• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
to widzę że my naprawdę w komfortowej sytuacji jesteśmy bo co prawda mamy kredyt ale mieszkanie 3 pokoje i dla Ludzika osobny pokoik.
fajne linki do mebelków Safari podajecie, ja miałam nadzieję póki co kupić komodę z przewijakiem i łóżeczko bo na początku będą stać w naszej sypialni a też dziecka ubranka nie zajmują aż tyle miejsca.
co do tych pierwszych zdjęć pokoików to jak dla mnie "za słodkie".
my planujemy remont generalny łazienki i przedpokoju we wrześniu, pokój dziecinny to w sumie tylko wymalować/wytapetować i wstawić meble.
jak się wprowadzaliśmy to robiliśmy cyklinowanie wszystkich parkietów i potwierdzam - są lepsze niż panele.też mamy takie jak weronika-jasne w jodełkę.
pozdrowienia

:-) my też pod koniec września będziemy już chyba mieli gotowy a na pewno w październiku bo to ostatni gwizdek :-D

na pewno kupujemy te mebelki:

MEGA Zestaw Mebli SAFARI Klupś Poznań + GRATIS! (1157237515) - Aukcje internetowe Allegro
Kochana my tez chcielismy zakupic z tego komode i łózeczko, ale szwagierka zakupila wczesniej, łózeczko czekalo na dzidzie 2 miesiace, my pojechalismy na chrzest do nich jak mała miała 2 mies, a stan łózeczka byl tragiczny, tzn, te czesci polakierowane jasne- porysowane i zaczely sie robic pecherze i odpadac!! zdecydowalismy ze kupujemy jednak zwykle łózeczko czyli LOZECZKO tymon ll SZUFLADA + MATERAC + PRZEWIJAK ! (1158442424) - Aukcje internetowe Allegro a mebelki z ikeai tzn, komodę tylko bo reszte mamy.
wiem nie kazdemu moze sie łuszczyć ta listwa ale mała i tak głównie spi z nimi, tylko w dzień w łóziu. w każdym bądź razie szwagierka powiedziala, ze teraz by zakupila zwykłe łózeczko.

my mamy 49m2(tez keredytowane;() i 3 pokoje z aneksem. w sumie dobrze zrobilismy ze wrzucilismy aneks do duzego, bo zyskalismy pokoj 8m2 dla dzidzi. w sypialni bedziemy miec poki co przez 4 mies kołyskę a w malym łózeczko na dzień, a jak dzidzi podrosnie to juz bedzie spało w pokoju obok.

Ostatnia edycja:
to widzę że my naprawdę w komfortowej sytuacji jesteśmy bo co prawda mamy kredyt ale mieszkanie 3 pokoje i dla Ludzika osobny pokoik.
fajne linki do mebelków Safari podajecie, ja miałam nadzieję póki co kupić komodę z przewijakiem i łóżeczko bo na początku będą stać w naszej sypialni a też dziecka ubranka nie zajmują aż tyle miejsca.
co do tych pierwszych zdjęć pokoików to jak dla mnie "za słodkie".
my planujemy remont generalny łazienki i przedpokoju we wrześniu, pokój dziecinny to w sumie tylko wymalować/wytapetować i wstawić meble.
jak się wprowadzaliśmy to robiliśmy cyklinowanie wszystkich parkietów i potwierdzam - są lepsze niż panele.też mamy takie jak weronika-jasne w jodełkę.
pozdrowienia

no my kredytu nie mamy na szczęście i mamy własne m a na 3 osoby dwa pokoje to wystarczą w zupełności :tak: choć lepiej byłoby mieć 3 :sorry2:

to widzę że plan mamy taki sam my też generalka łazienki i przedpokoju :tak: a w pokojach wystarczy odświeżyć ściany i wstawić meble + to cyklinowanie podłóg ;-)

my przy 1 synku też tylko wstawiliśmy łóżeczko do naszego pokoju i kupiliśmy w ikei komodę z przewijakiem z serii leksvik, która służy do dziś, na tym przewijaku jest super zmieniać pieluchy - nie trzeba się schylać, wszystko pod ręką
a w tych szufladach mieścimy się wszystkie jego ubranka, no poza zimowymi kurtkami i kombinezonami.

uważam, że dla takiego malucha malowanie ścian, jakichś dekoracji, zwierzątek, elementów ozdobnych itp to za wczesnie - no, chyba, że chcemy żeby nam się podobało i było dziecięco w dziecięcym pokoiku.
także przy drugim na razie też nie za wiele zmieniamy, poza tym, co napisałam.

jak drugie podrośnie, będzie miało ze 2 lata to się wyprowadzimy z sypialni, kupimy do dużego pokoju jakiś mebel rozkładany, na którym będziemy mogli spać, a dzieci będa miały swój

reklama
ja tez chcialam kolyske ale szwagierka ma i na barzdo krotko jej starczyla...jakas mala byla i pozniej tez kupila normalne lozeczko wiec ja daje na 2w1:)

no na długo ona na pewno nie starczy pewnie z 4 miesiące góra, a najlepsze jest to że ostatnio poszłam do komisu dziecięcego i była jedna kołyska taka jaką oglądałam na allegro i pani mówi że prawie nie używana, ale wiecie co kosztowała o 100 zł drożej niż nowiusieńka w sklepie, mimo że identyczna słabo co ?! w komisach to nie wiem skąd te ceny biorą

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry