reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dopiero wczoraj w nocy wylicytowalam musze czekac az mi przysla ale dam znac jak mi przyjdzie :tak:ten moj wyswietla na suficie obrazki z kubusia puchatka na tej lampce z przodu tez pojawiaja sie obrazki a co do melodii to jeszcze nie wiem :blink:

super projektor:-)oj wspolczuje tego co przezylas:-)ja tez czasami tak mam hehe:-)

Super projektor :)

A zauważyłyście te dziwne rozkojarzeniowe objawy?
Ja co rusz walnę się w coś głową lub inną częścią ciała (a to o otwarte drzwiczki od szafki, a to o kant stołu) a to mi cos z rąk wypadnie (najczęściej jak rano wyjmuję kotom puszkę żeby się ogrzała), ostatnio złapałam się na tym że zapominam słowa... a to strzaszne w moim zawodzie :-);-) wręcz dyskwalifikujące, już nie mówię o matematyce klasa I (czasem nawet dodawanie mi nie idzie). Mam tylko nadzieję że nie zapomnę psa wziąć ze spaceru do domu oraz że zapamiętam do którego szpitala mają mnie zawieźć na poród ;-)

Super projektor :)

A zauważyłyście te dziwne rozkojarzeniowe objawy?
Ja co rusz walnę się w coś głową lub inną częścią ciała (a to o otwarte drzwiczki od szafki, a to o kant stołu) a to mi cos z rąk wypadnie (najczęściej jak rano wyjmuję kotom puszkę żeby się ogrzała), ostatnio złapałam się na tym że zapominam słowa... a to strzaszne w moim zawodzie :-);-) wręcz dyskwalifikujące, już nie mówię o matematyce klasa I (czasem nawet dodawanie mi nie idzie). Mam tylko nadzieję że nie zapomnę psa wziąć ze spaceru do domu oraz że zapamiętam do którego szpitala mają mnie zawieźć na poród ;-)
Ja kilka nocy temu, próbowałam przejść przez zamknięte drzwi :-( Tak rąbnęłam o szybę, że rano obudziłam się z guzem na czole i obitym łokciem :baffled:

czy newborn to inne niż pampers 1? Boja mam 1 i one wcale nie mają wycięcia. Kiedyś, dawno te,mu widziałam reklamę pieluch z tym wycięciem ale w żadnym sklepie nie umieli mi powiedzieć, które to pieluchy.
Pampersy nie maja wyciecia na pepuszek, tylko najmniejsze Huggisy-ale nie wiem dokladnie jaki rozmiar. Ja uzywalam Pampersow i odwijalam, a dziewczyna na poprdowce uzywala wlasnie Hugiisow i mialy wyciecie.

To ja do tych zwierzaczków jeszcze nawiążę:-)
Mamy obecnie 2,5 psa i 3/4 kota:-)
Jeżeli ktoś miałby ochotę na 1/2 psa, to chętnie oddam w dobre ręce, bo mamusia się puściła i pod nogami plącze się teraz cudo nazwane przez nas roboczo Kluską:) Nie bardzo mam ochotę na 3. psa, więc szukam dla niej domu..
Kocio jest po przejściach:-( Przyplątała się do nas, a że cudna jest wiec została (nigdy nie chciałam KOTA!!) Ale na nią nie było sposobu, miłość od pierwszego wejrzenia:-)
Miesiąc temu dopadł ją pies sąsiadów i ledwo się wylizała. Ale na szczęście jesteśmy na dobrej drodze.
Jaka jestem szczęśliwa, że tu tyle kociar jest:-) Toxo oczywiście wciąż mi po głowie chodzi. Na początku ciąży robiłam badania i wynik był neg. Tylko cały czas mam to gdzieś w podświadomości.. Oczywiście kotem i kuwetą zajmuje się ja - mąż kiedyś powiedział NIE. Jeżeli chcę kota, to mam się nim zając i tyle. Napiszcie proszę jak można się zarazić, bo czytałam masę na ten temat, przerobiłam kilku weterynarzy i wiadomości sie raczej uzupełniają niż powtarzają:zawstydzona/y:
A to moje cuda:-)

Załączniki

• Zdjęcie061.jpg
    Zdjęcie061.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 32
  • Zdjęcie306.jpg
    Zdjęcie306.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 37
  • Zdjęcie327.jpg
    Zdjęcie327.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 34
Dziewczyny czy ktoras z Was kupowala moze taki zestaw laktatora: Avent - Laktator ręczny ISIS z systemem VIA (706306313) - Aukcje internetowe Allegro lub taki Avent - Laktator Ręczny ISIS +2x butelka + GRATIS (706308164) - Aukcje internetowe Allegro bo nie wiem ktory lepszy zestaw??dodam ze butelek nie potrzebuje...daradzcie plizz!!
Gie-oska ja mam ten drugi laktator, albo bardzo bardzo podobny bo zdjęcie trochę niewyraźne. Byłam z niego bardzo zadowolona. Przez 1,5mies używałam go non-stop i sprawił się bez zarzutu. myślę, że z czystym sumieniem mogę Ci go polecic.

reklama
Co do roztargnienia,na szkoe rodzenia zostało to nazwane "spowolnieniem" umysłowym, lub łagodniej "trudnościami z koncentracją". Teraz bardziej jest nam podobno potrzebny instynkt macierzyński, żeby się maleństwem zająć niż rozbuchany intelekt;-)

Do góry