reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

jeśli chodzi o tantum rosa to irygator może się przydać.
Ja po pierwszej ciąży stosowałam go do robienia roztworu, jeszcze w szpitalu robiłam w nim mieszankę i później będąc pod prysznicem po umyciu się stosowałam zewnętrznie. To opakowanie jest harmonijkowe i jak się ściska to wylatuje z końcówki rozwór pod ciśnieniem czyli całkiem sprytnie służy właśnie do przemywania zewnętrznego. Robić płukanek wewnętrznych po porodzie absolutnie nie wolno!
A jeśli któraś z Was nie kupiła tego irygatora to spokojnie zwykła butelka plastikowa wystarczy.
Dodam jeszcze , że przemywanie tym roztworem faktycznie przynosiło mi dużą ulgę , szczególnie na początku kiedy krocze było trochę obolałe. Przemycie łagodziło dolegliwości bólowe, nie tylko odkażało i ułatwiało prawidłowe gojenie.

reklama
Gosia sliczny fotelik..wyglada jak nowka:-)

Super domek:-)czy to Fiisher Price??tez mam manie jesli chodzi o zabawki dla corki hehe:p

Domek firmy Little Tikes. Facet przytargal go dla swojej cory z USA, ale ona juz przestala sie bawic wiec postanowil sprzedac. Jest duzy, bo ma metr wysokosci , szerokosci 85 i 50 cm glebokosci i jest cholernie ciezki wiec nie wiem jak wstawimy go pod choinke (na pierwszym pietrze) ;-)

kupilam dzisiaj fajne spiochy, w poprzeczne granatowo-biale paski, z czerwonym napisem posrodku : been inside for 9 months :-D
w wolnym tlumaczeniu - (od) siedzialem 9 miesiecy

a od siostry dostalam - if my mum doesn't, my auntie will
czyli jesli mama sie nie zgodzi (nie zrobi), to ciocia na pewno! :laugh2:

a w george w asdzie widzialam albo spiochy albo bodziaki, juz nie pamietam, z haslami po polsku, w stylu mamusia mnie kocha czy cos takiego

Mam dla malej dwie pary spiochow, jedne Kocham moja mame, a drugie Kocham mojego tate. Chcialam jeszcze Kocham moja siostre, ale nie moge nigdzie znalezc (a kocham babcie, dziadka itp to sa :eek:)

pojechalam rano na car boot i wrocilam z ogromna torba ciuszkow dla dzidzi. samych bozonarodzeniowych wdzianek z reniferami i balwankami mam chyba z 5 :tak: i znowu prawie za grosze, np 4-5 rzeczy za £1.

reklama
ja ciągle bym coś kupowała z ciuszków dla maluszka ale się powstrzumuje bo wiem że mam ich za nadto, a takich większych mam mało więc wole odkładać pieniążki na zakupki jak dzidzi będzie większe. Teraz nie chce kupować większych bo nie wiem co tak na prawdę mi się przyda w większych ilościach. Moja siostra np mówiła że jak jej córeczka była taka malusia (do miesiąca) to ubieranie ją w body było masakrą, więc ona wolała takie zapinane na boku, albo kaftaniki, więc różnie z tymi ciuszkami bywa :))

Do góry