• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
mi się też ta komoda z przewijakiem Lekswik podoba, tylko jakoś cena wg mnie zbyt wysoka.
zobaczymy, może coś podobnego się uda dostać, a najbardziej to łóżeczko i komodę z przewijakiem bym używane kupiła.
może trafię na jakieś ogłoszenie, chociaż ja od wszelkich zakupów jestem jeszcze daleka-myślę że najszybciej w listopadzie zacznę moje pomysły realizować.

to fakt, że jakość tej komody nie równa się cenie. Cena jest stanowczo zbyt wysoka.
Ale przed porodem obejrzałam masę różnych komód z przewijakiem i ta miała największy, najwygodniejszy i najporęczniejszy, no i jest dość wysoka, co jest dla mnie zaletą, bo ja też jestem wysoka i nie musiałam się przy niej schylać.
Używamy go już 1,5 roku i ewnie jeszcze przez następne 2 lata będziemy używać, więc nie żałuję zakupu
ale fakt, że m składał te szuflady parę razy bo sie rozlatywały....

Ja, też nie mam nic przeciwko kupowaniu ubranek w ciucholandach:) Sama sobie kupiłam parę rzeczy i to naprawdę fajnych:) Także na pewno wybiorę się tam jeszcze nie jeden raz :)

Malutka, a może znasz jakieś godne polecenia ciucholandy w Krakowie?

Fajne linki znalazłyście. :tak:
My podjęliśmy decyzję o kupieniu mieszkania 4-pokojowego i w dniu podpisania umowy wstępnej okazalo się, że jestem w ciąży :tak:;-):-D
Teraz właśnie będziemy się tam przenosić. Witek będzie miał swój pokój, my sypialnię a dzidziuś swój pokój. Ale na początku i tak będzie z nami w sypialni. Jak zacznie przesypiać noce to wtedy przeniesiemy go do swojego lokum :tak: Tak zrobiliśmy z Witkiem i dobrze nam wyszło. Tylko teraz my mamy dwa pokoje i od początku nie mieliśmy sypialnie wcale. Więc teraz będziemy mieli luksus - własną sypialnię z dużym łożem 180-200 :-D:-D Co by dzieci miały się gdzie wcisnąć jak do nas przydreptają rano :-D:-D:-D

A ja wole parkiet, bo na panelach ciagle widać kurz.

To mnie zadziwiłaś. Zawsze myślałam, że na parkiecie i panelach jednakowo widać kurz :eek: Dzięki za oświecenie ;-)

ja tez chcialam kolyske ale szwagierka ma i na barzdo krotko jej starczyla...jakas mala byla i pozniej tez kupila normalne lozeczko wiec ja daje na 2w1:)

My mamy kołyskę, która wystarczyła nam do ok 4 m-ca. Potem maluch zaczyna za bardzo się ruszać i było ryzyko, że się wywali razem z kołyską. A zresztą ona jest krótka więc i tak trzeba było przenieść synka do łóżeczka :tak:

a gdybym miala miejsce na pokoik to bym taki chciala
Pokj dziecicy, Cuccioli

Boski jest ten pokój :tak: Szkoda, że nie mamy tyle kasy bo kupiłabym te mebelki :tak:;-):-D

Fajnie jest tak kupować ciuszki, prawda? :tak::-D Uwielbiam kupować ciuszki dla dzieci, szczególnie tych malusich :-D:-D:-D
Ale mój synio ma pełno już lumpków, więc jeśli okaże się, że drugie dziecię to też chłopak to nie muszę kupować zbyt dużo rzeczy. Za to jeśli będzie dziewczynka to będę miała pole do popisu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Babcie też zresztą oszaleją z radości :tak: Za to mój mąż będzie załamany, bo już obawia się tej zakupomanii :tak:;-):-D

Bardzo często w ciuchlandach można kupić ubranka w bardzo dobrym stanie i z dobrej gatunkowo bawełny :tak: Te nowe sklepowe czasem się nie umywają do tych używanych :cool2:

Wróciłam od kuzynki, dała mi dwie reklamówki ciuszków od synka, teraz to muszę wszystko poznaczyć, żebym potem jej mogła oddać ale z tym będzie roboty :-D
Dostałam kombinezonik

Jest troszkę duży ale się przyda

Co myślicie?
na 68 cm

a myślałam , żeby dzidzia w tym wyszła ze szpitala, ale będzie pływać:sorry:

ja śpiworek myślałam na 68 właśnie kupić ale się nie znam szczerze;)

dostałam wyprawkę od sąsiadki 4 pary śpiochów, 4 kaftaniki, 2 bodziaki, spodenki, i pajac
a do tego z all znów przesyłkę : 4 pary cudnych body z napisami "kocham mojego tatę, moją mamę, moją babcię, mojego dziadka" takie kopertowe czy jak to sie nazywa;), 4 pary bodziaków z długim rękawem, 3 z krótkim, 3 czapeczki, 4 pary pół śpiochów, 4 śpiochy z disney z którym super jestem zadowolona :D do tego 1 rampers :)

I dziś kupiłam za 27 zł wanienke w biedronce z termometrem niebieska z kubusiem puchatkiem;) na chwile obecną dziecku z ciuszków nic nie kupuję już raczej jedynie jakiś dresik i kombinezon bo już wszystko niemal mam ;)

reklama
Ja nie będę miała osobnego pokoju dla dzidziusia, ani specjalnych mebelków. Kupiliśmy tylko komodę - taką zwykłą na ubranka i kosmetyki maluszka i łóżeczko wstawiamy do naszego pokoju. Jak maluszek podrośnie - dzielimy duży pokój na pół i wtedy jedno dziecko się przeprowadzi i dostanie "przydział" do pokoju w zależności od płci maluszka. Na razie Tymonek i Ania mają wspólny pokój a potem dziewczynki będą osobno i chłopcy osobno. A nam będzie musiało wystarczyć pół naszego salonu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry