reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja dzisiaj zrobiłam pierwszą turę prania-rzeczy białe, jutro będę prasowac.
Prałam w pralce na programie delikatne w lovelli z super płukaniem.
Proszek "dzidziuś" widziłam i też jest płyn do prania o tej samej nazwie-zastanawialam się nad kupnem ale własnie nikt mi nie potrafił doradzic, a cena niska-ta duza paka 11,99. Płyn 1litr albo 1,5litra 5,49

reklama
Wiem że "dzidziusia" moja kuzynka używa i jest zadowolona (musze do niej dryndnąć i się zapytać gdzie kupuje ten proszek) bo ja tez go nigdzie nie widziałam a chętnie kupie.
Ja jeszcze nie robiłam prania i prasowania ale mam zamiar w przyszłym tygodniu wziąść się do roboty wkońcu.
A pieluszek tetrowych to jak narazie mam tylko 10 i 1 flanelową tylko :zawstydzona/y:
Wczoraj kupiłam fajny rampersik w realu za 10zł :-)

moja mama miala bardzo ciezka alerigie skorna i pamietam ze tylko JELP ja nie draznil, wiec musi byc dobry

Jak pisałam wczoraj pierwsza partię prania zrobiłam w Loveli ale jestem srednio zadowolona bo takie sztywne, twarde te ciuszki. Dzisiaj kupiłam Dzidziusia, cena 7,99. Kupiłam w takim osiedlowyym sklepie z chemia gospodarczą ale widziałam tez w INTERMARCHE i TESCO.
Zaraz nastawie pranie to pózniej napisze opinie o tym proszku.

Mona to czekam na opinie twoją o tym proszku. Ja u siebie w tesco go nie widziałam ale zaraz chyba pójde połazić po osiedlowych sklepach to może znajde :-)

Dziewczeta przeczytalam jakis czas temu w pewnej książce, ze ubranka dziecka mozna prac w zwyklym proszku tylko nalezy dwa razy wyplukac!!!!
Ja na poczatlu jak sie nasz synek urodzil tak jak Wy pralam w jelpie albo lovelli....i po przeczytaniu tej ksiązki stwierdzilam ze sprobuje....tam bylo jeszcze napisane zeby najpierw uprac powiedzmy jedno ubranko i zobaczyc czy zwykly proszek nie uczula maleństwa....wiec okazalo sie ze nic a nic mojego Synka nie uczuliło...i tak jest do dziś!!! piore jego ubranka z naszymi..tzn z bielizną...no bo wiadomo ze nie wrzuce skarpet męża i ubranek dziecka tylko dlatego ze powiedzmy mają ten sam kolor...:-D

w każdym razie....nie ma przeciwskazan do prania wspolnie ubran...tylko należy jedobrze wyplukac i wczesniej sprawdzic czy proszek nie uczula...TYLE

cALUSKI

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry