Spokojnie, dasz sobie radęDobry wieczor! Nigdy nie udzielalam sie na zadnych forach, ale dzis palka sie przegla. Po prostu potrzebuje troche otuchy. Jestem w 11 tc, a dzis wykryto u mnie cukrzyce ciazowa. Jestem zalamana
reklama
springflower
Fanka BB :)
Hej, udzielam się na przełomie sierpnia września. U mnie najprawdopodniej cukrzyca spowodowała wielowodzie, które przyczyniło się do powstania przedwczesnych skurczy i porodu w 33 tc
Po porodzie diety nie stosowałam. Moja diabetolog powiedziała ze mam spokojnie ochłonąć i dać hormonów czAs na uregulowanie. Przy kp mam mega parcie na słodkie i wcinam tony czekolady...
Dziś zrobiłam krzywa i po 2 h wynik 90
Cukrzyca odeszła
A ja już niebawem wezmę się za dietę, ale jeszcze nie teraz
Po porodzie diety nie stosowałam. Moja diabetolog powiedziała ze mam spokojnie ochłonąć i dać hormonów czAs na uregulowanie. Przy kp mam mega parcie na słodkie i wcinam tony czekolady...
Dziś zrobiłam krzywa i po 2 h wynik 90
Cukrzyca odeszła
A ja już niebawem wezmę się za dietę, ale jeszcze nie teraz
basiulka007
Początkująca w BB
Musze dac rade, nie mam wyjscia tylko to taki szok dla mnie. Jutro umawiam sie do lekarza, musze byc dobrej mysli.
basiulka007
Początkująca w BB
Dziekuje musze ochlonac po tej wiesci hiobowejSpokojnie, dasz sobie radęnie mówię że będzie lekko ale wszystko da się zrobić dla dziecka
basiulka007
Początkująca w BB
Dziekuje musze ochlonac po tej wiesci hiobowej
agut90
Fanka BB :)
Hej!Dobry wieczor! Nigdy nie udzielalam sie na zadnych forach, ale dzis palka sie przegla. Po prostu potrzebuje troche otuchy. Jestem w 11 tc, a dzis wykryto u mnie cukrzyce ciazowa. Jestem zalamana
U mnie tez w 10 tc postawiono diagnoze. I też byłam załamana. Dziś byłam pierwszy raz u diabetologa i dietetyka, zobaczymy jak mi pójdzie. Które wyniki krzywej masz złe...? U mnie na razie problem z cukrem na czczo :/
basiulka007
Początkująca w BB
Ja na czczo mialam dobry, ale ten po godzinie wysokiHej!
U mnie tez w 10 tc postawiono diagnoze. I też byłam załamana. Dziś byłam pierwszy raz u diabetologa i dietetyka, zobaczymy jak mi pójdzie. Które wyniki krzywej masz złe...? U mnie na razie problem z cukrem na czczo :/
AniaKofi
Aktywna w BB
Cześć BasiulkaDobry wieczor! Nigdy nie udzielalam sie na zadnych forach, ale dzis palka sie przegla. Po prostu potrzebuje troche otuchy. Jestem w 11 tc, a dzis wykryto u mnie cukrzyce ciazowa. Jestem zalamana
basiulka007
Początkująca w BB
Naprawde baaardzo, ale to bardzo dziekujeCześć Basiulkatak jak piszą dziewczyny-dasz radę. Wiem, że diagnoza jest przerażająca bo sama to przeszłam. Cukrzyca od samego początku ciąży, od 6 tygodnia na diecie, a od 8 tygodnia na insulinie nocnej. Teraz leci już 28 tydzien i nie ma tragedii
pokombinujesz z posiłkami, sprawdzisz co Ci podnosi cukier a co mozesz jeść bez obaw i przebrniesz na luzie
ja odkrylam mandarynki. Mogę zjesc 5 naraz a cukier spoko
masz jakies pytania to pisz śmiało.
reklama
AniaKofi
Aktywna w BB
A masz może lidla pod nosem? Jest tam chleb żytni na zakwasie, codziennie jem na śniadanie i kolację po 2 kromeczki i cukier spoko. W poprzedniej ciąży mogłam jeść tylko chleb dla diabetyków z konkretnej piekarni bleee.Spokojnie dasz radę jak my wszystkie. Krok po kroku. Diabetolog a potem dieta i metoda prób i błędów.
Ja dzisiaj testuję trzeci rodzaj pieczywa, może w końcu na jakieś trafię co mogę jeść![]()