reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
kittek - dałam tylko mozarellę taką kulkę z woreczka;-) i pomidory - mozarellę i pomidory pokroiłam w kostkę, następnie zalałam sosem i zapiekłam. Przyprawy były w sosie, ser żółty także.


gosiek - ciesze się, że smakowało. Mogłaś foty zrobic i się pochwalic;-)
 
Ostatnia edycja:
wlasnie wcinam tarte Elviova. super wyszla:) robilam w zwyklej tortownicy bo brak u mnie specjalistycznej blachy. nie wiem jaka wyszlaby z tejze blachy, ale z tortownicy wyszla mniam:)
 
Fajnie, że Wam tarta smakuje.
Mam już w głowie pomysł na inne danie. Jak wypróbuję i będzie smaczne to wrzucę przepis;-)

aga - na tej specjalnej blaszce wychodzi bardziej krucha. Jak robisz na normalnej to trzeba sosu mniej dawać. Tak mnie dziś ciocia uczyła;-)
 
Jakies 5 lat temu mialam totalnego fiola na tarty, szly hurtowo poki sie nie przejadly.

Tak mysle, i mysle, i moze na jutrzejszy wieczor upichce???
Do tego winko... to moze i na jakies cwiczenia na S sie zalapie :-D :-D :-D
 
Zrobilam tarty sztuk 2, jedna warzywna, druga w wersji dla mojego miesozercy, z szynka i pomidorkami. Wyszla przpyszna.
Teraz dopijamy sie winem.....................................
 
reklama
Kici- pytałas o przepis na pizzę na cieńkim spodzie :-) w końcu siadłam na puppie, dorwałam zeszyt i oto i on:

300 gram mąki (+/- 3 szklanki)
0,5 szklanki ciepłej wody
2 łyżki mleka
20 gram drożdży
sól
2 łyżki oliwy (lub oleju)
cukier

drożdże rozgniatam widelcem dodaję do nich pół łyżeczki cukru (na oko), mąkę i 2 łyżki ciepłego mleka (lub wody), odstawiam na około 5 minut, żeby 'ruszyły', dodaję ten zaczyn do mąki+ sól+ ciepła woda, energicznie wyrobić ciasto, na koniec formuję kulkę, smaruję oliwą, oprószam mąką i pod ścierkę do wyrośnięcia (w międzyczasie kroję co tam na tej pizzy ma być i przygotowuję sobie sos). Jak podwoi objętość (mien więcej oczywiście) przegnieść ciasto i rozwałkować.
Ciasto na blachę (ja robię na papierze, jak nie to blachę wysmarować oliwą), obłożyć dodatkami (najpierw sos, ale co kto lubi) i do rozgrzanego pieca na 220- około 20- 30 minut.
 
Do góry