reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Domi - ja kupuję troszeczkę, bo jestem już stara i do głowy mi coś uderza ;-)
A tak poważnie - ja po prostu nie mam nic, nie mam też od kogo dostać, swoje ciuszki po chłopakach rozdałam sto lat temu, bo najmłodszy ma 14 lat... to jak coś zobaczę, to przy okazji biorę, żeby sobie już było... ale to nie są jeszcze konkretne zakupy, wiadomo, na to faktycznie za wcześnie.
Ale z body dla dziewczynki się wstrzymam, szaleć nie będę :-D
Poza tym - nie bardzo mi one wyglądają na zimę, kupiłabym raczej większe...

reklama
Ja już powoli kupuje co mi wpadnie w oko, szczególnie na wyprzedaży:tak:
Ale tak naprawdę to zbytnio nie wiem co kupić na zimę i jaki rozmiar.. Moze coś poradzicie mamusie?

Jesli chodzi o wieksze ciuszki, to dostaniemy od znajomych, ale kompletnie nic nie mamy dla noworodka 0-3 m...

Przeciętnie dziecko jak się rodzi ma 56 cm
czasem mniej lub więcej.
Jeżeli chodzi o ciuszki zimowe, np kombinezon to chyba lepiej kupić 62 cm, lub troszkę większy, żeby był na całą zimę :-)

Najmniejszy rozmiar ciuszków - ciężej je zdobyć to 50 cm.

Ja nie kupowałam ciuszków w rozmiarze 56 tylko od razu rozmiar 62, bo dziecku zawsze możesz podwinąc rękawki a na śpioszki czy pajaca założyć skarpetki i wszystko jest ok. No chyba, że urodzi się wczesniaczek to wtedy moga sie te najmniejsze rzeczy przydać. Jeśli chodzi o kombinezon to kupiłaby rozmiar nawet 68 bo starczy na całą zimę, a maluszkowi nawet cieplej w takim za duzym kombinezonie będzie.

Dokładnie zawsze kupić większe :-)
Też jestem za tym, bo szkoda, żeby w połowie zimy był za mały :-)

Ja się wczoraj dowiedziałam że wózek i łóżeczko turystyczne dostanę od mojej siostry, która ma rocznego syna. Niestety ubranek od niej nie dostanę bo wszystkie już rozdała ale obiecała mi że od teraz będzie wszystkie zostawiać dla mnie. Trochę mnie to odciąży finansowo a frajda kupowania małych ubranek pozostanie.

ja tez praktycznie nie mam nic zimowego i nie mam pojecia co kupic eh tak to jest jak sie ma szkraba z lata :)
no ale mysle, ze wpolowie wrzesnia bede juz wiedziec jaka plec to bedzie latwiej kupowac

Dzięki dziewczyny za rady, będę na bieżąco obserwowała ten watek, to na pewno będzie łatwiej z zakupami...
Dzisiaj trafiłam do osiedlowego lumpeksu, i akurat był dzień wszystko po 2 zł i śpiochy po 1zł, także za 12 zł wyszłam z ładna reklamóweczką:tak:

reklama
Dzięki dziewczyny za rady, będę na bieżąco obserwowała ten watek, to na pewno będzie łatwiej z zakupami...
Dzisiaj trafiłam do osiedlowego lumpeksu, i akurat był dzień wszystko po 2 zł i śpiochy po 1zł, także za 12 zł wyszłam z ładna reklamóweczką:tak:

No widzisz, tam często idzie fajne rzeczy kupić, a prawie za darmo :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry