hej babeczki
niedawno wruciłam od lekarza i jestem już troszkę spokojniejsza
z badania histopatologicznego wiem tyle że ciąża była obumarła i że nie ma żadnego stanu zapalnego, lekarz zrobił Mi USG aby zobaczyć czy wszysto w porządku (macica się dobrze goi, ale na prawym jajniku jest mała torbiel) zadał Mi pytanie czy bolało Mnie podbrzusze a Ja Mu na to że jajnik prawy Mnie bolał (powiedział że to często się zdaża po takim zabiegu i że tworzy się pęcherzyk graffa (dlatego mogą być bóle jajnika) ale przy miesiączce powinien pęknąć i wszystko powinno być oki)
do tego przepisał Mi skiewowanie na toxoplazmoze aby wykluczyć chorobę przed następną ciążą (jeśli choroba była już przechodzona to dobrze ale jeśli jestem w trakcie to mogło być to przyczyną poronienia i ciąży obumarłej)
następna wizyta po drugiej @ z wynikiem cytologii i toxo, następne USG aby zobaczyć czy nie ma nadrzerki i co z tym torbielem
tak to wyglądało
daga.p. - nie martw się i bądź dobrej myśli
M@rta28 - cieszę się dzidzią i odpoczywaj dużo
dobranoc kochane dbajcie o siebie buziaczki :-)
niedawno wruciłam od lekarza i jestem już troszkę spokojniejsza
z badania histopatologicznego wiem tyle że ciąża była obumarła i że nie ma żadnego stanu zapalnego, lekarz zrobił Mi USG aby zobaczyć czy wszysto w porządku (macica się dobrze goi, ale na prawym jajniku jest mała torbiel) zadał Mi pytanie czy bolało Mnie podbrzusze a Ja Mu na to że jajnik prawy Mnie bolał (powiedział że to często się zdaża po takim zabiegu i że tworzy się pęcherzyk graffa (dlatego mogą być bóle jajnika) ale przy miesiączce powinien pęknąć i wszystko powinno być oki)
do tego przepisał Mi skiewowanie na toxoplazmoze aby wykluczyć chorobę przed następną ciążą (jeśli choroba była już przechodzona to dobrze ale jeśli jestem w trakcie to mogło być to przyczyną poronienia i ciąży obumarłej)
następna wizyta po drugiej @ z wynikiem cytologii i toxo, następne USG aby zobaczyć czy nie ma nadrzerki i co z tym torbielem
tak to wyglądało
daga.p. - nie martw się i bądź dobrej myśli
M@rta28 - cieszę się dzidzią i odpoczywaj dużo
dobranoc kochane dbajcie o siebie buziaczki :-)
!!!
cza cza cza
!
tzn. przed okresem, ale wiem, że jeszcze je mam, bo mam bóle (czasem silne) w dole brzucha i profesor powiedział, że to troszkę potrwa zanim (jeżeli w ogóle same) znikną!
ale jesli gin kazał czekać to czekaj... U mnie ta pierwsza @ też nieprzebiegała normalnie (może dlatego, że człowiek sie odzwyczaił od jej wyglądu). Miałam przez 2 dni brązowe plamienia, a później też niebyło normalnie. Czy to dobrze czy źle -niewiem.
).
i niemogę dojść do ładu