• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Megami ja wlasnie bardziej bym wolala takie kopertowe czy cos. Cnociaz w domu to i tak moge spac z rozpietymi :-P
Co do wagi startowalam z 70kg teraz juz pewnie z 85 jest. No i mam 170cm wiec jestem kulka :-P

A ja czesto spie wlasnie w koszuli bez majtek lub w ogole nago jak jest cieplo. I kto wie czyto m.in. dzieki temu nie omijaja mnie bakterie grzyby itp.

Po porodzie wiadomo ze bede w gatkach spac, tak jak i zawsze przy okresie :-P dlatego mowilam ze pizamy nie chce na juz czy styczec. Chce kupic normalna na przyszlosc. Pomijajac juz ciaze i polog

Doggi to ja po skreceniu stawu skokowego i peknieciu srodstopia jak sciagnelam gips to noga jak nie moja. Blada, sina i dwa razy chudsza

Jenn no jasne, cała czerwona byłabym bez :-D czasem leżąc sobie zdejmowałam, podkładając podkład pod tyłek. Chodząc czy siedząc nie wyobrażam sobie wietrzenia :-P

To zaglądanie to masakra, niby wszystkie na sali to samo przechodziły, ale to jednak mało intymne... I ten cały tłum lekarzy... Na szczęście po drugim porodzie byłam bez obrażeń to mi tylko brzuch macali czy macica się dobrze obkurcza :-) Brrrrrr

Agulqa ja 171, start z 66 teraz 83 :-)
Spanie nago na pewno ma wiele korzyści, przeciwinfekcyjne szczególnie :-P

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny , no to trafiłam i tutaj ;-)

Co do pasów poporodowych to u mnie też odradzała babka w szkole rodzenia, gin też. A nie powiem, świtał mi ten pomysł w głowie.

Podkłady czy tam te wielkie podpaski po porodzie z belli są ponoć b.dobre. W rossmanie są tzn. raz są raz nie ma widać branie mają. Ostatnio pojechałam z zamiarem kupna i nie było ani jednego opakowania. No i za wkładkami laktacyjnymi się rozglądam. Jakieś na L są ponoć dobre, mam gdzieś całą nazwę zapisaną ;-)

Mi co zostało do kupienia to wam wymienię:
2 ręczniczki z kapturkiem, waniena ze stelażem (choć mam już upatrzoną to się czaję nie wiem na co),przewijak na komodę, aspirator do noska, szczotka, obcinaczka do paznokci, termometr, butelka zwykła i antykolkowa + szczotka do nich i płyn, smoczek, tetry, flanelki, otulacz, worki na pieluchy, podkład pod prześcieradło , jeszcze jeden albo 2 zestawy kocyk+podusia, no i kołderkę do łózka i pościel. Z kosmetyków to sól fizjologiczna, płyn i balsam, oliwka na główkę, gaziki, płatki, linomag zielony, mokre husteczki, bujaczek, karuzelka i mata + zabawek trochę. No i dla mnie laktator, wkładki laktacyjne, podpaski/podkłady, krem na brodawki, kapturki, majty zwykłe bawełaniane i z siatki no i koszule. Chyba "tylko" tego mi brakuje ;-)

agulqa dziewczyny mają rację, te pasy powodują rozleniwienie mięśni i w efekcie stają się słabsze jeszcze

Doggi mi się wydaje ze po cc poprostu dluzej schodzi brzuch, wszystkie moje kolezanki po sn szybko "wklęsły" a te co miały cc dłużej mialy brzuszek. Ja po 4 mies chyba mialam swoj wyjsciowy. No i cwiczyc nie mozna odrazu :(

Mommy Tiger nie martw się ja też masy rzeczy jeszczze nie mam. Te wkladki laktacyjne to pewnie Lansinoh, miałam je poprzednio i są moim zdaniem najlepsze ale cena nienajlepsza niestety :baffled:

O super z tą promocją rossmanowską, kupie mamie i siostrze na gwiazdkę cosik :-)

Ja jutro po miesiącu odstawiam młodego do żłobka to w kooońcu cos zacznę ogarniać dla małego :)

Jamam kolezanke po cc i widzialam ja jakies niecale 2miechy po porodzie i byla chudsza niz przed ciaza ;-) ale ogolnie szczupla byla. Ja zawsze bylam "dobrze zbudowane". Cycki byly i uda i biodra. Alejednak do moich 63-65kg chcialabym zjechac. Oby sie udalo bo wtedy najbardziej sie sobie podobalam ;-)

reklama
Gosiane , taaak o te dokładnie chodzi :-) Mówisz , że dobre? jakie są jeszcze godne polecenia? Mam J&J i TT ze szkoły rodzenia. Te pierwsze takie sobie mają opinie, TT nawet nawet a najgorsze wkładki chyba z belli?

Po cc ponoć dopiero po pół roku można tak intenstyniej porządniej zacząć ćwiczyć. Ale ostatnio jedna dziewczyna urodziła przez cc blizniaki i jak ona wygląda :szok: Jakby w ciąży wogóle nie była aż zazdraszaczam ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry