reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

my ostatnio tez bylismy na zakupach i kupilismy pajacyki kaftaniki spiochy body dla malucha ;-) siostra kupila kombinezon wiec wszystko juz mamy uff zdazylismy przed narodzinami a byla obawaze sie nie wyrobimy;-)
tylko przy kupnie zawsze byl maly problemik jaki kolor ciuszkow niebieskie czy rozowe :tak: tak to jest jak sie chce miec niespodzianke do konca:tak:

reklama
Właśnie zamówiłam na Allegro karuzelkę Fisher - Price, moja mama finansuje ją jako prezent na powitanie wnuczki. Czytałam, że Joasiek jest z niej niezadowolna, ale mi się strasznie ta karuzelka spodobała. Poza tym widziałam ją w Smyku u nas, była przymocowana do łóżeczka porządnie i wcale nie obluzowywała się pod swoim ciężarem, silniczek też chodził cicho. W sklepie kosztowała 214 zł, a ja zamówiłam na Allegro za 135,50 zł (już z kosztami przesyłki). Myślę, że Joasiek po prostu trafiła na wadliwy egzemplarz, mam nadzieję, że z moją bedzie wszystko w porządku.

Jeszcze nie kupiłam, ale wreszcie zdecydowałam się na wanienkę, a konkretnie na regał kąpielowy z wanienką Suzie. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Może któraś z Was ma taki lub podobny regał i może się podzielic doświadczeniami, czy warto go kupowac?

Bardzo możliwe Kasiad :baffled: mąz ją rozkręcał bo nie podobało mi się jak chodzi, ale po tym rozkręcaniu chodzi chyba jeszcze gorzej, może to był jakiś zwrot czy co? Niestety z zakupami na Allegro nie zawsze można mieć pewność że towar pozbawiony jest wad, nie można go wcześniej sprawdzić a i wymienić potem jest problem :-(

Wanienkę jadę kupić w sobotę.. taką najzwyklejszą, mam do niej wkładkę "foczkę" i mam nadzieję że się sprawdzi :happy: Regaliki kąpielowe są super, ale u nas nie ma na taki miejsca :dry:

U mnie też w sumie kiepsko z miejscem, ale jeszcze gorzej w łazience, więc i tak bym musiała kąpac w pokoju. Będzie ciasno, ale regał ma kólka, więc najwyżej będziemy go przesuwac, żeby dostac się do szafy. Nic mi innego nie przychodzi do głowy, bo w łazience nie dam rady kąpac dziecka, taka jest mała. Stoi w niej tylko umywalka, muszla klozetowa, pralka, wąska szafka i kabina prysznicowa, a i tak wolnego miejsca jest tylko tyle, że można się w kółko obrócic i to wszystko. Jak córcia będzie już sama siedziała, to zacznę ją kąpac pod prysznicem, a regał sprzedam.

Kasiad to ja Ci powiem, że i tak masz dużą łazienkę w porównaniu z moją :-D bo w mojej zmieściła się jedynie maciupka wanna na niecałe 120cm dłg, pralka i kibelek. Na umywalkę już nie starczyło miejsca, nie mówiąc już o jakiejś szafce. A i tak jest tak ciasno, że co chwilę coś ląduje na podłodze przy obracaniu się :-D My naszą małą będziemy kąpać chyba na stole w kuchni, kuchnia na szczęście jest dość duża więc nie będzie problemu, no i najcieplejsza ze wszyskich pomieszczeń :happy:

Karola, wspominałaś na tym wątku, że radzisz dokupic do karuzeli Fisher - Price z misiami ładowarkę z akumulatorami. Sprawdziłaś, czy karuzelka działa na akumulatorki? Zdarzyło mi się, że szczoteczka do zebów na baterie za nic nie chciała ruszyc na akumulatorkach, a na bateriach działa bez zarzutu, dlatego się zastanawiam, czy z karuzelką nie będzie podobnie.

Kasiad a są wogóle takie akumulatorki... nie paluszki, tylko R20 - te grubsze okrągłe? I ładowarka do takich akumulatorków? Ja się z czymś takim nie spotkałam :no: A w tej misiowej karuzelce tylko pilot jest na paluszki (których raczej nie trzeba często wymieniać), sam mechanizm karuzeli jest na te większe baterie.

Są na pewno, właśnie przeglądałam ofertę na Allegro:
Szybka ladowarka AA AAA R14 R20 2x9V Tania Wysylka (157244445) - Aukcje internetowe Allegro
NIEMIECKIE AKUMULATORY CAMELION R20 2500 mAh WAWA (156415547) - Aukcje internetowe Allegro

A poza tym są też tzw. reduktory (4,50 za szt), w które się wkłada akumulatory AA i można używac w urządzeniach, do których są potrzebne baterie R-20 - to całkiem korzystna oferta dla osób, które już mają ładowarkę i akumulatory AA:
ADAPTOR zamiast baterii R20 używasz R6 (paluszki) (158291184) - Aukcje internetowe Allegro

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry