reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

moja ginka, tak jak Nataluni, mówi, ze lepiej jak się kontroluje cięcie niż jak pęka samo:tak:. Z resztą moja mama popękała sama i trzeba było zaraz po urodzeniu wprowadzać ją w narkozę i sprawdzać czy nie ma krwotoku wew., bo krwawiła bardzo i nikt w strugach krwi nie umiał z całą pewnością orzec co popękało...
Skończyło się transfuzją, potem było ok.
Ale jak sami natną to przynajmniej wiadomo co i jak:tak:

reklama
Wróciłam od pani dr....i jak stwierdziła nie widzi możliwości szybszego porodu:-):-):-), dostałam L4 do 4.11 i 5 mam się stawić do szpitala, bo ma dyżur więc może coś się uda zdziałać. Ostatnim razem nie dało się nic zrobić i poleżałam sobie:cool2:, a teraz zobaczymy

a ja wkońcu umówiłam się na badanie krzywej cukrowej i zrobią mi ją w następną środę...
mam nadzieję że nie wykaże mi żadnej cukrzycy:tak:

poza tym gratuluję wszystkim dziewczynom dobrych wyniczków bo ostatnio coś nie byłam w stanie nadrobić....;-)

Wczorajsza wizyta mnie nie zadowoliła bo nie było usg no ale przeżyje. Przy badaniu ginekologicznym stwierdził,że wyczuwa główke juz:szok:.

Termin mam na 12.11 , 10.11 mam się zgłosić do szpitala na amnioskopie:shocked2: i tak co 2 dzień aż zacznie się coś dziać:confused2:.

Szyjka skróciła się po 3 tyg z 2cm na 1cm/1,5cm

A torba nie spakowana :eek:....

Na suwaczku 36tydz a ja w karcie ciąży mam 38tc.... Stwierdził "ciąża donoszona".
Dziwne...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a co to ta amnioskopia?

Badanie polega na ocenie wzrokowej dolnego bieguna pęcherza płodowego przy pomocy przyrządu optycznego (wziernika) nazywanego amnioskopem. Wziernik wprowadzany jest przez pochwę do szyjki macicy.

Amnioskopia informuje o barwie i ilości płynu owodniowego, o stanie błon płodowych oraz niekiedy o części przodującej płodu. Stwierdzenie zielonego płynu owodniowego lub zmniejszonej jego ilości wskazuje na prawdopodobieństwo zagrożenia płodu.

Ja byłam wczoraj u ginka i stwierdził, że szyjka sie skróciła ale nie jest źle bo niby część wewnętrzna trzyma. Nie znam sie kompletnie na tym. Poza tym pytałam go oplamienie bo mam od 2 dni takie brązowe plamienia ale stwierdził, że mam jechac do szpitala gdyby sie zwiększylo. Czy Wy tez macie jakieś plamienia?

reklama
moje wczorajsze wyniki:

maluszek slabo ruchliwy,
wody plodowe zmniejszyly sie do 25, ale ciagle jest ich duzo, wiec kolejne USG mam 30 pazdziernika.
we wtorek mam kolejny pomiar cukru.
z powodu braku ruchow malutkiego mialam robione tez KTG. dwa razy ...
pierwsze nie podobalo sie lekarce, poniewaz malemu skakal strasznie puls. raz mial 160 a raz tylko 70 ...
drugie wyszlo juz w normie, srednio mial miedzy 130 a 135.
a no i ciagle ulozony glowka w dol. nie chce mu sie zmienic pozycji choc ma duzo miejsca :)

Do góry