reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Na szczęście mam swoją zaufaną fryzjęrkę, na którą zawsze mogę liczyć i wiem, że mnie ładnie zetnie:-):-)

Ja niestety nie..jezdze do polski 4 razy w roku zeby u mojej fryzjerki sie obcinac!
Tu nie moge znalesc dobrej..jak pojde chociaz tylko grzywke obciac to krzywo mam obcieta...olewka..i kosztuje 50 zl tylko za grzywke:szok:
Za obciecie od 200 zl..a farba i obciecie ok 500 zl..do kitu DROGO:rofl2:

reklama
No tak! Że ja głupia na to nie wpadłam!!! Wystarczyło podzielić coś przez coś - banalne! :-D:-D:-D
Loree - ja mam tak samo - przecież to takie proste;-)
dzisiaj jestem w 21dniu cyklu i rano z ciekawości znowu zmierzyłam tempke o 6,15 było 36,9* wstałam do toalety po czym spowrotem wskoczyłam do łóżeczka pospałam do 9 i jeszcze raz ją zmierzyłam było 37,05. Co o tym myślicie?
Maja - trudno mi sie odnosić do tego, bo nie mam pewności, ale myślę, że skoro tempka skoczyła to może była owu (może przesunięta i lekarz dlatego stwierdził, że nie było) - piszę to, bo ja tak miałam - zaszłam w ciążę w cyklu, w którym lekarz w 12dc powiedział, że będzie bezowulacyjny:tak:
Ja w sprawie kryzysu :)
wiecie ze polska otrzymala upomnienie od komisji europejskiej za to ze jako narod jestesmy ZA MALO zadluzeni... Bo europejczycy sa zadluzeni w 100% a my jedynie w 50% - wiec sorry ale nie mozna nas zaliczyc do elyty europy :rofl2:
Tak tak kochane nic tylko leciec i sie zadluzac...
no to ja chcę się zadłużyć - na rozbudowę chałupki:tak:
:wściekła/y:Szlak by to trafił...
Wyników mojego HCG jeszcze nie ma i jutro chyba też nie będzie bo sie podobno analizator popsuł w laboratorium!!!:wściekła/y:
Jak pech to pech!!!:wściekła/y:
Masz rację - pech:wściekła/y: chociaż to na pewno coś znaczy, bo przeciez nic się nie dzieje przez przypadek
Moj M tak sie przejol starankami, ze nie poszedl dzis do pracy by rano zadzialac :-):-D
znalazł sobie wymówkę na lenistwo:-D;-) ale bardzo dobrze:tak:
i czuje, jakbym miała trochę jakiegoś śluzu, a okres spóźnia mi się juz 4 dni a z mierzenia tempki wynika, że powinnam dostać wczoraj albo dziś. Co mam robic ??
testuj!!!

Dokladnie, mam lekarza o 15.15 :) Kurka wodna, jak pemietasz :)

Zaraz pewnie doczytam ale
I coooooooooooooooooooooo u lekarza!!!!!!!!!!!!!!

Siemacie Lachony z rańca.

Miałam se dzisiaj pospać no ale się nie da, bo ta pierdzielona męda tak chrapie że trupa by obudził. Któregoś dnia przypadkiem poduszka mi się wymsknie i wyląduje na jego twarzy na 5 min. No nie wytrzymam.

Ja dziś znowu latanie do tego gości będziemy mieć do końca tygodnia więc dla testujących w tym tygodniu niepowtarzalna szansa bo nie będę miała czasu was odwiedzać.

Pewna kobitka miała problem z mężem - strasznie bidulek chrapał, co nie pozwalało jej się w nocy wyspać. Chodzili po lekarzach, specjalistach...nic. Pewnego dni spotkała sąsiadkę i gdy jej opowiedziała o problemie, ta zaproponowała jej wizytę u pewnej znachorki, która ponoć wszystkie przypadłości leczyć umie. Kobita leci pod wskazany adres, przedstawia sytuację, ta chwilę się zastanawia i mówi:
- Jak stary zacznie chrapać, to niech paniusia mu nogi rozszerzy.
Kobita się wqr..., opieprzyła znachorkę, że naiwnych ludzi tylko naciągać umie i że złamanego grosza jej nie da i poleciała do chaty. W nocy ta sama historia...stary piłuje już drugą godzinę...kobitka myśli sobie: "Ehh...spróbuję tak zrobić, jak znachorka mówiła..".
Rozszerza staremu nogi i.... cisza...Następnego dnia leci z samego rana do znachorki... przeprosiny... bombonierka... podwójne honorarium... Oczywiście ciekawość nie dawała jej spokoju więc pyta:
- Pani...ale na czym polega ten trick z tymi nogami?!
Znachorka:
- Moja droga... zasada jest prosta - rozszerza Pani nogi, worek spada na dziurę i cugu ni ma...

Z tym kryzysem to temat rzeka jak dla mnie!!!! jedna wielka nagonka bo jak dla mnie wielkiego kryzysu nie ma tylko zrobili nagonke medialna to kazdy chce sie na niego przygotowac i dmucha na zimne!!!!!! a jak napoknelam to szefowej to przyznala mi racje! ze oni (szefostwo) tez staraja sie zacisnac pasa ze wzgledu na to co moze sie jeszcze zdarzyc! a nie na to co jest! moje wynagrodzenie zalezy od tego co damy rade jakio biuro zrobic w miesiacy! owszem mam pensje i umowe o prace na stale ale pensja najnizsza krawjowa (prawie) a premie mam wielokrotnoscia pensji ale zalezne od sprzedazy ....i co jakos sa i nawet nie wiele sie roznia! nawet bym powiedziala ze kiedsy tzn 1,5 roku temu bylo duzo gorzej!
moze faktycznie sa jakies regiony gospodarki gdzie sie naprawde ukrucilo ale podobno najbardziej w budownictwie a moja praca zalezy od budownictwa a jakos dajemy rade faktycznie narazie developerzy wstrzymali inwestycje ale bardziej z ochrony tylka niz z faktycznego kryzysu! :confused2:

KRYZYS...sryzys.....ciezko uwierzyc no ale coz...w czasie wojny było gorzej...przezyjemy.....mam jakies 20000 kwiatkow to na chleb z witą bedzie.......dam rade.....mielismy teraz kupic autko i na wakacje wybrac sie w turystyczna wakacje-włochy hiszpania i paryz...no coz....pozostanie mi koc na podwirku,sztuczna palma,matirni,,,,moze nawet słonko bedzie-a jak nie to namaluje.......

Ja też nie pracuję a M to ze dwa miechy pewno w domu jeszcze na zwolnieniu posiedzi.
A propos wycieczek po niedzieli, może się gdzieś zobaczymy przypadkiem;-)

hmm......moze gdzies tak przypadkiem koło hurtowni na zwirgu i wigury.....hihihi

Ja ostatnio taką lichą @ miałam. Jak 03.04 nie przyjdzie @ albo będzie wybitnie słaba to testuję. M mówi, że pomimo ćwiczeń brzuszek mi urósł.

moja kolezanka nawet na aerobik chodziła,odchudzała sie ,,,dietyi takie tam.....a ze była po zabiegu endometrizy to ciaza wykluczona.....az wkoncu miała dosc glupich docinek i poszła do lekarza..hihi...a tam zong-----22 tydzien ciazy....wlasnie na dniach ma rodzic.....

U nas tyle sklepów zamykają a niektóre to tak licho ciągną, że widać oznaki kryzysu. Ale dużo też daje to, ze powstały sieci sklepów obuwniczych, ciuszków (głównie chińsko pochodne) i kosmetycznych. Ale znam faceta który przy 50-tce zwolnienia z pracy dostał bo kryzys:szok:. Gdzie on teraz biedak prace znajdzie.

moj tirem jezdził.w holenderskiej firmie...wiec juz od pol roku mowili o kryzyzie...zwalniali zwalniali no i tam sie dostało....albo zwolnienie albo urlop bezpłatny na 6 miesiecy narazie.......ale on duzu facet jakos damy rade

WITAM Z WIECZORKA

niewiem czy to dziala...wyprobuje w sobote jak moja gadzina wroci.......mama probowała na tacie.....stwierdziła ze doszedł efekt uboczny....przytkana dziurka wypierdział polke....

a co mi tam...na kryzys se kawały poczytam...chociaz sie uśmieje
Pan młody wchodzi do kościoła i zajmuje swoje miejsce tuż przy ołtarzu. Siedzący za nim drużba zauważa na jego twarzy ogromy uśmiech.
- Co się stało kolego? Wiem, że cieszysz się że zaraz weźmiesz ślub ale wyglądasz taki szczęśliwy i jakiś nawet podniecony...
Pan młody odpowiada:
- Jak tu nie być szczęśliwy...przed chwilą miałem najlepsze obciąganko w życiu, a zrobiła je kobieta, z którą zaraz się żenię.
Po chwili do kościoła wchodzi panna młoda uśmiechnięta i widocznie szczęśliwa.
- O co chodzi? Nie wiedziałam że tak bardzo się cieszysz z tego ślubu - pyta zdziwiona druhna.
- Jak tu się nie cieszyć.... właśnie przed chwilą zrobiłam ostatniego loda w życiu!

Ostatnia edycja:
reklama
łał chyba mi się udało.
Ewelaa - niestety - spróbuj jeszcze raz:tak:
Gosiu pewnie że wytrzymam ból, nie chodzi nawet o ból tylko się denerwuję czy tym razem będzie wszystko w porządku!?
musi być w porządku:tak:
Witam
Dzisiaj zrobiłam badania FSH,LH,testosteron,estradiol.
Czy wy też tak dużo płacicie za te badania?
ja za LH, FSH i estradiol (zapomniałam zrobić testosteron) zapłaciłam 52, a za tarczycę (TSH, FT4 i anty-TPO) płacę 63:confused:
pewnie dużo za wcześnie wydaje mi się że IUI będzie najpóźniej we wtorek . Coś czuje że będzie to jednak sobota!
jejku - ja ju.ż trzymam kciuki - musi być dobrze tym razem:tak:
Ku....wa jego je...na mac
No szlak moze czlowieka trafic po calosci. Dzwonie zeby sie umowic na 1 spotkanie a propo IVF...a ona mi mowi ze pierwszy dostepny termin to 2 czerwca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No zesz to.....I to dopiero wizyta "rozpoznawcza" :angry::angry::angry:
Z takim speedem to ja zajde w ciaze w 2010 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No zdepresjonowana sie mocno czuje tym przebiegiem wydarzen
och - to naprawdę długo - a może gdzieś indziej Ci się uda załapać wcześniej?
Lolitka doskonale cię rozumiem bo ja czekałam po drugim poronieniu na badania chormonalne aż 6 miesięcy a potem jeszcze 4 na wyniki badań:wściekła/y:
Kochana - i co wyszło z badań - dlaczego te poronienia?
Jeżeli już pisałaś wcześniej to sorki, ale nie pamiętam wszytskiego:sorry2:
ja też wcześniej brałam bromergon kiedy się jeszcze nie starałam i prolaktyna spadła potem miałam przerwę chyba rok i teraz jak nie możemy zajść w ciąże to znów mam zażywać, ja zawsze miałam i mam problem z bólami głowy i trądzikiem i testosteron miałam wysoki ale spadł. może mam cykle bezowulacyjne, mój cykl trwa aż 36 dni i dopiero niedawno się wyregulował bo tak to niał 24 do 40 dni. :-(
Zaniepokojona - może zrób wcześniej prolaktynę, żeby zobaczyć czy nadal jest podwyższona, bo rozumiem, że lekarz zalecił leki bez badań:szok:

Mnie szlag trafił !!!!Ale jestem wk.....iona ........
Okazało się na miejscu, że lekarz odwołał dzisiejsze wizyty,a te pipy z przychodni się tłumaczyły, że tak późno się o tym dowiedziały, że nie zdążyły zadzwonić do pacjentek i odwołać wizyty.
Kolejna wizyta w środę......za tydzień....

Rozumiem Twoją złość, ale pamiętaj, że teraz masz być spokojna, wiem, że umówiłaś się na sobotę - to tylko jeszcze jutro i pojótrze:tak:
Melduje sie po wizycie :-D
Buzka
Kaprysiu - widać, że się cieszysz - super:-D
Mam nadzieję, że wszytskie badania będą dobre i szybciutko Was tam zafasolkują - wygląda na to, że ta ginka to fajna babka - chcoiaż w UK;-)

Czesc dziewuszki!
Witaj i szybkiego zafasolkowania życzę - a co do załamań psychicznych - chyba każda z nas to przechodzi:tak:
Dziewczyny jak ja sie zdzaznilam i mam przez to w doooope humor. Poszlam do fryzjera (nowego) i tak mnie pinda obciela ze :szok: Jak bym mogla to zaszyla bym sie gdzies w ciemnych zakamarkach az mi wlosy odrosna.
Ja nigdy nie miałam krótkich włosków - tzn. aż tak krótkich i ostatnio tez chciałam się przekonać jak to jest - teraz z powortem zapuszczam:tak:
A ja cos kryzys maly lapie....jeszcze 3dni czekania... na kolejne rozczarowanie:-( Chyba dla poprawy nastroju zrobie sobie male domowe spa:tak:Dzis nie mam kursu.... musze sie wiec czyms zajac... :tak:Wydaje mi sie, ze moj M. tym razem jest bardziej nastawiony na Dzidziucha niz ja...no przeciez bierze juz te swoje witaminy miesiac- oczekuje rezultatow! :-DWidocznych!!
Kochana - 3 dni szybko zlecą - dasz radę wytrzymać:tak:
Dziewczyny
Dola zalapalam...:baffled::baffled::baffled:
Ta bezradnosc i czekanie jest znacznie gorsze od oczekiwania na testowanie. Jak myslalam, ze mozemy miec fasolke to bylam niecierpliwa, rozczarowana gdy @ nadchodzi ale zaczynal sie nowy cykl i nowa nadzieja
A teraz....jest po prostu czekanie bez nadziei ze cos sie moze zdarzyc w miedzyczasie. Bezradnosc mnie przygnebia.....Gdy wiesz ze napewno nie bedziesz miala fasolki przez najblizsze kilka miesiecy mnie dobilo.
przytulam mocno..............
a może @ nie przjdzie:-):-) To przecież brzmi lepeij!!
super optymizm:-) Wikulaa - zarażaj nas tu optymistycznym widzeniem świata:tak:

Do góry