reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Chrzestni nie moga miec cywilnego slubu , a jesli chodzi o mieszkanie ze soba przed ślubem to wszystko zalezy czy ksiadz o tym wie ;-)Jesli nie to bez problemu osoba moze byc chrzestnym/chtrzestna :-)

To chyba tylko wymysl parafii bo w prawie koscielnym chyba nic takiego nie ma:) co ma slub chrzestnych do rzeczy? Przeciez chrzestny nie musi miec w ogole slubu, moze to byc mlodszy brat, wazne zeby mial bierzmowanie i przystapil do spowiedzi przed chrztem.

reklama
To chyba tylko wymysl parafii bo w prawie koscielnym chyba nic takiego nie ma:) co ma slub chrzestnych do rzeczy? Przeciez chrzestny nie musi miec w ogole slubu, moze to byc mlodszy brat, wazne zeby mial bierzmowanie i przystapil do spowiedzi przed chrztem.

To ma to ze skoro sa po cywilnym to mieszkaja i sypiaja ze soba, a to grzech skoro bez slubu i nie maja prawa do spowiedzi;-) tan prawo maja, gorzej z rozgrzeszeniem :-D

To ze dla kosciola ślub cywilny to zycie w grzechu :-D

To ma to ze skoro sa po cywilnym to mieszkaja i sypiaja ze soba, a to grzech skoro bez slubu i nie maja prawa do spowiedzi;-) tan prawo maja, gorzej z rozgrzeszeniem :-D

Dokładnie :-D:-D:-D

To nie trzeba mowic ze zyja w grzechu:) Po prostu to jest chrzestna a to chrzestny i tyle, nie podaje sie chyba wszystkich danych chrzestnych? Poza tym to zalezy od ksiedza i parafii, nasza przyszla chrzestna nie ma koscielnego a swoje dziecko jakos ochrzcila.
My bedziemy chrzcic w czerwcu dopiero, bo wtedy bedziemy w Polsce po raz pierwszy, mala bedzie juz siedziala na kolankach:)

pianistka - nie wiem czy wszedzie tak jest ale u nas ksieza chodza po koledzie po domach i pytaja sie o rozne sprawy i zapisuja sobie;-) a chrzesni musza miec zaswiadczenie ze swojej parafii ze moga byc chrzesnymi. Moj potencjalny chrzesny miszka w innej parafii wiec mysle ze nie wiedza w jego parafi o slubie, ale jakos tak mi niesmacznie klamac:-p:sorry:

Dziewczyny co myslicie o zalozeniu nowego watku pt. "Mega okazje - promocje" . Moglybysmy informowac sie na bierzaco o jakis promocjach itd. W tym watku jest tyle roznych tematow ze nie idzie sie polapac :-D Czekam na opinie.
Ja ostatnio kupilam pampersy Pampers-<3> 96szt za 49.99 i chusteczki Pampers 4 op za 19.99. Jak dla mnie to wielka promocja bo normalnie 62szt sa za ok 54zl a chusteczki 1 op ok 8zl

Dziewczyny co myslicie o zalozeniu nowego watku pt. "Mega okazje - promocje" . Moglybysmy informowac sie na bierzaco o jakis promocjach itd. W tym watku jest tyle roznych tematow ze nie idzie sie polapac :-D Czekam na opinie.
Ja ostatnio kupilam pampersy Pampers-<3> 96szt za 49.99 i chusteczki Pampers 4 op za 19.99

ilona tworz watek, uwazam dobry pomysl:tak: a najwyzej sie go wytnie:-p
ja uzywam chusteczek z auchan, malemu nic nie jest a kosztuja teraz 2,50:)

Ja ostatnio kupilam pampersy Pampers-<3> 96szt za 49.99 i chusteczki Pampers 4 op za 19.99. Jak dla mnie to wielka promocja bo normalnie 62szt sa za ok 54zl a chusteczki 1 op ok 8zl
:tak:

reklama
Dziewczyny poradzcie... chcialam malej kupic lezaczek/bujaczek taki przenosny. Ale przewaznie wszystkie sa do 9 kg. czyli nie wystarczylby na dlugo bo mala juz wazy 6kg. Widzialam ze sa do 18kg z Fisher price, ale, ale czy one sa wygodne dla dziecka?

Do góry