reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

dobrze rozumiem, ze nauczanie początkowe?

Nie nie :-), zarabiam na życie pisaniem :tak:

To ja do tych zwierzaczków jeszcze nawiążę:-)
Mamy obecnie 2,5 psa i 3/4 kota:-)
Jeżeli ktoś miałby ochotę na 1/2 psa, to chętnie oddam w dobre ręce, bo mamusia się puściła i pod nogami plącze się teraz cudo nazwane przez nas roboczo Kluską:) Nie bardzo mam ochotę na 3. psa, więc szukam dla niej domu..
Kocio jest po przejściach:-( Przyplątała się do nas, a że cudna jest wiec została (nigdy nie chciałam KOTA!!) Ale na nią nie było sposobu, miłość od pierwszego wejrzenia:-)
Miesiąc temu dopadł ją pies sąsiadów i ledwo się wylizała. Ale na szczęście jesteśmy na dobrej drodze.
Jaka jestem szczęśliwa, że tu tyle kociar jest:-) Toxo oczywiście wciąż mi po głowie chodzi. Na początku ciąży robiłam badania i wynik był neg. Tylko cały czas mam to gdzieś w podświadomości.. Oczywiście kotem i kuwetą zajmuje się ja - mąż kiedyś powiedział NIE. Jeżeli chcę kota, to mam się nim zając i tyle. Napiszcie proszę jak można się zarazić, bo czytałam masę na ten temat, przerobiłam kilku weterynarzy i wiadomości sie raczej uzupełniają niż powtarzają:zawstydzona/y:
A to moje cuda:-)

Po pierwsze to śliczna syjamska kotka - prawdopodobnie rodowodowa. Po drugie - kotka więc warto ją wysterylizować żeby nie było kociąt które z racji braku rodowodu mamusi będą małymi kocimi kundelkami. Po trzecie wystaczy że będziesz codziennie sprztać kocie odchody "twarde" w rękawiczkach gumowych wystarczy - nic nie powinno się stać.

Suczkę też warto wysterylizować żeby nie było pote niespodzianek :) - szczeniaczek słodki.

Co do roztargnienia,na szkoe rodzenia zostało to nazwane "spowolnieniem" umysłowym, lub łagodniej "trudnościami z koncentracją". Teraz bardziej jest nam podobno potrzebny instynkt macierzyński, żeby się maleństwem zająć niż rozbuchany intelekt;-)
http://www.suwaczki.com/

http://www.suwaczki.com/
hmmm, instynkt macierzyński wolałabym "załatwić" poprzez intelekt :):-)

reklama
dziewczyny wspolczuje tego roztargnienia...mi na szczescie to sie jeszcze nie zdarza!!

Dziewczyny czy ktoras z Was kupowala moze taki zestaw laktatora: Avent - Laktator ręczny ISIS z systemem VIA (706306313) - Aukcje internetowe Allegro lub taki Avent - Laktator Ręczny ISIS +2x butelka + GRATIS (706308164) - Aukcje internetowe Allegro bo nie wiem ktory lepszy zestaw??dodam ze butelek nie potrzebuje...daradzcie plizz!!

Ja mam ten drugi, pożyczyła mi go koleżanka na czas mojej laktacji :))) Ona była z niego super zadowolona.

Gie-oska ja mam ten drugi laktator, albo bardzo bardzo podobny bo zdjęcie trochę niewyraźne. Byłam z niego bardzo zadowolona. Przez 1,5mies używałam go non-stop i sprawił się bez zarzutu. myślę, że z czystym sumieniem mogę Ci go polecic.

Ja mam ten drugi, pożyczyła mi go koleżanka na czas mojej laktacji :))) Ona była z niego super zadowolona.

dziewczyny a czy te dwa linki co dalam nie roznia sie tylko dodatkami a sam laktator jest ten sam??bo wyglada tak samo??

a nam udalo sie odkupic dzisiaj fotelik samochodowy maxi cosi malo uzywany ma dopiero pol roku do tego folia i daszek przeciwsloneczny wypiore pokrowiec i bedzie jak nowy pasuje swietnie do naszego wozka zaplacilismy okolo 200 zlotych(40 funtow nowy w promocji 79.99 £)
dotego kupujac w tesco zbieramy punkty ktore teraz mozna powajac i dostalismy bony na dzial dzieciecy to wzielismy za darmo kubelek na zuzyte pieluszki i 5 wkladow :-)
Pielęgnacja - Tommee Tippee Pojemnik na zużyte pieluszki

fajny z obrazkiem :tak:moj taki caly bialy ja chcialam nabrac pieluszek dla dziecka za te bony ale moj facet uparl sie na taki kubelek przynajmniej nie bedzie brzydko pachnialo i ulatwi nam to zycie:-)
Pozazdrościć faceta :-) Mój mnie straszył, że jak kupię ten kubełek (a kupiłam używany z 2 wkładami za 50zł), to on kupi alufelgi (powiedziałam, że nie ma sprawy, tylko najpierw ma kupić wózek, fotelik, i odłożyć co nieco na edukację pierworodnej) :-)

hihi moj M. jeszcze przed narodzinanmi Kuby zalożył fundusz powierniczy na rzecz edukacji naszego syna. Wybrał opcję agresywną, wysokkiego ryzyka. Niestety mają chlopaki pecha, ciągle tracą i zstanawiam się czy jak Kuba skońcy 18 lat to mus starczy na kur pływania :-) bo na studia to nie mam co marzyć.

reklama
Do góry