reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Właśnie dostałam laktator Tommee Tippee :))) Uważam , że zrobiłam świetny interes gdyż gratis były jeszcze 3 duże butelki a jak patrzyłam to za same te butelki wydałabym między 50 a 60 zł. Ja zaś za caly komplet czyli laktator (wraz z małą butelką) i te 3 duże butle dałam 105 zł więc myślę, że bardzo przystępna cena :)))

reklama
ubranka dla newborna możesz nigdy nie założyć - kuzynowi urodził się teraz syn - 61 cm - taki długi :szok::szok: nóżek by z pewnością nie wcisnął w ubranka newborn, a jeszcze zalecają , żeby dzieci miały trochę luzu nie krępującego ruchów, więc zazwyczaj ubiera się choć lekko za duże ubranka.

A podwójne pieluchowanie stwietrdzić może lekarz ortopeda przy pierwszym badaniu usg biderek, które wszystkie niemowlaczki muszą przejść. Choc prawdą jest, ze za czasów "naszych mam" pieluchowano wszystkie dzieciaki tak po prostu :confused:

moja kumpela urodziła znów taą małą dzidzię że ciuszki na newborn miała długo.....
a na początku były na nią nawet za duże:szok:
a to takie malutkie jest....
nie wiem do kiedy mam czekać z kupnę tych ciuszków... no bo jak tu mozna wyczuć czy dzidzia mała czy nie będzie.....:sorry2:

ja używałam nożyczek z zaokrąglonymi końcówkami ale to kwestia wprawy ja obcinaczkami nigdy nawet sobie nie obcinałam bałabym się że przyszczypie maleńkie paluszki.

A co do pieluch to ja napewno bede używac jednorazówek. Moj synek miał uczulenie na pampersy te z wyciągiem z aloesu a na inne firmy nie a z pampersów to mógł nosić tylko te sleep and play. Za to te biedronkowe to miłam wrażenie że jak nasikał to robiły się twarde jak kamień lidlowskich nie uzywałam bo tu u mnie w pobliżu lidla nie ma. Używamy jeszcze huggisów ale już tylko do spania bo wdzień mały sika na nocnik.

Właśnie dostałam laktator Tommee Tippee :))) Uważam , że zrobiłam świetny interes gdyż gratis były jeszcze 3 duże butelki a jak patrzyłam to za same te butelki wydałabym między 50 a 60 zł. Ja zaś za caly komplet czyli laktator (wraz z małą butelką) i te 3 duże butle dałam 105 zł więc myślę, że bardzo przystępna cena :)))
zrobiłaś świetny zakup. też zamierzam kupić ten laktator i butelki ale już chyba nie trafię na taką super ofertę jak Ty :-(, udało Ci się :tak:życzę coby dobrze służył ;-)

Dziewczyny kupujecie podkłady do przewijania ? http://www.allegro.pl/item682808446_podklady_do_przewijania_5szt_idealne_do_szpitala.html
potrzebne czy nie ????

Ostatnia edycja:
Dziewczyny porażka w sklepach z odzieżą dla ciężarnych:confused: byłam w H&M wszystkie spodnie i spodenki ogromniaste!!! W koncu kupiłam zwykłe spodenki z bawełny bo obłędu można dostać.
Przechodziłam koło sklepu dzieciecego MOTHERCARE i patrzę obiżka -30% myślę sobie a zerknę przez szybkę..i co widzę śpioszki po obniżce 79 zł:-D:-D

Na końcu wycieczku kupiłam w carrefourze dla Niuni czapeczkę za 14, 95 bo to akurat chcę nowiusie.

Załączniki

• DSCN0913.jpg
    DSCN0913.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja dzis bylam w hurtownii i widzialam troche rzeczy porownalam ceny i nie oplaca sie na allegro bo dodatkowo przesylka wiecej wyjdzie juz mniej wiecej wiem co mam kupic itp wiec jutro zaczynam robic liste :) jezeli mamusie doswiadczone moga niech napisza mi jakie butelki potrzebne sa ml ? mysle o jednej malej np do herbatek czy cos i jedna wieksza bo nigdy nie wiadomo jak z mlekiem bedzie i lepiej miec w zapasie tylko ml nie wiem :) a i kupilam 1 zabaweczke :) misia z pozytywka :) powoli bede puszczala maleństwu niech slucha muzyczki i pozniej zobaczymy jak juz bedzie na swiecie czy rozpozna :)

reklama
zrobiłaś świetny zakup. też zamierzam kupić ten laktator i butelki ale już chyba nie trafię na taką super ofertę jak Ty :-(, udało Ci się :tak:życzę coby dobrze służył ;-)

Dziewczyny kupujecie podkłady do przewijania ? Podkłady do przewijania 5szt. idealne do szpitala (682808446) - Aukcje internetowe Allegro
potrzebne czy nie ????
Ja kupiłam 2 szt. Z myślą, że mogą mi się przydać po porodzie. W hurtowni płaciłam 2,50 za 1 szt.

Do góry