reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dzieki dziewczyny.....jej tak zostalo od upalow,jakis tydzien ma i co sie teraz spoci,jak np.kasze jje z butli albo mleko ,to ja zaraz swedzi ,chyba bo drapie i to az do krwi czasem jak jej nie przewe....:sorry:

reklama
Anet Julianka ma podobne tylko dużo więcej, jak pytałam lekarki to powiedziała że to potówki i że zejdą jak się zrobi troche chłodniej i może coś w tym jest.... a i zasypywałam jej trochę pudrem łagodzącym z Nivea to się mniej drapała

dziewczyny co moga oznaczać wymioty w 3 godziny po posiłku? mala zjadla zupkę ladnie, po czym 3 godziny później ją zwróciła w postaci zupelnie nie strawionej - jak to możliwe..? i czy to może oznaczać, że np. za dużo zjadla? czy mogę wykluczyć nietolerancję składnika zupki (pierwszy raz dodałam cukinii kawałeczek) ? innych objawów brak

acha zwróciła ją w 3 turach, w odstępach kilkuminutowych; wyglądało to jakby ją "rwało", wiecie o czym mówię - jak coś stanie na żołądku to tak szarpie potem póki się nie pozbedzie

Andariel, jak Fr był w szpitalu to np badali mu gardło czy robili zabiegi min po godzinie od posiłku, bo niby wtedy miał miec wszystko strawione. A zdarzało się ze i 2 godz po jedzeniu potrafił wszystkich pieknie opawić.. Nieraz wymiotuje w 1 serii (wtedy idzie pod ciśnieniem) - zdarzyło mu sie już tak jak leżał na plecach w łóżeczku - nagle fontanna wyskoczyła mu z buzi, ale najczęściej w seriach. Nie zaobserwowałam tu żadnej prawidłowości.. A co jadła przed zupką? Może coś przed zupką jej zległo?
A może jakieś większe kawałeczki jedzenia były tym razem w zupce? Obserwuj ja też w kierunku infekcji może..
To wszystko, co mi przychodzi do głowy z własnego doświadczenia..
Acha, po wymiotach to tak min godzina przerwy w jedzeniu, bo znowu zwróci - podrażnienie przełyku.

ech, Aga, niestety ani grudek w niej nie było, ani nie zjadła nic podejrzanego przed nią; no nic, poobserwuję małą, co innego mi pozostaje; dziękuję Ci za reakcję!

Andariel może faktycznie tej cukinii nie mogła strawić?
obserwuj- nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy:(
ale jak mojemu się ulewało albo odbija nawet teraz to też czasem czuję że 2-3 h po zupce a jemu jeszcze zupką pachnie przy takim odbiciu...zwłaszcza jak spi w międzyczasie...

Andariel może faktycznie tej cukinii nie mogła strawić?
obserwuj- nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy:(
ale jak mojemu się ulewało albo odbija nawet teraz to też czasem czuję że 2-3 h po zupce a jemu jeszcze zupką pachnie przy takim odbiciu...zwłaszcza jak spi w międzyczasie...

reklama
No i byłam dziś z Adriankiem u lekarza :tak:
Tak jak myslałam idą nam ząbki pełna parą :tak:
Temperatura od ząbków lub od gardła bo zaczerwienione :baffled: no ale to przez to darcie :eek:
A w gabinecie jaki popis z krzykiem i płaczem dał :eek::szok::eek:
Wszystko przez to że doktor chciał Mu zajrzeć do buzi a On nie chciał :sorry:
W każdym razie mam nadal dawać Ibufen D albo Nurofen i smarować dziąsełka Sacholem :tak:
A na to ropiejące oczko przepisał mi jakieś kropelki z antybiotykiem ale nie pamiętam nazwy :-)

Adrianek waży 9700 :-):-)
To chyba dobra waga nie??

Do góry