reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

a ja zaraz zmykam na ćwiczenia do szkoły rodzenia, bosh.... jak mi się nie chce!!!!!!!!!!!
do ubezpieczyciela wysłałam faks i jeszcze pismo wysłałam dodatkowo poleconym priorytetem...hehe:)
i u babci byłam, coś licha jest, naprawdę...
a Tituś (kot) jak mnie zobaczył to darł się ze szczęścia na całe podwórko:))

dziś mnie juz chyba nie będzie, bo zmęczona jestem bardzo.. a wieczorkiem standardowo skype z rodzicielami więc troszke zejdzie:)
do jutra rano:***

reklama
No nie tyle sie napisalam i wykasowalam przez przypadek:wściekła/y:!!!!!!!
Bombusiu niecaly rok temu przezylismy tutaj strate pierwszego malenstwa.W9 tyg przestalo bic serduszko i nic bym o tym nawet nie wiedziala,gdyby nie prywatna wizyta wiec nie wiem jakby to sie skonczylo!Dlatego tez teraz ciagle szukam dziury w calym bo zawsze stram sie byc o ten krok do przodu,uprzedzac fakty a raczej moze starac sie zapobiegać!
Navijko dzisiaj opedzlowalam juz 2pylsurymniam mniam:-pCo do wulkanu w momencie,gdy nad cala europa byla chmurka dymu tutaj w Rvk przynajmniej nie bylo doslownie nic ale tak ze 3 tyg temu znowu przydymilo to rano samochod byl zamiast zielony to brazowy.W powietrzu tez wszystko kilka dni wisialo gor wogole nie bylo widac ani blokow ulice nizej ale na szczescie trwalo to tylko kilka dni.
milusia83powiedz i co lekarz ci zalecil na ta hemoglobine-zelazo?Moge wiedziec w jakiej dawce.Bo ja w czwartek mialam i wyszlo10,5 ale tez temu nie ufam za bardzo bo polozna i krew z palca na jakis maly plastik i w sumie to nie wiem bo po minucie mowi 10,5.Kazala brac zelazo 2 razy dziennie a na recepcie lekarz wypisal raz dziennie i tez juz nie wiem jaka dawke powinnam przyjmowac:wściekła/y:

1

Witam!Dzisiaj byłam ze starszymi w Realu na zakupkach małych ale nie wiem kiedy tam zajrzę jeszcze bo straszna duchota i to męczące czekanie do kasy.Byłam też w Urzędzie Skarbowym po odbiór zeznania rocznego i oddałam NIP że mam nowy dowód.Na szczęście mam ich z głowy bo nie lubię za bardzo tam jeździć(jest dosyć daleko).I choroba ,zapomniałam kupić pojemnika do badania moczu i o dzień będę musiała odłożyć wizytę u gin.
A jeszcze,Bombusia-Twój syn to teraz idzie do szkoły średniej,nie?Do jakiej?A my do środy czekamy na listy przyjętych do gimnazjum-mam nadzieję że mojego przyjmą bo on nie jest z rejonu ale miał niezły wynik z testu 6 kl.35pkt/40

Witam!Dzisiaj byłam ze starszymi w Realu na zakupkach małych ale nie wiem kiedy tam zajrzę jeszcze bo straszna duchota i to męczące czekanie do kasy.Byłam też w Urzędzie Skarbowym po odbiór zeznania rocznego i oddałam NIP że mam nowy dowód.Na szczęście mam ich z głowy bo nie lubię za bardzo tam jeździć(jest dosyć daleko).I choroba ,zapomniałam kupić pojemnika do badania moczu i o dzień będę musiała odłożyć wizytę u gin.
A jeszcze,Bombusia-Twój syn to teraz idzie do szkoły średniej,nie?Do jakiej?A my do środy czekamy na listy przyjętych do gimnazjum-mam nadzieję że mojego przyjmą bo on nie jest z rejonu ale miał niezły wynik z testu 6 kl.35pkt/40

Moniko Adrian złożył elektronicznie papiery do 3-ech liceum, są najlepsze w Łodzi, bardzo zależy mu na "jedynce", ale dostać sie tam to naprawde graniczy z cudem, same orły tam chodzą, więc zobaczymy w czwartek o 13.00 będą listy w internecie, pojechał dzis do dziadków, ale wraca w środe wieczorem, bo powiedział mi ,że w czwartek rano to już go nerwy zeżrą:((( mój biedaczek
.

polianna skąd ja to znam - człowiek zapada w błogi stan a tu drrrrryyyyyń wrrrrr :wściekła/y: zwariować idzie - jak tak to człowiek leży całymi dnami to cisza a jak tylko najdzie ochota na drzemkę to wyczują no

milusia83 a kiedy masz wizytę? teraz żelazo obniżać się będzie coraz bardziej - tak mi powiedziała moja ginka

Ciamajdka do jutra buziole :*

jenny83 ja też miałam taką niską hemoglobinę i tylko raz dziennie biorę Tardyferon i ostatnie wyniki są już lepsze :-) a skoro lekarz kazał raz to raz, te w aptece czasem same wyznaczają dawki

Niuunia mam nadzieję, że dołki minęły i uśmiech powrócił na twarz....

Ehtele ja miałam kupować karuzelkę, a przedwczoraj właśnie taką jaką sobie kupiłaś dostałam w prezencie:D Słoneczko jeżeli masz takie przypuszczenia co do wód to w aptece są testy, ale pod koniec ciąży to tych upławów niestety przybywa...
Słońce widzę, że już końcóweczka zakupów:) super, a co do ciasta, to tylko otwórz piekarnik i trzymaj w nim aż ostygnie ciasteczko - nie powinno opaść:) Zobaczysz kochana, że niebawem będziesz tuliła Olusia:)

Ciamajdko taki nieszczęśliwy wypadek niestety na długo siedzi w naszej pamięci, mam nadzieję, że w Twojej nie będzie

Navijko w takim razie nie ma co się martwić na zapas...większość takich wad (związanych z wielowodziem) wykrywa się na USG genetycznym, miejmy nadzieję, że to Twój urok tyle wód:)

Marulka tak samo uważam, że nie ma co dokładnie planować apropos opieki nad dzieckiem, wszystko wyjdzie w praniu:D No kochana czasami niestety trzeba odpocząć od neta bo można zwariować, cieszę się, że Twoje słoneczko już zanurkowało:)

Riba złodziejom to powinni chyba ręcę ucinać, ktoś się dorabiał itp. a tu takie dziady przyjdą i ukradną, niestety tylko w Polsce aż tyle złodziejstwa:(

Nektarynko ten hormon rozluźniający to relaksyna ona powoduje rozchodzenie się kości:)

Pajeczko co do gigantów to zależy jedne noszą kilka dni, inne 2 tygodnie, w zależności jak będziesz się oczyszczać

Kasia2506 oj współczuję boli krzyża, mnie jak boli to tylko w odcinku piersiowym

Kassia181 przykro mi z powodu kłótni... już chyba lepiej cio?

Aneciu ja też już boję się sama śmigać po sklepach, zwłaszcza jak się ma duszności i zawroty głowy, dlatego wykorzystuję do tego moją siostrzyczkę, z którą czuję się bezpiecznie

Wuzelku dlatego ja już nie mogę się doczekać mojej, też jej będę wyznawała miłość:D

Nektarynko chyba wiele z nas będzie śnigało tym wózeczkiem:D:D:D

Polianko, z tego co czytam to edukacja męża nie poszła na marne:D:D:D i buleczki i piesek:D
Wierzę kochana, że ze wszystkim dasz sobie radę:) nawet z dwójeczką dzieci no i na studiach też sobie poradzisz, już wiele przeszłaś, a co nas nie zabije to nas wzmocni pamiętaj o tym polianko:) A co do odwiedzinek to może spróbuj tak jak ja poinformować wszystkich w dniu wyjścia do domku:D:D:D:d

Bogusiu86 tak to niestety jest, że te pieniądze nie wiadomo na co się rozchodzą....

Bombusiu oj kochana widzę, że zakupy się udały - gratuluję kochana tak cudownych i sprintowych zakupków:D A sen z fiuuu w roli głównej - normalnie umieram ze śmiechu:D:D:D

Aga Natalia oj rozpłakałam się nad filmikiem i zdjęciami, cudne są Twoje maleństwa, takie bezbronne śliczności.....Oby szybciutko znalazły się w domku i rosły jak na drożdżach

Agas78 pamiętam jak pisałyśmy o tym, żeby doczekać tego 35 tygodnia i możesz pomyśleć, że ten czas tak leci?

Riba no właśnie na takich targach to można znaleźć ekstra rzeczy:D

Black Opal no to podejrzewam, że torba już gotowa:D

NAvijka cudne hafty, gratuluję zdolności:)

Madziujka oj nie strasz kochana:D:D:D tym porodem, a ja dzisiaj rozmawiałam z babeczką z ciuchpeksu i mówiła, że wcale nie jest tak źle:)

Ciamajdko,a my mamy właśnie za duży zlew:D gdyby był mniejszy pewnie wcześniej by się człowiek mobilizował żeby umyć, a tak tylkop upychamy:D:D:D Ciamajdko, a te moje samopoczucia to neistety z niskieh hemoglobinki, nie martw się słoneczko

GSC ja jak chodzę kołyszę się na boki

Moniczko dzidziuś uciska niestety na żyłę główną dolną i wolniejszy odpływ płynów, stąd te obrzęki słońce

Martitko współczuję CI tych skurczy kochana, ale już niedługo

PAti no ja też się zdziwiłam, że nie ma DDTVN

Bogusiu86 współczuję całej tej dziwnej sytuacji, a jak przyjdzie dzidzius przyjdzie to na pewno dasz sobie ze wszystkim radę i mamusia się wtrącała nie będzie:D A co do sprzątania no to kochana ty nie jesteś jakąś sprzątaczką i trzeba to wszem i wobec powiedzieć - każdy albo robi cześć pracy, albo każdy sprząta po sobie

Lea28 pewnie kącik cudeńko:)

JEnny83 mam przyjmować 2 razy dziennie - żelazo ferrum, ale nic mi nie pomaga, a może gdyby nie to żelazo to już bym w szpitalu była,,,

Dziewczynki chciałabym odpisać wszystkim, ale normalnie dzisiaj tyle osób do mnie zawituje, że mam już dość, a to to, a to tamto, nie można nic zrobić.....echhh

buziaki i miłego dzionka

Riba i Ehtele jak tam wizytka?

calusy

ale jestem zla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:, odwolali mi dzisiejsza wizyte, gin musiala predzej wyjsc. kurcze no.... udalo sie nam znalezc termin w czwartek, na szczescie nie dlugo.
Ola_, Ciamajdka - tez tak myslimy, ze ta jedna dobe wykupimy sobie. w koncu pierworodny prawda??:tak::tak: tylko cos z psinka trzeba zrobic, wiec jesli kumpel zgodzi sie nocowac to nie bedzie problemu, ale jak nie? - to nie wiem.
Mallaika - super, ze wszytsko z dzidzia ok i gratulacje dla meza :-)
martuska85 - powodzenia na egz :tak::tak:
ethele -jak tam wizyta?

Witajcie babeczki...

Oj jestem bardzo szczęśliwa...

A więc zacznę od wyników badań krwi - są idealne:-)
Po drugie badanie na dzisiejszym samolocie i usłyszałam: Pani Kalino szyjka jeszcze zamknięta, ale już miękka i mocno skrócona:-D:-D:-D
Po drugie lekarz powiedział, że za 2 tygodnie możemy już na spokojnie rodzić...;-);-)
Po badaniu USG usłyszałam - Pani Kalino - ciąża donoszona - JUŻ może Pani rodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok::szok:
Jestem bardzo szczęśliwa - Olek warzy już 2900 - wszystko rozwinięte jak trzeba - jak to ujął lekarz teraz to tylko wagi nabiera:tak::tak::tak: Więc mam się powoli szykować...
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziś zrobiliśmy posiew, dostałam już skierowanie do szpitala:-D:-D

zielona26 Jak tam Twoja wizyta???

Bogusia86 jestem w szoku :szok::szok::szok:- jak to TY im pracujesz??????? Znalazły sobie ciężarną służącą???? To jest straszne!!!!!!!!!!!!!!!!! Walcz z tym kochana bo zwariujesz...

kassia181 budyń może być gorący - potem na chwilę do lodóweczki - potem możesz zrobić polewę czekoladową - czekoladka i masełko rozpuść - i wylej na budyń - albo kup gotową polewę. WYSZŁO?????;-);-);-);-) Też je robiłam pierwszy raz...mam nadzieję, że Ci wyszło - szybko mnie tu poinformuj:tak::tak:

Lea28 czekam na zdjęcia i efekty Twojej pracy:-):-):-)

polianna powodzenia na wizycie:-D:-D:-D
Ja polecam do pomidoróweczki pietruszkę wkroić, i oprócz koncentratu dwie puszki pomidorów krojonych z puszki (puszka 2 zł) zmielonych w melakserze - wychodzi bardziej krem...
Co do posiewu dziś miałam robiony - jutro podrzucę go do laboratrium...

Cosya trzymam kciuki, żeby się już nie obracał:-)

mallaika gratuluję wizyty i oczywiście meżowi obrony...:-):-)

milusiu a Ty witaminki bierzesz??? Kurczę może to właśnie z przepracowania??? Musisz zacząć o siebie dbać...

riba szkoda , że Twoja wizyta odwołana...

Ostatnia edycja:
ethele wyszedl maly zakalec ale poza tym to wyszlo i mi i mojemu bardzo smakuje:)))))))))))))))))
super ze wizyta udana i ze mozesz juz spokojn ie rodzic- wiec teraz pozostaje tylko czekac:)))))))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry