• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

baska super te kombinezoniki, oglądałam je, ale mojemu Tomkowi się kolor nie podobał :/ Bo jasny itp :/ :wściekła/y: wr

edytka84 Mi też Pani w aptece powiedziała że nie ma takiego spirytusu i że to trzeba kupić w spożywczym jak już, ale ja w ostateczności też kupiłam te gaziki nasączane 70% spirytusem<nie trzeba nawet na allegro zamawiać, bo większość aptek ma je na stanie i to z tej samej firmy co na allegro.
Idź do apteki i poproś o gaziki jałowe nasączane 70% alkoholem izopropylenowym (bo to nie jest spirytus) albo powiedź po prostu że chodzi Ci o takie gaziki do pępuszka dla niemowlęcia to aptekarka będzie wiedziała o co chodzi.
Ja mam dokładnie takie:
leko1.jpgTo wychodzi chyba 30-50gr za sztukę ;-)
Ja mam ich 20 sztuk he he myślę że wystarczy, jak braknie to się dokupi, a jak zostanie to się nie zmarnuję bo można je też do innych celów używać =)

*A tak wracając do tego tematu podpasek jeszcze to jakich firm dokładnie bierzecie/polecacie !?
Głupie pytanie, ale ja zaaawszee od kiedy miesiączkuję używam tylko tamponów i tych wkładek cieńkich, a na tych się kompletnie nie znam...czy wybrać always, bella czy naturella !?
Ooo właśnie jedyne co znam to firmy je produkujące he he wydaję Mi się że naturella to odpada chyba nie, bo są nasączane tymi środkami zapachowymi to po porodzie raczej nie bardzo... ?

Ostatnia edycja:
reklama
Kami na kilka dni po porodzie musisz kupić podpaski specjalne poporodowe, one są takie wieeeelkie z belli, po 3-4 dniach od porodu można już chyba przejść na największe ze zwykłych. Ja używam tylko i wyłącznie always, ale wiem że są osoby które preferują tylko bella lub naturella. Jak dla mnie to jest sprawa indywidualna tak jak ze smakiem lodów, każdy woli co innego.

Te podkłady Bella już mam, ale tylko jedną paczkę, a chyba potrzeba więcej, co !?
Te podkłady się zakłada też do tych majteczek siateczkowych, nie !?

Hmmm no tak to właściwie sprawa indywidualna, i co teraz he he he ;D
Jak ja nie mam zdania na ten temat he he he ;D

dziewczyny, co do tej poduszki poporodowej...przeczytałam dziś w gazecie dla mam, że można ją normalnie, w razie potzreby zastąpić zwykłym kołem ratunkowym, zamiast specjalnie kupować nową:)

Do pępuszków ja będę używać takiego spray'u. U mnie w rodzinie używały i bardzo sobie chwaliły bo się psika dokładnie tam gdzie się chce. Niestety nie pamiętam nazwy ale w aptekach na pewno będą wiedzieć.

Nam dzisiaj dojechała komoda do rzeczy Filipka.Super jest...nawet większa niż mi się wydawała:)
Z rzeczy już też większość ogarnełam zakupowo.Myśle jeszcze żeby zamówić jakąś pakę na allegro z ubrankami.No i pozostał wózek ale to chyba na październik.

Ja wlasnie wrocilam z zakupow, kupilam maluchowi dwie czapeczki na zime i body-koszule z dlugim rekawkiem. A dzis ide wieczorem na urodzinki to kupilam sobie sukienke dluga do kostek :) (nigdy takich nie nosilam). Najlepsze z tej wyprawy bylo to.. poszlam do dzialu bieliznianego i poprosilam o dopasowanie stanika, bo do tej pory nie moglam sobie poradzic i ciagle bylo mi niewygodnie.. przed ciaza nosilam 75C, w ciazy dobilam wg swojego uznania do 80DD, a dzis.. pani mnie zmierzyla i dala mi stanik.. uwagaaa... 80F! Masakra jakas.. niedlugo mi zabraknie literek.. zapytalam o staniki do karmienia i powiedziala, zebym przyszla 3 tyg przed terminem to mnie zmierzy i cos poradzi..

reklama
Elzu a w jakim sklepie byłaś??szukam tych staników do karmienia ale znaleźć nie moge nigdzie!!a jak byś mogła to podaj też cene po ile w uk chodzą ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry