reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja tez nie kupuje tego kosza na smieci, jak dla mnie to zbedny wydatek, a zwlaszcza te wklady do nich. Uzywałam zawsze zwyklego kosza i worków na smieci takich małych kolorowych, kosz mam taki:
PIĘKNY KOSZ NA ZABAWKI LUB ŚMIECI - PROMOCJA !!! (708257240) - Aukcje internetowe Allegro (świnkę:-D)
nigdy nie smierdzialo, bo kupki takiego noworodka jakos strasznie nie smierdzą, dopiero jak zaczyna wiecej jeść innych pokarmów, a i tak sie czesto wyrzuca, bo co za problem wziąść woreczek jak sie idzie na spacer:tak:

Jesli chodzi o wanienki to tez bardzo polecam zwykłe, najzwyklejsze. Ja tez sie bałam bardzo kąpieli i kupiłam leżaczek, łatwo na nim położyć dziecko ale jak umyć:baffled: brzuszek, nóżki, rączki owszew ale co z plecami, pupą i główką:confused: i tak trzeba ten leżaczek wyjąć i to wiecej stresu niz jak by kąpac bez niego. A te wyprofilowane to juz wogóle sobie nie wyobrażam jak umyć w nich dziecko, pozatym jak dziecko juz siada to lubi sie poprzekręcać, pochlapać a tu ma ograniczone miejsce:tak: Tak samo z kąpaniem na brzuszku, na początku cięzko ale dzieci to lubią i po kilku tygodniach juz wiekszosc dzieciaczków przekreca sie na brzuszek.

Zastanawiam sie czy kupic taką wkładkę z gąbki do wanienki, bo ja kładłam na pieluszce w wanience (jak juz wywaliłam leżaczek) ale ona mi uciekała zawsze. Wiem ze to siedlisko bakterii ale chociaz na początek, co Wy o tym myślicie??

Royana - sliczny ten dresik, u nas tez jest Pepco i czesto kupuje tam dla córci ubranka, jakosc srednia ale i tak dziecko nie zdąży zniszczyć:tak: Tyle ze u mnie są mało fajne ubranka dla niemowląt, spioszki czy kaftaniki:baffled: A i kupiłam tam śliczny kocyk polarowy niebieski w ciuchcie za 7,99:szok:

Nie pamietam kto dawał link do kojca SUN, śliczny, tez sie na taki napaliłam, chociaz ma duzo bajerów dla mnie zbednych ktorych nie bede uzywac. Widzialam na zywo w sklepie, byl za 399 zł:szok: Tylko materacyk jest twardy i trzeba dokupić niestety:-(

reklama
dla mnie Kosz śliczny.....:tak:
poduszka do karmmienia -też się przyda.... więc można ją zakupić....:-)
wanienka to tak jak wcześniej wstawiłam foty.... zwykła ... najbardziej funkcjonalna... :-D

a uważam że kupki dzici jednak śmierdzą....:-p wiem z doświadczenia.... hehe
ale żeby nie było że wybrałam kjosz ze względu na to nie chce mi się na spacery chodzić nie chce ;-) tylko u nas tak czy tak trzyma się śmieci w domu a śmieciarka pod dom przyjeżdża raz na 2 tyg..... więc lepiej jak mam te kupki zabezpieczone a że jak mówię u nas taki kosz niedrogi to lepiej dla mnie....

a te paklanki z czego są zrobione? one są ekologiczne? rozkladają się szybko, czy to znów jakis plastik?
ja nie mam pojęcia z czego to jest! dziewczyny tu wcześniej pisały, że to jakieś woreczki na pieluchy zabrudzone i że nie drogie i że się sprawdzają zwłaszcza w gościach, to pomyślałam, że kupię

Wiec jest napisane "plastikowe woreczki nie są zabawka"...
50 szt jest w środku i trzeba zawiazac zuzyta pieluch, one sa pachnace

Załączniki

• DSC01207.jpg
    DSC01207.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 32
Dzisiaj cos patrzyłam na necie o tych smietnikach i u jednego sprzedawcy było na[isane, ze poki dzidzia mała i je tylko mleko mamy i kupki nie smierdza, to sie stosuje wkłady rozowe (chyba nie pachnace), a jak juz kupki zaczynaja intensywnie "pachniec" to trzeba wklady zmienic na zielone wiec chyba sa pachnace.

Dzisiaj cos patrzyłam na necie o tych smietnikach i u jednego sprzedawcy było na[isane, ze poki dzidzia mała i je tylko mleko mamy i kupki nie smierdza, to sie stosuje wkłady rozowe (chyba nie pachnace), a jak juz kupki zaczynaja intensywnie "pachniec" to trzeba wklady zmienic na zielone wiec chyba sa pachnace.
no to naet nie wiedziałam o tym :sorry2: musze zobaczyć czy moje wkłady są pachnące czy nie... hehe bo w zestawie dostałam wkłady zielone.....

reklama
Witam babeczki!!! Troszke powczasowałam sobie ale co dobre szybko się kończy... Dobrze, że dajecie znać co gdzie i kiedy. Jutro lecę do Reala i może też do Pepco a najważniejszy mój jutrzejszy zakup to szynszylek :-) Jestem uzależniona od tych zwierzątek. Stara baba a taka głupia... ;-)

Do góry