• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

karlita - my mamy dokładnie taką wanienkę jak pokazałaś, tylko nibieską i z przykejonym termometrem
dostałam w prezencie przed urodzeniem Jaśka
rewelacyjnie sie sprawdza - polecam. dziecko sobie leży, a Ty możesz sama dokładnie umyć, nie ma obawy że się przechyli, zanurzy główkę itp... na poczatku to malutko wody się i tak leje.
termometr sie niestety już popsuł, ale działał bardzo długo - z rok.
w takiej nieprofilowanej to bym na pewno nie potrafiła dziecka sama umyć
na początku takie maleństwo to wogóle ciężko jest dwoma rekoma utrzymać, a tu trzeba jedną ręka podtrzymywać główkę, a drugą myć... oj, trzeba si namęczyć

reklama
witajcie w sobotę,
ja niestety w pracy dzisiaj przymusowo ale tylko do 11.30 bo mam wizytę u lekarza.
powiem Wam że ja strasznie się dziwię że Wy w tak wczesnej ciąży już robicie takie zakupy.
do głowy by mi nie przyszło żeby dziecku wyprawkę kompletować w 4 m-cu skoro jeszcze tyle czasu.
nie mowie już o wózku czy łóżeczku czy meblach.
ja jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam, nawet nie wchodzę to sklepów z ciuszkami, a kasę co m-c odkładam żeby potem nie było sytuacji że wszystko trzeba na raz.
ja zamierzam zacząć robić zakupy najszybciej w listopadzie.
co prawda mam koleżankę, która pracuje w ciucholandzie i często nowe rzeczy dostają więc jak poznam płeć to nadam jej temat żeby coś odkładała i to może być jedyna sytuacja kiedy kupię wcześniej.
czy tylko ja mam takie podejście czy już wszystkie styczniówki ogarnęła zakupowa gorączka?
miłego weekendu :happy2:
zakupy na ostatnia minute to nic przyjemnego ja kupowalam z corka wszystko odrazu i maz duuuuzo sie nanosil do samochodu i kasy mnostwo poszlo na raz dlatego kazdy woli co miesiac po troszke bo wtedy sie tak tego nieodczuje a zakupy to przyjemnosc i przy kupowaniu malych ciuszkow wyobrazamy sobie juz dziecko w nich :-)
Kombinezon trochę duży. Ale to wszystko zależy od tego jak duże dziecię urodzisz. Bardzo mi się podoba :tak:

Polecam taki kombinezon zszyty na dole, bez odrębnych nogawek. Coś w tym stylu:
Kombinezon zimowy OKAZJA POLECAM !!! (1155333460) - Aukcje internetowe Allegro
Noworodek ma zgięte nóżki i czasem trzeba dużo cierpliwości by je w taką nogawkę wepchnąć ;-)

Joasieńka, Sic Ja nie jestem ani zwolenniczką wcześniejszego ani późnego kupowania wyprawki dla dziecka. Pamiętam tylko jak moja jedna znajoma zostawiła kupowanie wszystkiego na ostatni miesiąc przed porodem. Potem okazało się, że były jakieś komplikacje i wylądowała w szpitalu, a wyprawkę kompletował mąż :sorry2: Ominęła kumpelę cała przyjemność zakupów, a później pluła sobie w brodę. Szczególnie jak zobaczyła jakie ciuszki kupił małżonek :tak:;-):-D

Ja zamierzam w listopadzie wziąć się za pranie i prasowanie wszystkich ciuszków, a przed Bożym Narodzeniem pewnie zacznę szykować łóżeczko i torbę do szpitala :tak: Wolę mieć wszystko przygotowane na wszelki wypadek :tak:;-)
no ja na poczatku grudnia wypiore wszystko jeszcze raz :-) a torbe tez spakoje juz na poczatku grudnia do szpitala tak na wszeli wypadek

kobietki piszecie o wanienkach ja wanienke mam juz po corce zwykla i chcialam tylko dokupic takie cos co o tym myslicie ?????
MATA materac do kąpieli + 2xGĄBKA gratis (1160157773) - Aukcje internetowe Allegro
bo ja myc bede sama bo maz w pracy wieczorem jest zawsze a tesciowej pomocy juz niechce

Ja też się chcę wybrać po maleńki śpiworek na ciuchy, chyba że kuzynka będzie miała dla mnie bo coś wspominała :-)

no a mi sie strasznie podobał!!!!! zwlaszcza ze widzialam go na zywo i kosztowal 169,90 nowiutki, a na allegro ostatnio uzywany z wada tylko ze rozmiar 68/74 poszedl za 104,50zl wiec chyba wart jest tej ceny;) no ale dla mnie to cena spoko, zwlaszcza ze mam cala komode ciuszków od znajomych, wiec chociaz to moge kupic i miec frajde;) a w domu mam kombinezonik różowy niby zimowy wlasnie za 4zl- mama mi kupila, ale niestety to jest wiosenny bo jest chudy material.

e tam dlaczego widze, ze kolor fioletowy wiec moze byc dla dziewczynki.

moj maz na sama mysl o zakupach ciuszkow dla dzieci ma dosc, zawsze jak jestesmy gdzies w poblizu to zaraz jest nawet tam nie idz albo jak juz buszuje to zrzedzi i mnie pospiesza a ja lubie robic zakupy dla dzidzi gorzej dla siebie.

reklama
e tam dlaczego widze, ze kolor fioletowy wiec moze byc dla dziewczynki.

moj maz na sama mysl o zakupach ciuszkow dla dzieci ma dosc, zawsze jak jestesmy gdzies w poblizu to zaraz jest nawet tam nie idz albo jak juz buszuje to zrzedzi i mnie pospiesza a ja lubie robic zakupy dla dzidzi gorzej dla siebie.

No taki jakby ciemny granatowy
Myślę, że dziewczynka może w tym wyjść

potrzebuję opinii jeszcze na ten temat

ta bluza może być też dla chłopca??
kolor jasny czerwony pomimo, że na zdjęciu wygląda jak róż

Ma naszywkę z misiem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry