• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

czesc dziewczyny !
podczytuje was sobie. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko, ze bed epodgladac wasze zakupy :)
jak niekotre z was tez jestem maniaczka zakupow,a zwlaszcza ubranek dla dzieci !!!!!!
dla synka zaczelkam kupowac jak poznalam plec, na poczatku 4m-ca ciazy. mialam tego mase i jesli drugie baby bedzie chlopak, to tez juz prawie wyprawka gotowa, dokupie pare nowych przed porodem. Ale ze mnie to taka maniaczka, ze ja juz kupuje, a w ciazy jeszcze nie jetsem!
i to i unisexy (biale, bezowe) i typowe dla dziewczynki. Jak bedzie drugi chlopak to odsprzedam :) mam juz tego 2 kartony i tak jak ktoras juz z was pisalam - tylko czekam tchorzowsko kiedy maz mnie zdybie za te zakupowe ekscesy ;)
pozdrawiam serdecznie!

batonik : mozesz napisac gdzie znalazlas te bodziaki???? SLICZNE SA!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
witajcie w sobotę,
ja niestety w pracy dzisiaj przymusowo ale tylko do 11.30 bo mam wizytę u lekarza.
powiem Wam że ja strasznie się dziwię że Wy w tak wczesnej ciąży już robicie takie zakupy.
do głowy by mi nie przyszło żeby dziecku wyprawkę kompletować w 4 m-cu skoro jeszcze tyle czasu.
nie mowie już o wózku czy łóżeczku czy meblach.
ja jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam, nawet nie wchodzę to sklepów z ciuszkami, a kasę co m-c odkładam żeby potem nie było sytuacji że wszystko trzeba na raz.
ja zamierzam zacząć robić zakupy najszybciej w listopadzie.
co prawda mam koleżankę, która pracuje w ciucholandzie i często nowe rzeczy dostają więc jak poznam płeć to nadam jej temat żeby coś odkładała i to może być jedyna sytuacja kiedy kupię wcześniej.
czy tylko ja mam takie podejście czy już wszystkie styczniówki ogarnęła zakupowa gorączka?
miłego weekendu :happy2:

a powiedz mi gdzie to w Tychach taki fajny ciucholand? bo ja mieszkam niedaleko i chętnie bym tam wpadła pobuszować :D
hej ariska - no to mieszkasz jeszcze bliżej mnie :) Możemy się na kawe umówić :) U nas w Bieruniu zupełna klapa - nic dla dzieci nie ma :( W Tychach ten sklep jest na skrzyżowaniu po przekątnej policji. Ale na naprawdę fajne zakupy to polecam Mikołów(nawet ładne wózki tam widziałam)
- mają kilka sklepów dla dzieciaczków i komis w takim kiosku niedaleko rynku. Podobno duży ciucholand też tam jest - ale jeszcze nie wiem gdzie, muszę dopytać szwagierkę.
A gdzie będziesz rodzić jeśli mogę zapytać, bo termin mamy chyba podobny - ja na 2.01 i wybieram się właśnie do Mikołowa na porodówkę.

Ja, też nie mam nic przeciwko kupowaniu ubranek w ciucholandach:) Sama sobie kupiłam parę rzeczy i to naprawdę fajnych:) Także na pewno wybiorę się tam jeszcze nie jeden raz :)

Malutka, a może znasz jakieś godne polecenia ciucholandy w Krakowie?

napewno polecam robana w nh na placu centralnym wybor ciuszkow dla maluszka spory i ubranka jakosciowo super. a tak pozatym to nie wiem bo glownie jak w pracy bylam to robilam zakupy tam bo tu u mnie na osiedlu nie ma :-( i sa tylko te new york czy jakos tam i ciuszki dla dzieci sa wycenione a ceny czasem z kosmosu maja.

Ja jeszcze nic nie mam,ale dziś idziemy z moim mężem popatrzeć na wózki. Wózek kupować będziemmy dopiero na koniec roku albo na pooczątku przyszłego....ale jak we wtorek potwierdzi się chłopak to zacznę kupować powoli wyprawkę... ale tak POWOLI

hej ariska - no to mieszkasz jeszcze bliżej mnie :) Możemy się na kawe umówić :) U nas w Bieruniu zupełna klapa - nic dla dzieci nie ma :( W Tychach ten sklep jest na skrzyżowaniu po przekątnej policji. Ale na naprawdę fajne zakupy to polecam Mikołów(nawet ładne wózki tam widziałam)
- mają kilka sklepów dla dzieciaczków i komis w takim kiosku niedaleko rynku. Podobno duży ciucholand też tam jest - ale jeszcze nie wiem gdzie, muszę dopytać szwagierkę.
A gdzie będziesz rodzić jeśli mogę zapytać, bo termin mamy chyba podobny - ja na 2.01 i wybieram się właśnie do Mikołowa na porodówkę.

Ja z lędzin jestem to mamy niedaleko;) a co do porodu to jeszcze o tym nie myślałam ale też brałam pod uwagę mikołów albo tychy. U mnie na wsi też nic ciekawego dla dzieciaczków nie ma ;/

Ja z lędzin jestem to mamy niedaleko;) a co do porodu to jeszcze o tym nie myślałam ale też brałam pod uwagę mikołów albo tychy. U mnie na wsi też nic ciekawego dla dzieciaczków nie ma ;/
W mikołowie mają nowiutką porodówkę i tam też rodziłam Anię - byłam bardzo zadowolona z opieki. Mój lekarz jest tam ordynatorem, więc nawet nie zastanawiam się nad inną opcją. Ale wiem że dziewczyny które rodziły w Tychach też nie narzekały.
Wybaczcie oftopa ale tak wynikło z rozmowy ;)

Wróciłam od kuzynki, dała mi dwie reklamówki ciuszków od synka, teraz to muszę wszystko poznaczyć, żebym potem jej mogła oddać ale z tym będzie roboty :-D
Dostałam kombinezonik

Jest troszkę duży ale się przyda

Co myślicie?
na 68 cm

a myślałam , żeby dzidzia w tym wyszła ze szpitala, ale będzie pływać:sorry:

Kombinezon trochę duży. Ale to wszystko zależy od tego jak duże dziecię urodzisz. Bardzo mi się podoba :tak:

Polecam taki kombinezon zszyty na dole, bez odrębnych nogawek. Coś w tym stylu:
Kombinezon zimowy OKAZJA POLECAM !!! (1155333460) - Aukcje internetowe Allegro
Noworodek ma zgięte nóżki i czasem trzeba dużo cierpliwości by je w taką nogawkę wepchnąć ;-)

Joasieńka, Sic Ja nie jestem ani zwolenniczką wcześniejszego ani późnego kupowania wyprawki dla dziecka. Pamiętam tylko jak moja jedna znajoma zostawiła kupowanie wszystkiego na ostatni miesiąc przed porodem. Potem okazało się, że były jakieś komplikacje i wylądowała w szpitalu, a wyprawkę kompletował mąż :sorry2: Ominęła kumpelę cała przyjemność zakupów, a później pluła sobie w brodę. Szczególnie jak zobaczyła jakie ciuszki kupił małżonek :tak:;-):-D

Ja zamierzam w listopadzie wziąć się za pranie i prasowanie wszystkich ciuszków, a przed Bożym Narodzeniem pewnie zacznę szykować łóżeczko i torbę do szpitala :tak: Wolę mieć wszystko przygotowane na wszelki wypadek :tak:;-)

reklama
Kombinezon trochę duży. Ale to wszystko zależy od tego jak duże dziecię urodzisz. Bardzo mi się podoba :tak:

Polecam taki kombinezon zszyty na dole, bez odrębnych nogawek. Coś w tym stylu:
Kombinezon zimowy OKAZJA POLECAM !!! (1155333460) - Aukcje internetowe Allegro
Noworodek ma zgięte nóżki i czasem trzeba dużo cierpliwości by je w taką nogawkę wepchnąć ;-)

Joasieńka, Sic Ja nie jestem ani zwolenniczką wcześniejszego ani późnego kupowania wyprawki dla dziecka. Pamiętam tylko jak moja jedna znajoma zostawiła kupowanie wszystkiego na ostatni miesiąc przed porodem. Potem okazało się, że były jakieś komplikacje i wylądowała w szpitalu, a wyprawkę kompletował mąż :sorry2: Ominęła kumpelę cała przyjemność zakupów, a później pluła sobie w brodę. Szczególnie jak zobaczyła jakie ciuszki kupił małżonek :tak:;-):-D

Ja zamierzam w listopadzie wziąć się za pranie i prasowanie wszystkich ciuszków, a przed Bożym Narodzeniem pewnie zacznę szykować łóżeczko i torbę do szpitala :tak: Wolę mieć wszystko przygotowane na wszelki wypadek :tak:;-)

Śliczny, ale drogi......
ja tamten mam pożyczony od kuzynki. Może jeszcze coś na ciuchach znajdę jak już płeć poznam, a może jeszcze coś dostanę
best11_%28www.e-gify.pl%29.gif

U mnie też torba do szpitala będzie od nowego roku stała i czekała, żeby potem ją tylko wziąć

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry