reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A powiedzcie mi co jest lepsze do obcinania paznokietków: nożyczki czy cążki? W sklepach można kupić te rzeczy osobno albo w zestawie. Tak się właśnie zastanawiam co jest lepsze i bezpieczniejsze?

Ja czytałam, że noworodkowi obcina się paznkocie dopiero po 2 tygodniach i najlepiej nożyczkami z zaokraglonymi końcami. Nie powinno uzywac się nożyczek, cązków ani obcinaczy dla dorosłytch.

reklama
mam pytanie do etatowych mam :-) czy po narodzinach malenstwa stosowałyście zwykłe pieluszki czy pampersy... Zastanawia mnie to bo sa rózne opinie na ten temat wiec prosze o rade!!!!!!

A co do nozyczek czy cążków to tez słyszałam o nożyczkach ale pewnie duzo zalezy od wprawy.....

do obcinania paznokcji to ja kupie nozyczki z zaokraglanymi koncami sa bezpieczniejsze bo wiadomo maluch moze sie ruszyc w kazdej chwili a co do pampersów jezeli moje malenstwo nie bedzie mialo uczulenia a co przy pampersach zdaza sie bardzo rzadko to bede uzywala ich napewno do 6 miesiaca badz huggis czy innych markowych a po 6 zaczne probowac innych nie markowych

mam pytanie do etatowych mam :-) czy po narodzinach malenstwa stosowałyście zwykłe pieluszki czy pampersy... Zastanawia mnie to bo sa rózne opinie na ten temat wiec prosze o rade!!!!!!

Wybór pieluszek zalezy od ciebie - teraz znowu staje sie modne używanie pieluszek tetrowych ale to wiąże się z dużo większym zamieszaniem wokół zmiany pieluch. Jak masz wątpliwości wejdź na stronę promującą ten sposób (organizują tez warsztaty w róznych miestach). Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Ubranka Organiczne

Ja z lenistwa i wygody wiem, że będe używać jednorazowych.

Ja pierwszego synka urodziłam w lipcu...było cieplutko...początek tzn 2 tyg używałam pieluszek tetrowych..ale drugi synuś od poczatku w pampersach...roboty z tetrowymi co nie miara,ale niby zdrowiej dla dzidzi..teraz raczej na pampersy się nastawiam..

moja niunia akurat jak pol roku skonczy bedzie cieplej sie robic i wtedy tez trzeba miec na uwadze ze inne pieluszki moja byc przyczyna oparzeń itp bo wiadomo jak pogoda :/

a tak dla ciekawosci teraz mi do glowy przyszlo ze jak bylam u siostry i ona kupla pampersy PAMPERSA i miala jeszcze HUGGISA kilka i niby ten sam przelicznik kg ale jest jednak roznica w grubosci pampersa se delikatne i cieniutkie a huggisy o wiele grubsze... tez trzeba miec na uwadze to no ale to pozniej ;) przy cieplejszych miesiacach :)

Ja uważam, że wszystkie prdukty dla dzieci musza przejść tak rygorystyczne testy, że ryzyko urazów jest zminimalizowane. Jednorazówki moga być bezpieczniejsze niz źle założone tetrowe.

reklama
Ale pieluchy tetrowe sa bardzo tanie (ok 15 zł za 10 szt.) a 5 szt to na 1 lub dwa dni wystarczą bo mluchowi wiecznie się ulewa. Ja planuje minimum 20 szt zakupić, żeby zawsze miec czyste pod ręką i nie prac codziennie.
w anglii sa niestety drogie biale 10 sztuk 6.99
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Clothing/Bibs-and-Cloths/White-Muslin-Squares-10-Pack(0018025)

kolorowe 8 sztuk 6.99 funtow

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Clothing/Bibs-and-Cloths/Coloured-Muslin-Squares-8-Pack(0032213)

Do góry