reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Ja przez pierwsze pół roku karmienia piersią wcinałam króliki aż mi się uszy trzęsły ;) mama mi robiła a kupowała je w carrefour i w Piotr i Paweł, potrawka z marchewką z szybkowaru jest pyszna!

Piotra mamy obok to aż sprawdzę , ja wiele razy przymierzałam się żeby podac królika Z. ale wszędzie widziałam tylko mrożone a one jakos mnie nie przekonywały.

A ja dzisiaj znów eksperymentowałam w kuchni;-)
Lenka nie lubi brukselki z masłem i bułką tartą - pluje nią na odległość, M. nie lubi groszku, więc ugotowałam dzisiaj krem z brukselek i zielonego groszku:-D

Brukselki najlepiej ugotować na parze - nie są wtedy takie gorzkie.

Przepis na krem:
Gotujemy wodę i do wrzątku wrzucamy dwa serki topione te po 100g (ja złoty emmentaler uwielbiam).
Serki muszą się rozpuścić.
W tym czasie wrzucamy do blendera ugotowane brukselki, pół puszki odsączonego zielonego groszku, dolewamy trochę serowego wywaru, aby się nam blender nie zatarł i miksujemy;-)
Papkę przerzucamy do wywaru serowego, doprawiamy według uznania (ja dałam trochę vegety naturalnej, pieprz, odrobinę curry i sok z cytryny, by zupka nie była mdła).
Podajemy z grzankami i kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany.
Można ozdobić groszkiem lub zieleniną;-)

Mój krem wygląda tak:

Lenka wielką miłością go nie obdarzyła, ale pół miseczki zjadła:-)
M. zjadł całą porcję, a później się jeszcze resztą grzanek dopchał;-)

Ostatnia edycja:
21.53 a ja pizzę do piekarnika włożyłam:zawstydzona/y: Dobrze, że o liczeniu kcal teraz myśleć nie muszę:-D

Jak któraś lubi z mozarellą, pieczarkami, szynką, czerwoną papryką i oliwkami to za 15minut zapraszam;-)

ja wczoraj robiłam ciasto z malinami - mam późne prosto z ogrodu :)
dzisiaj rano była już 1/4 blachy - małż wyglądał na objedzonego

Elvie podaj przepis na pizze

reklama
Do góry