reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Ja jestem tego samego zdania co Pajkaa:tak:Pierwsze rzeczy dla Basi kupiłam dopiero po 25 tygodniu ciąży-bałam się, że zapeszę...
Jeszcze coś o nakładkach-moja szwagierka tylko tak karmiła i mały nie potrafił jeść bez nich, więc to pewnie kwestia przyzwyczajenia:tak:

reklama
Pajeczko napewno wszystko bd dobrze:tak:ja pokoiku w ogole nie urzadzam:no:poza lozeczkim nie planuje nic wiecej:tak:ale jak juz bd mialo tak 2,5 roczku to juz trzeba bd cos pomyslec:tak:

ja co do pokoiku mam plan ale to dopiero w czerwdu/lipcu bedzie M robił tak na ostatnią chwilę. Ja wole nie zapeszac, wierze oczywiscie, ze wsio bedzie dobrze, ale chyba jeszcze to do mnie nie dociera ten obcy w moim brzuchu :-D chyba dlatego, ze tak długo sie staralismy :-D

dziewczyny mam takie pytanie jakie mogą by powody , ze traci sie późniejszą ciąże - przepraszam, jezeli kogos uraze, ale ogólnie zawsze mówią, ze pierwsze 3 m-ce są najwazniejsze i najgorsze a widze, ze duzo dziewczyn ma aniołki w późniejszych etapach ciąży. Co jeszcze moze nas czekać po tych 3 miesiącach niebezpiecznego?

Ja te nie umie uwierzyc, ze bd miala dzidzie a tym bardziej, ze udalo sie tak od razu:tak:ale nie jestem przesadna:-pnie wierze akurat w cos takiego jak zapeszanie, ale kazdy ma swoje poglady, robi jak uwaza i tez jest dobrze:tak:
Pozniejsze poronienia...znajoma bardzo sie zdenerwowala w wyniku klotni z mezem, wsiadla za kierownice i niestety poronila...Slyszalam o odklejaniu sie lozyska, zbytnim przemeczeniu i przedzwiganiu ale nie mam doswiadczenia w tej kwesti...moze bardziej doswiadczone obietki cos na ten temat wiedza?Uciekam bo nie umie odejsc od kompa

Ostatnia edycja:
Ja na razie nie kupuje nic powiedziałam, ze jak bede koło 20 tc to moze wtedy kupie pierwszy ciuszek ;-) teraz nie zapeszam bo moze sie wszystko wydarzyc.

Ja uwazam, ze co mam byc to bedzie, w pierwszej ciazy bylam bardzo powsciagliwa i jakos mi to nie pomoglo.Teraz ciesze sie kazdym dniem a ze u mnie zaczely sie soldy to korzystam:tak: Aczkolwiek na wozek i lozeczko poczekam lol

Ja na razie nie kupuje nic powiedziałam, ze jak bede koło 20 tc to moze wtedy kupie pierwszy ciuszek ;-) teraz nie zapeszam bo moze sie wszystko wydarzyc.

Mam dokładnie tak samo...choć mam już kilka uniwersalnych ubranek, np. piękne zestawy body z kubusiem puchatkem, które już dawno kupiłam na allegro.
I nie jest to kwestą przesądów czy zapeszania, po prostu wydaje mi się, że nie potrzebuję jeszcze kompletowania ubranek dla dzidzi.

martitka-26 na takich soldach można pewnie kupić cuda za grosze :) zazdraszczam... :)

Kiniusia w takim razie trzymam kciuki od 17:30

Witajcie kochane,
dzisiaj odebrałam wyniki posiewu i troszkę się zmartwiłam bo oprócz candida albicans wyszedł mi wstrętny paciorkowiec : streptococcus agalactiae::no::no::no: i strasznie się tym zamartwiam, no ale spotkam się z lekarzem o 15:00 zobaczymy co z tym fantem zrobi.
Echh, miłego dnia kochane

Co do ciuszków dla maluszka, ja na razie nie kupuję i nie zbieram. Mam jedną, jedyną rzecz, którą dostałam w prezencie od znajomej, z którą pewnie już nie będę się przez najbliższe miesiące widziała, tj. taki kocyk zielony w krówki, malutki dla małej istotki :-) Mnie się też podobają kolorki neutralne, czyli kremowy, zielony, itp. :-) Nie zbieram, ponieważ wydaje mi się, że troszkę za wcześnie, choć jak przechodzę obok sklepu z takimi ślicznościami, to baaardzo kusi, żeby to mieć:tak:
Dziewczyny, jest dopiero po 13, a mnie energia rozpiera, z jednej strony już bym chciała być już po badaniu USG, a z drugiej strony bardzo się boję ...
Milusiu, ja niestety to, co Tobie wyszło w wynikach posiewu, nawet z nazwy nie znam, więc nie potrafię pomóc :-:)zawstydzona/y: Gin pewnie coś poradzi. :tak:
Miłego dzionka dziewczynki :-)

No jest to paciorkowiec, który może powodować przerwanie błon płodowych, a podczas porodu to już w ogóle jest bardzo niebezpieczny, wywołuje ciężkie zakażenia u maluszka - zapalenie płuc, opon mózgowo-rdzeniowych, nawet sepsę:no:
Kurcze dobrze, że zmieniłam lekarza, bo ten wcześniejszy konował ani razu nie zaproponował posiewu tylko od razu zlecał antybiotyki bez posiewu i antybiogramu, a podobno 50% kobiet ma tą bakterię, bo normalnie kolonizuje układ pokarmowy.....

A ponadto całą noc dzisiaj spać nie mogłam, jakaś bezsenność mnie chwyciła, normalnie całą noc, dopiero o 7:00 na kilkanaście minut zasnęłam, no i za chwilę dzwonił budzik

Ostatnia edycja:
reklama
Milusia nie denerwuj sie pewnie lekarz cos zaleci.
Kingus ja mam tak zawsze rano, ze energia rozpiera a popołudniu normalnie mdłosci i ruszac sie nie umiem. Zjadłam mandarynke i zaczęło ną trząść i chyba juz ich nie bede jadła:baffled:

Do góry