reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kam komentarze te same ale do roznych wygranych aukcji... a jak patrzylam to rzadko bylo cos negatywnego... a uzytkownik b. duzo sprzedaje...
to nie ma się nad czym zastanawiać....:tak:
też pisałam że ja się na tym nie znam za bardzo...
zawsze z zamówieniami chodze do brata i on mi "bada"czy wszystko ok....i mówi od kogo mam zamawiać;-)

reklama
Zdobycz z dzisiejszego polowania: miś-termofor (z tyłu ma kieszonkę, termofor jest gumowy) :-) nowy, z metką, za 14 zł :-D uwielbiam lumpeksy :rofl2:

Załączniki

• P8170093.jpg
    P8170093.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 38
dziewczynki co do koszów fajne ale jak dla mnie zbyt drogie więc pewnie kupię paklanki :))
mam pytanie do mam większych dzieciaczków. we wrześniu muszę kupić coś na roczek siostrzenicy. Myślałam o zabawkach z fisher price. może któraś z was coś konkretnego poleca, czym dziecko lubi się bawić ?? proszę o propozycje :)

Do turystycznego nie trzeba dodatkowego materacyka. Tam jest już i można śmiało podkłady kupić do takiego łóżeczka. Nawet ochraniaczy nie trzeba.
Natalka nie wiem czy widzialas ale niektore turystyczne lozeczka maja bardzo cienkie materacyki przez ktore czuc dno i takie materacyki mozna zlozyc na 3czesci..nie wiem czy tak wszystkie maja..ale wg mnie jak jest taki cienki materac to trzeba dokupic zwykly bo na cienkim dziecku bedzie niewygodnie!
Zdobycz z dzisiejszego polowania: miś-termofor (z tyłu ma kieszonkę, termofor jest gumowy) :-) nowy, z metką, za 14 zł :-D uwielbiam lumpeksy :rofl2:

slodki misiu:-)

dziewczynki co do koszów fajne ale jak dla mnie zbyt drogie więc pewnie kupię paklanki :))
mam pytanie do mam większych dzieciaczków. we wrześniu muszę kupić coś na roczek siostrzenicy. Myślałam o zabawkach z fisher price. może któraś z was coś konkretnego poleca, czym dziecko lubi się bawić ?? proszę o propozycje :)
polecam gąsiennice-gawędziarkę. Jest super zaróówno dla mlodszych jak i dla starszych. Mój syn ją uwielbia

Agissa fajny Misiek:-)
Dla siebie kupiłam koszulę do szpitala, na razie 1 szt ale myślę że 2 to min :dry:trzeba mieć.bieganie po stadionie sie opłaciło :-Dza koszulę dałam 15 zł gdzie wiekszośc to po 25 zł:-D

Załączniki

• DSCN0941.JPG
    DSCN0941.JPG
    68 KB · Wyświetleń: 37
Dziewczynki, wiem, że część z Was ma listę potrzebnych rzeczy dla dzidzi. Czy mogłybyście się nią ze mną podzielić? Mój złośliwy komputer mi moja pożarł a jak sobie pomyślę o tworzeniu nowej to aż mi się słabo robi :-) gdybyście tak pokaząly co macie to bym sobie tylko zmodyfikowała - dostosowała do własnych potrzeb. Przy okazji moze wyjdzie coś o czym zapomniałam

Ja mam cos takiego
Dokumenty
• dowód osobisty
• karta ciąży
• Książeczka Ubezpieczeniowa
• wyniki badań
* grupa krwi i czynnik Rh
* przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
* zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
* odczyn WR - badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży)
* wynik USG zrobionego po 36. tygodniu ciąży
* ostatnia morfologia i badanie moczu.
• skierowanie do szpitala, jeśli jest wymagane

Bielizna
• majtki jednorazowe z siateczki (kilka sztuk)
• staniki laktacyjne (2 sztuki)
• kapcie
• klapki pod prysznic
• szlafrok, 1-2 T-shirt
• koszule nocne, rozpinane
• skarpetki cieple
• odzież na wyjście

Kosmetyki i artykuły higieniczne
• kosmetyki (dezodorant-najlepiej bezzapachowy, pasta do zębów, szczoteczka, delikatne
mydło, mydło / płyn do higieny intymnej, szampon, kosmetyki do makijażu,
szczotka do włosów, nożyczki, pilniczek do
paznokci, pomadka do wysuszonych ust)
• ręczniki (co najmniej 2-3),krem do buzi
• ręcznik papierowy, jednorazowy (może służyć do wycierania
krocza)
• podpaski nocne (np. pieluchy Bella, największy rozmiar)
• wkładki laktacyjne (np. Bella, Gerber-ultracienkie, bez
ceratek-pakowane po 24 sztuki.)
• papier toaletowy
• jednorazowa maszynka do golenia
• LAKTATOR

Żywność i napoje
• woda niegazowana
• soki (najlepiej jabłkowy, gruszkowy, z aronii, winogronowy)
• ulubiona herbata, kawa bezkofeinowa.
• przysmaki energetyczne (czekolada, ulubione ciasteczka itp.)
• owoce (jabłka, śliwki kalifornijskie) surowe lub z kompotu

Inne
• karta telefoniczna, ewentualne telefon komórkowy
• aparat fotograficzny, kamera, filmy, baterie
• książka, krzyżówki, czasopismo
• talerz, kubek, sztućce
• leki, które przyjmujesz
• drobne pieniądze

TO CO POTRZEBNE BEDZIE MALUSZKOWI

• skarpetki/ rękawiczki ochronne do założenia na dłonie
• szczotka do włosów
• kilka koszulek i kaftaników i pajacyków/śpioszków lub
• kilka sztuk body i pajacyków
• 2 czapeczki
• pieluszki (jednorazowe lub tetrowe, z ceratkami)
• skarpetki
• kocyk, rożek
• krem do pupy (np. Linomag, Tormentiol)
• ręczniczek, można też wykorzystać pieluszki tetrowe
• ubranie na wyjście ze szpitala

reklama
a nam udalo sie odkupic dzisiaj fotelik samochodowy maxi cosi malo uzywany ma dopiero pol roku do tego folia i daszek przeciwsloneczny wypiore pokrowiec i bedzie jak nowy pasuje swietnie do naszego wozka zaplacilismy okolo 200 zlotych(40 funtow nowy w promocji 79.99 £)
dotego kupujac w tesco zbieramy punkty ktore teraz mozna powajac i dostalismy bony na dzial dzieciecy to wzielismy za darmo kubelek na zuzyte pieluszki i 5 wkladow :-)
Pielęgnacja - Tommee Tippee Pojemnik na zużyte pieluszki

Weri ja tez mam taki kubelek :)
Dostalam od cioci i tez kupila go na promocji w Tesco ;-) a punkty warto zbierac ja ostatnio dostalam bony warte 40 funciakow :) a jezeli przejdziesz na EON (prad albo gaz to jest, nie jestem pewna) to oni daja punkty do tesco za placenie rachunkow automatycznie ;-)

dzięki
A masz tez to co potrzebne będzie w domu?

Przylaczam sie do prosby Kilolka :-):-):-)
Moja lista jakas taka nijaka mi sie wydawala i wyrzucilam :)

A ja dzis dziewczynki kupilam w IKEI wanienke, kocyk i pudelka takie zwykle zeby pochowac rozne pierdolki (przykleje jakies naklejki na nie i beda cacy) przy przewijaku, pieluszki kolorowe i kilka malych pierdolek.

A czy ktoras z was moglaby polecic jakies ladne dywany nie koniecznie dzieciece ale moga byc i w ladnych odcieniach? Szukalam wczoraj na allegro ale zlapal mnie skurcz w rece i mialam dosc po 5 minutach. a tu w Anglii sam syf :dry: ????

Do góry