reklama

zakupki dla naszych maleństw

Acha...wiecie co, o tym Oilatum duzo czytalam w watku POLECAM-ODRADZAM. I duzo osob pisze, zeby raczej nie uzywac na codzien, bo niby skora za bardzo sie przyzwyczaja i jak bedzie sie chcialo uzyc czegos innnego to bedzie potem problem.....i niby jak nie ma uczulen i chorob skory to raczej uzywac tego nie codziennie, ale ze dwa razy w tygodniu tylko, chyba ze dzidzia ma np atopowe zapalenie skory, to wtedy jak najbardziej......:confused: No i ze to podobno nie jest kosmetyk zwykly, tylko leczniczy wlasnie i dlatego mozna kupic tylko w aptece....
HMMMMM.....CIEKAWE....jak widac mamy maja opinie podzielone......:baffled:

reklama
Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja kupiłam puderek,kremik do pupci,kremik do buźki,oliwkę,delikatny płyn do kąpieli dla niemowlaczków ... od zawsze się używało puderQ i oliwki i jakoś nigdy nie słyszałam żeby się zatykały pory a po puderQ dupcia odparzona była :confused: ... no jeżeli mój maluszek będzie miał jakieś roblemy ze skórką czy coś ( odpukać oczywiście ) to wtedy będziemy zmieniać kosmetyki ... a jeżeli chodzi o Oilatum to jak narazie nie widze potrzeby żeby kupoawać bo też słyszałam że to jest dobry produkt ale stosuje sie jak już są jakieś poważniejsze odpażenia czy coś i tak też kiedyś położna mówiła znajomej jak urodziła ... także zobaczymy ...
No ja jeszcze dokupiłam ceratke pod prześcieradełko bo kompletnie zapomniałam :-)

To ja juz sama nie wiem bo te moje zanjome stosuja normalnie na codzien tylko malenko do wody. A w szpitalach w warszawie i Lublinie to polecaja i uzywaj na oddziale. Wiec chyba kazda z nas musi sama zdecydowac co stosowac:-D

No tak MONICZKA, bedzie trzeba samemu sie przekonac co dla kazdego z maluszkow jest najlepsze....bo dla jednego to, a dla innego tamto...:-)
A u mnie w szpitalu nie uzywaja...:-D trzeba miec swoje....:-D Wiec widzisz jak to roznie jest.....

ja mysle ze na poczatek z kosmetykow wystarczy oliwka, krem i cos do mycia-wiecej niz to na razie nie kupuje , w koncu taka istotka wiecej nie potrzebuje no chyba ze pupa sie odparzy, aaa no i najwazniejsze chusteczki do pupki +pampersiki
a pod czym wasze maluchy beda spaly w lozeczku?
bo ja wczoraj kupilam taki spiworek do spania, ale oprocz tego sie zastanawiam czy nie kupic kolderki.
i kupilam sliczny pomaranczowy reczniczek z Nemo:)

dziendoberek kochane, a u mnie wlasnie tez stosuje sie nasaczone spirytusem jednorazowe platki;
wanienki jeszcze nie mam, mam za to duza umywalke;-)
u mnie odwrotnie z kompaniem, zamiast nagrzewac pomieszczenie mam wylaczyc klimatyzacje zeby nie zawiewalo maluszkowi, ale na jedno wychodzi ma byc ok 26 stopni.

co do spania to moje bedzie pod pieluszka no bo gorac nie.
a i mowili na szkoleniu ze kosmetyki jak sie ma delikatne to mozna swojego szamponu tez uzywac dla dziecka...:dry: a wogole to mialam lekcje o kompaniu, niewiedzialam ze tyle tych wacikow potrzeba i ze glowe sie na poczatku myje jak dziecko jeszcze w reczniku, czlowiek sie uczy cale zycie...:cool2:

Ja do spania kupiłam śpiworek taki cienki ale nie wiem czy zda egzamin, a oprócz tego mam cienki kocyk, dzis chce dokupic grupszy i mamita kupuje zestaw kołderka + podusia (oczywiście podusia do uzytku w czasie pózniejszym).
Musze się dzisiaj zorientowac jak i gdzie dostane ten spirytus 70% (oprócz allegro).

reklama
takie gaziki powinnas dostac rowniez w aptece... popros o gaziki "Leko"...mozna tez rozcienczac ale kupa roboty przy tym...w mojej aptece takie byly...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry