reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Dołączam do grona mam sierpień 2010 :-)Dzisiaj zobaczyłam moje upragnione dwie kreski:-D
W czwartek mam wizytę u lekarza, to pewnie się czegoś więcej dowiem. Z moich obliczeń to jest 6 tydzień. ( Dopiero drugi test mi wyszedł pozytywny)

Bardzo się cieszę:-D

reklama
Dołączam do grona mam sierpień 2010 :-)Dzisiaj zobaczyłam moje upragnione dwie kreski:-D
W czwartek mam wizytę u lekarza, to pewnie się czegoś więcej dowiem. Z moich obliczeń to jest 6 tydzień. ( Dopiero drugi test mi wyszedł pozytywny)

Bardzo się cieszę:-D
gratuluję i Witam:)

Mój mąż umawiał mnie na 1 wizytę u gina, i ona kazała mi przyjść w połowie 9 tygodnia. Trochę się matrwię czy to nie za późno. Poza tym powiedziała, że jeżeli test wyszedł pozytywnie nie trzeba wcale robić bety.

Mój mąż umawiał mnie na 1 wizytę u gina, i ona kazała mi przyjść w połowie 9 tygodnia. Trochę się matrwię czy to nie za późno. Poza tym powiedziała, że jeżeli test wyszedł pozytywnie nie trzeba wcale robić bety.

gratki :-)
widocznie nie, skoro tak kazała ;]
tez nie robiłam bety i żyje :-p.

Ja tez nie robiłam bety i moja lekarka tez mi nie kazała jej robić !
LILY83 Ja betki również nie robiłam, ale do lekarza poszłam wcześniej bo dopóki nie zobaczyłam fasoli na USG nie wierzyłam mimo trzech testów pozytywnych:-)
Najlepiej idź gdzieś prywatnie, u mnie w 5 tyg widać było 7,5 mm maleństwo.
A teraz możesz sobie na początek zrobić badania na tokxoplazmozę i cytomegalię myślę, że to ważne...

LILY83 Ja betki również nie robiłam, ale do lekarza poszłam wcześniej bo dopóki nie zobaczyłam fasoli na USG nie wierzyłam mimo trzech testów pozytywnych:-)
Najlepiej idź gdzieś prywatnie, u mnie w 5 tyg widać było 7,5 mm maleństwo.
A teraz możesz sobie na początek zrobić badania na tokxoplazmozę i cytomegalię myślę, że to ważne...

w 5 tyg widzialas juz maleństwo?? kurde ja byłam tez w 5 tyg i na razie pecherzyk no jestem ciekawa co zobacze za tyczien mam nadzieje, ze tez malenstwo

czekaj na suwaczku masz 5 tydz i 1 dzien a lekarz mowi o 6-7. Troszku nie rozumiem:)
u mnie bylo widac wczoraj troszku mniej niz u Ciebie a głownie tylko pecherzyk bez zarodka chyba aczkolwiek lekarka nic nie mowila.

No to spróbuję wytłumaczyć. Okres miałam 23 października, co oznacza że dzis wg Om jest 7 tydzien i 3-4 dzień. Problem w tym, że owulacja przesuneła mi się baaaardzo co potwierdza kilka faktów - pierwszy test pozytywny wyszedł dopiero w 38dc, w 35dc beta wynosiła jedynie 17, no a w 41dc na usg ne było nic- nawet pęcherzyka.Już na tej podstawie lekarz stwierdził,że ciąża jest o conajmniej 2 tygodnie młodsza.
Po 10 dniach poszłam na wizytę (wczoraj), która ukazała pęcherzyk i kropka czym lekarz jeszcze bardziej potwierdził swoją pierwszą diagnozę o ciąży młodszej. Wg USG wyszło dokładnie 5tydz.0dni.
Jestem więc najprawdopodobniej wybrykiem natury,który zaciążył w 2-3 dni przed spodziewaną miesiączką.
O!
Czyli żywy przykład,że metoda kalendarzykowa,działająca przez kilka lat w końcu się zepsuła.

reklama
No to spróbuję wytłumaczyć. Okres miałam 23 października, co oznacza że dzis wg Om jest 7 tydzien i 3-4 dzień. Problem w tym, że owulacja przesuneła mi się baaaardzo co potwierdza kilka faktów - pierwszy test pozytywny wyszedł dopiero w 38dc, w 35dc beta wynosiła jedynie 17, no a w 41dc na usg ne było nic- nawet pęcherzyka.Już na tej podstawie lekarz stwierdził,że ciąża jest o conajmniej 2 tygodnie młodsza.
Po 10 dniach poszłam na wizytę (wczoraj), która ukazała pęcherzyk i kropka czym lekarz jeszcze bardziej potwierdził swoją pierwszą diagnozę o ciąży młodszej. Wg USG wyszło dokładnie 5tydz.0dni.
Jestem więc najprawdopodobniej wybrykiem natury,który zaciążył w 2-3 dni przed spodziewaną miesiączką.
O!
Czyli żywy przykład,że metoda kalendarzykowa,działająca przez kilka lat w końcu się zepsuła.

hehe, nie przejmuj sie, ja mam z kolei cykl 31 dni, a zaszłam w 15dc, wiec teoretycznie nieco za wcześnie.

Kurde dziewczyny czy powinnam sie martwic, ze moja lekarka nie zobaczyła jeszcze kropki?? mimo, ze byłam w 5 tyg?

jak pokazuja wypowiedzi dziewczyn, bywa roznie. jedne nie widzą jeszcze nic prócz pęcherzyka, inne bijące serce. więc zobaczysz następnym razem. :tak: kiedy masz??

Do góry