reklama

Ciąża bliźniacza

Lilonka - gratulacje pierwszego miejsca, berła i korony:tak:. I dobrego wychowania, nie wychodzenia przed szereg i czekania w spokoju!!!!! Teraz możesz działać, czekając na Święta, które tuż tuż i już Twoja owieczka i Twój baranek będą z Tobą!

Tigla - będziesz wspaniałą mamą i z wszystkim sobie poradzisz!!!!! 36 tydzień to wcześniaki, ale jak widać niewiele to musi oznaczać, u mnie chłopcy dostali max punktów, nie musieli być wspomagani inkubatorkiem (jedynie w naświetlaniu). A teraz powiem Ci ciekawostkę - mleko matki zaczyna się wytwarzać ok 17 tc, więc już piersi masz gotowe. Nawet jak nie dostaniesz go od samego początku to po kilku dniach już będziesz gotowa:tak:. A jak będziesz chciała to ich wykarmisz spokojnie! A karmienie dwójki jednocześnie to naprawdę nic skomplikowanego!!!!! Możesz zawsze poprosić o pomoc położną. I koniecznie, nawet jak nie będziesz mieć mleka przed karmieniem butlą dostawiaj maluchy do piersi - to naprawdę działa!!!!

reklama
Ja po badaniach - ginekologiczne ok szyjka krótka, a rozwarcie dalej na 2 cm. Ale na usg wylazło że mi Zuzik nic nie urósł. Czekam teraz na ordynatorską wizytę o 13. Ale boję się jak diabli. Z jednej strony wiem jak niedoskonałe jest usg - ale z drugiej strony...
Trzymajcie za nas kciuki.

Lilonko, juz mozesz byc spokojna. Tez chchialabym dotrwac do tego etapu co Ty. Zobaczymy czy Twoje maluszki zapragna z rodzicami obchodzic Swieta Wielkanocne czy sie jeszcze wstrzymaja. A te swedzenie rak i nog mam nadzieje ze przeszlo :-0
Ja grzecznie leze i odpoczywam. W tej chwili najbardziej uciazliwa jest dla mnie zgaga. Nic nie pomaga.
Moje chlopaki kopia od kilku dni jak szalone, normalnie calodniowa dyskoteka w brzuchu :-)

Margaret gratulacje

Miss super sobie radzisz z dzieciaczkami moje oprócz piersi dostają butelkę ale to bardziej ze względu na brak czasu w końcu starszą dwójką też muszę się zająć

A zespól podkradania może wystąpić również w ciązy dwójajowej wystarczy jedno łożysko jak to było u mnie

Wielkie dzięki za podpowiedź jak się wstawia zdjęcia :*
To mój powóz dla maluchów :D Wersja złożona, ale sprawdzilismy wszystko jest w porządku i jak pisałam doszła juz ta dodatkowa część z serwisu od Pana Krzysia :)
ABC zoom.jpg

Lilonka mocno zaciśnięte

Załączniki

• ABC zoom.jpg
    ABC zoom.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Margaret- hurrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! gratulacje!!!! nie musieliscie w koncu gotowac tej wody w domu :-D no i waga dziewczynek imponujaca! i jeszcze w szoku jestem ze tak szybko jedna po drugiej sie urodzily, jak przy cc! myslalam ze to dluzej trwa. ale jestes dzielna, ze tak urodzilas. zycze oczywiscie wam szybkiego powrotu do domku i zdrowka!

miss- mam nadzieje ze mi chociaz na kilka sekund dadza dzieci zaraz po cc, zeby je do piersi przystawic (u nas w szpitalu chyba tak nie robia....)

lilonko- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& czekajcie, czekajcie bo :szok::szok::szok: zaraz novamama i juz od razu tigla i ja :szok::szok::szok: bezpieczniej sie czuje wiedzac ze jeszcze nie moja kolej!

eevlee- &&&&&&&&&& za wizyte

tigla- no i co? jak na usg? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dytko- piekna ukladanka :)

Czytam w necie o pieluchach wielorazowych, mam koleżankę, która bardzo sobei to chwali. Kosztowo na początek to jakiś hardcore, ale w przeliczeniu na ilośc zużytych pieluch dziennie razy 2, to daje niezłą kwotę przy bliźniakach. Rozważacie takie rozwiązanie, może macie doświadczenie z wielorazówkami czy łatwiej pozostać przy wygodnych jednorazówkach ?

Tigla dotarł do Ciebie ten kontakt do Pana Krzysia ?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry