reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Co na obiad i kolacje

a ja mam dzisiaj super kolacje brat przywiozl mi swiezo zlowion,a rybke ,jak tylko mąz wroci z pracy bede smazyc bo wiadomo najlepsza taka prosto z patelni:-):-)uwielbiam ryby w kazde postaci :tak::tak:
 
reklama
Ja wczoraj robiłam strogonowa i moim gościom bardzo smakował i na dziś mi trochę zostało wiec mam obiad z głowy;-):-p
 
Ewa28z świeża rybka to jest to :tak:. Moja Gosia też bardzo lubi rybki. Potrafi zjeść nawet 3/4 fileta z pangi, najlepiej ze szpinaczkiem :).
właśnie przed chwilką włożyłam do lodówki zamarynowany schab wg przepisu Iki. Zobaczę jak mi wyjdzie. Najczęściej robię schab ze śliwką i całą moja Rodzinka uwielbia ten smakołyk:-).
Jakiś czas temu pisałyście o soli. Ja dodaję sól do dań, które dla Gosi przygotowuję, ale staram się mniej. Najważniejsze jednak jest to jaka to sól. Staram się zawsze kupować sól morską. Do prawie wszystkich pozostałych producenci dodają antyzbrylacz:angry:. Wolałabym, żeby sól się zbryliła niż jeść to świństwo. W ogóle czasami rozpacz mnie ogarnia jak widzę co wytwórcy żywności dodają do wędlin, nabiału, nie mówiąc o napojach:wściekła/y:. Stąd moje rozterki do tego co gotować mojej maleńkiej córeczce.
Pozdrawiam Was wszystkie smakowicie i trzymajcie kciuki, żeby schabik wg przepisu Iki mi się udał.
 
Blubery,jak wyszedł Ci schabik?
Ja wczoraj robiłam oddzielnie dla nas a oddzielnie z malutką iloscia soli Marcelowi.No i mamy dzis problem nic innego nie chce jesc.:baffled:
 
Ika schabik wyszedł pychotka :-D palce lizać. Dzięki za przepis. Soczysty i aromatyczny. Gosiuni też bardzo smakował. A soli dodałam malutko. Majeranek i musztarda oraz oczywiście jabłka zrobiły swoje:tak:mniam, mniam:happy:
 
ja wlasnie koncze robic mloda kapustke :tak: a dla Ninki jutro to samo co dzis czyli wlasnie barszczyk, a na drugie klopsiki cielece w sosie koperkowym i moze dostanie troche kapustki
 
ja wlasnie wczoraj skoncylam ejsc mloda kapustke:-p;jem raz, raz w roku;tylko ja to lubie i jedno opchanie na maxa mi starczy... :-)

a jak robicie botwinke??????sama nigdy nie robilam,zawsze jadlam to u mamy...

 
a jak robicie botwinke??????sama nigdy nie robilam,zawsze jadlam to u mamy...

Najlepiej na rosole (jesli w ogole ma byc na miesie) dodaje wloszczyzne, w tym marchewka w kostke, pol godz gotuje. Dodaje do tego pokrojone buraczki i lodyzki z botwiny. Oddzielam liscie, ktore kroje w paski i dodaje pod koniec gotowania, kiedy reszta warzyw jest miekka. Z przypraw sol, pieprz, ziele angielskie, sok z cytryny lub kwasek (wtedy juz nie gotowac, bo bedzie gorzkie) Mozna zabielic smietana i maka (choc niekoniecznie). Podaje z jajkiem na twardo.
 
reklama
I Kajenko do tego pyrki duszone z boczusiem - jeju juz mi slinka leci. I chyba na jutro mam pomysł na obiad:).
A ja bardzo lubie chłodniki - ten typowy z buraczków i z pomidorów Gaspacio się nazywa (na pewno źle napisałam). Ale problem w tym, że mój M nie lubi zimnych dań. I sama sobie robie chłodnik , a 3 dni jem:)
 
Do góry