakupów!!! a przecież to Ty bedziesz oglądać te rzeczy najczęściej a nie siostra i Tobie ma się oko do nich uśmiechać:-):-):-)
Widziałam i mówię ze ładne, bardzo ładne!!!

Kochana nawet gdybym nie patrzyła na fotki to powiedziałabym że super bo:
NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY TOBIE SIE PODOBAŁO!!!!!!!!!!
a siostra może mieć inny gust i odpowiedz jej ze jak sama bedzie kupować dla swojej dzidzi to wszystko kupi w jaskrawych kolorach aż dostanie oczopląsu:-p:-p:-p
nie przejmuj się czyimiś uwagami bo to psuje frajde z zakupów!!! a przecież to Ty bedziesz oglądać te rzeczy najczęściej a nie siostra i Tobie ma się oko do nich uśmiechać:-):-):-)
Widziałam i mówię ze ładne, bardzo ładne!!!
dzieki milo uslyszec ze komus tez sie spodobalo ale w sumie macie racje niech se gadaja ;-) dzisiaj druga siostra skrytykowala moj zakup :baffled: a powinnysmy miec podobne gusta co nie?:-pAmelci na bank sie spodoba i tatusiowi tez sie podobalo :-)

to prawda.....:tak: wieri nie masz się czym przejmować....:-) jeśli się Tobie podoba to znaczy że jest śliczne....
mnie osobiście się te podoba :-)
ja też nie słucham innych jak ktoś mi mówi że chcę kupić( powiedzmy bo ja nic takiego nie mówiłam;-)) różowe łóżeczko to jak później będę miała synka to ędę musiała znów nowe kupować bo granatowe a to będzie stało w szafiie
a i wogóle po co mi łóżeczko jak tej osoby dziecko spało z rodzicami w łóżku bo do łóżeczka nie chciało i płakało a teraz ma swoje łóżko....:sorry2::confused::-D
tyle że jak każdy wie ja chcę kupić turkusowe łóżeczko ... no ale po co .. przecież moje dziecko jak i każdej z nas nie potrzebuje łóżeczka wogóle....:-D:-D:-D
śmieszy mnie taka zazdrość.....
miała swooje dziecko to robiła zakupy a teraz mi mówi co ja mam kupować.... heheh
no najlepiej to nic.... bo przecież urodzę zimą i będzie deszczowo to też mi się wózek nie przyda bo po co w taką pogodę......:-p:-D dobra laska

reklama
to prawda.....:tak: wieri nie masz się czym przejmować....:-) jeśli się Tobie podoba to znaczy że jest śliczne....
mnie osobiście się te podoba :-)
ja też nie słucham innych jak ktoś mi mówi że chcę kupić( powiedzmy bo ja nic takiego nie mówiłam;-)) różowe łóżeczko to jak później będę miała synka to ędę musiała znów nowe kupować bo granatowe a to będzie stało w szafiie
a i wogóle po co mi łóżeczko jak tej osoby dziecko spało z rodzicami w łóżku bo do łóżeczka nie chciało i płakało a teraz ma swoje łóżko....:sorry2::confused::-D
tyle że jak każdy wie ja chcę kupić turkusowe łóżeczko ... no ale po co .. przecież moje dziecko jak i każdej z nas nie potrzebuje łóżeczka wogóle....:-D:-D:-D
śmieszy mnie taka zazdrość.....
miała swooje dziecko to robiła zakupy a teraz mi mówi co ja mam kupować.... heheh
no najlepiej to nic.... bo przecież urodzę zimą i będzie deszczowo to też mi się wózek nie przyda bo po co w taką pogodę......:-p:-D dobra laska
no i w sumie po co kupowac wypelnienie jak dziecko ma spac bez poduszki a z praktyki wiemy ze kocem bedziemy nakrywac :) ;-)

Do góry