reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej babeczki :happy:

niedawno wruciłam od lekarza i jestem już troszkę spokojniejsza :cool2:
z badania histopatologicznego wiem tyle że ciąża była obumarła i że nie ma żadnego stanu zapalnego, lekarz zrobił Mi USG aby zobaczyć czy wszysto w porządku (macica się dobrze goi, ale na prawym jajniku jest mała torbiel) zadał Mi pytanie czy bolało Mnie podbrzusze a Ja Mu na to że jajnik prawy Mnie bolał (powiedział że to często się zdaża po takim zabiegu i że tworzy się pęcherzyk graffa (dlatego mogą być bóle jajnika) ale przy miesiączce powinien pęknąć i wszystko powinno być oki)
do tego przepisał Mi skiewowanie na toxoplazmoze aby wykluczyć chorobę przed następną ciążą (jeśli choroba była już przechodzona to dobrze ale jeśli jestem w trakcie to mogło być to przyczyną poronienia i ciąży obumarłej)
następna wizyta po drugiej @ z wynikiem cytologii i toxo, następne USG aby zobaczyć czy nie ma nadrzerki i co z tym torbielem
tak to wyglądało :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

daga.p. - nie martw się i bądź dobrej myśli

M@rta28 - cieszę się dzidzią i odpoczywaj dużo

dobranoc kochane dbajcie o siebie buziaczki :-)

reklama
JoannA25 W TYM SAMYM CZASIE PRZECHODZIłYśMY KOSZMAR - MIMO, żE MINął JUż MIESIąC I TAK JEST MI CIężKO - MYśLAłAM, żE JUż SIę WYPłAKAłAM :-(!!!

ASIU WIERZę, żE DAMY RADę - BO DAMY, PRAWDA?!!!!

tolka23 też mam torbiele (jeden ma 7cm) i mam płyn w brzuchu, biorę tabletki hormonalne i mam nadzieję, że to coś da, bo inaczej operacja! No i starania musiałam przełożyc :-(, nie wiem, co będzie dalej - mam wizytę na marzec - jestem dobrej myśli, choc na tę chwilę ze wszystkim mam pod górkę :dry: !!!

Pozdrawiam Was Gorąco!

A co Wy spać nie możecie ??:baffled:
Tesciorek zrobię... już kupiłam nawey :)) czyli jest jakiś krok naprzód heh.
Toleczka no fajnie, że wszystko ok. Już się nie smutkuj :happy: :happy: :happy: :happy:
Joasia25 nie masz za czym tęsniknić - moje @ zawsze były utrapieniem bo byłam nieprzytomna z bólu więc marzę o ich braku :-) No ale rozumiem, że Twój cel jest inny......
Dagmarka.p no zrobię teścior dziś wieczorem - zrobię z tego rytuał i ostentacyjne szoł:elvis: :cool: cza cza cza :)

tolka23 też mam torbiele (jeden ma 7cm) i mam płyn w brzuchu, biorę tabletki hormonalne i mam nadzieję, że to coś da, bo inaczej operacja! No i starania musiałam przełożyc :-(, nie wiem, co będzie dalej - mam wizytę na marzec - jestem dobrej myśli, choc na tę chwilę ze wszystkim mam pod górkę :dry: !!!

a powiedz Mi czy wykryto u Ciebie torbiele przed @ czy po ????

Dowiedziałam się po poronieniu - tylko to mnie właśnie dziwi, że tamten ginekolog (jak byłam w ciąży) mi o tym nie powiedział, a ten twierdzi, że były na 100%, bo w ciągu 3 tygodni (tak u niego byłam) nie urosłyby tak duże.
Ten profesor pokazał mi, jak one wyglądają i wydaje mi się, że miałam już te plamy (torbiele) w ciąży, bo jak przeanalizowac to faktycznie w ciągu trzech tygodni to byłyby mutanty :eek: !

Ale jestem guła :confused: tzn. przed okresem, ale wiem, że jeszcze je mam, bo mam bóle (czasem silne) w dole brzucha i profesor powiedział, że to troszkę potrwa zanim (jeżeli w ogóle same) znikną!

Mój gin powiedział, że torbiele albo same u mnie znikną albo usunąć je można podczas porodu.
Dziewczyny ratujcie - mija 35 dzień po zabiegu a ja zero okresu ale dzisiaj na wkładce hig. zauważyla tyci tyci plamki brązowawe - co to jest, czy objaw zbliżającej się miesiączki, czy cóś.... Wczoraj gin pytał mnie czy krwawilam lub plamiłam - do wczoraj był jeszcze spokój...nie chcę jego bombardować telefonami, czy któraś z Was tak miała? - takie tyci plamienia w ponad miesiąc po zabiegu?

a powiedzcie dziewczyny po ilu miesiącach lekarz pozwolił się starać o dzidzie??

u Mnie powiedział żebym czekała do 5 miesiąca żeby wszystko powruciło do normy i jakby coś było nie tak to żeby to naprawić :confused: boje się że coś może być nie tak :baffled: :baffled: :baffled:

Witajcoe babeczki.
Sorki, że wpadam dopiero teraz ale tak mnie podle kuła pielęgniara, że nawet w nocy sie budzę;-) .

Asieńko - powiem pewnie to co cię w nerwi:-p ale jesli gin kazał czekać to czekaj... U mnie ta pierwsza @ też nieprzebiegała normalnie (może dlatego, że człowiek sie odzwyczaił od jej wyglądu). Miałam przez 2 dni brązowe plamienia, a później też niebyło normalnie. Czy to dobrze czy źle -niewiem.

Madzulku trzymam kciuki za dwie kreseczki. Puść muzę w Wc-ecie, żeby było bardziej uroczyście:-) ...

Złośnica - przykro mi z powodu torbieli. Może poprzedni gin niechciał Cie martwić...jest to z lekka nieodpowiedzialne, ale cóż znam to z doświadczenia ( informacja o nadmiernym przodozgięciu macicy i związanych z tym trudnościach się wymsknęła naszemy ginowi:-D ).

A co do moich hormonów to istne szaleństwo sobie zrobiły:tak: i niemogę dojść do ładu

reklama
Do góry