reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Dominiczka to słusznej postury jest królowa Zofia :) Bo już myślałam że królowa Antonina tutaj odstaje od reszty dzieci. Ale widzę, że jest wsio ok :)

Królowa Zofia ma po kim:-)
ja w jej wieku ważyłam dokładnie tyle samo, Ł. też coś koło tego a jego siostra nawet 400g wiecej:-)
Ja sie nie przejmuje, młoda stale jest na 97 centylu wiec tak musi być:-)

Matko królowej Zofii - królowa Antonina tez ma być po kim. Ja zawsze byłam słusznej wagi i wzrostu. Jak patrze w swoja książeczkę zdrowia to idziemy łeb w łeb. Tosia tez na 97 centylu, czasem nawet ponad :)

Adas ma juz 80 cm a waga ledwo 9.300
bylismy na szczepieniu, pierwszy raz w Polsce i wyszłam z przychodni zakręcona
pani doktor powiedziała ze nastepne szczepienie na poczatku grudnia i wczesniej mam przyjsc po recepte na szcepionke jezeli ma być jedno kłócie
czyli za darmo sa nieskojarzone i wtedy 3 kłócia, tak?

a na pneumokoki tez trzeba miec recepte bo tez wspominała ze dobrze by było zrobic?

ja nie musiałam miec recepty na pneumokoki, mówiłam że chcę zaszczepić i kazali mi tylko u siebie w przychodni wykupić szczepionkę, płaciłam za nią 270zł (1 dawka, a są ich 4)
a za skojarzoną płaciłam 100zł
dziewczyny, będziecie szczepić na tą ospę dzieciaczki? a na meningokoki?

Ostatnia edycja:
Ja zamierzam szczepić na pneumokoki, i ospę. Ospy jakoś się bardzo boję. Niby kiedyś nie szczepiono dzieci i prawie każdy chorował i jakoś to było ale jeśli można dziecku tego oszczędzić to ja się na to piszę. No ale ta szczepionka nie chroni w 100%. Dziecko może zachorować ale lżej przechodzić ospę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry