reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Co na obiad i kolacje

reklama
Kuba też je wszystko... ale czasami mnie wkurza... bo daje mu jeść, on weźmie do buzi, pogryzie i zamiast taką ciapę połknąć to wypluwa...

Dziewczyny macie jakis fajny przepis na salatke? Taka 'imieninowa'.
Moze byc z selerem (mam sloik, a nie mam pomyslu co z nim zrobic), ale nie musi:happy2:
Aha- i najlepiej, jakby sie sama zrobila, czyli prosta i nie czasochlonna;-):tak::-D

kajenka - ja zawsze robie taka "warstwowa". szybka, prosta i pyszna :tak:

warstwy (kolejnosc dowolna;-)):
- groszek
- jajka na twardo posiekane
- tunczyk (jesli kto nie lubi, to szynka pokrojona)
- czerwona fasola
- sos musztardowy (majonez tyle co na przykrycie warstw, lyzka musztardy, curry (pol lyzeczki, pieprz)
- ogorki kiszone w kostke
- sparzony, pokrojony por
- kukurydza
- ser zotlty starty na grubych oczkach
- sos ketchupowy (majonez, lyzka ketchupu, papryka, pieprz, bazylia)

Smacznego :-)

Sałatka z piersi:
2 piersi z kurczaka, kapusta pekinska, kukurydza, ogorek konserwowy( ewentualnie kiszony - ale lepszy konserwowy), ketchup, majonez i przyprawa Gyros z kotanyi.

Tez piersi sole, pieprze smaze na oleju i dodaje przyprawy Gyros. Potem warstwami ukladam kapusta pekinska, kurczak( ten usmażony), kukurydza, ogorek, ketchup, majonez i powtorka.

Jak mi sie nie chce to mozna tez ta salatke zrobic tak:
2 piersi z kurczaka, kapusta pekinska i papryka marynowana. Piersi przyrzadzam jak wyzej. Do kapusty pokrojonej, wrzucam cala zawartosc patelni ( czyli kurczak razem z tym sosem ktory sie zrobi) i do tego kroje papryke w kostke - tez dobre.
Sałatka z selerem
słoik seleru zaprawowego z marchwią
szczypiorek
2 jajka na twardo
ogórek zielony świeży
kukurydza w puszce
majonez
sól pieprz

Seler i kukurydzę odcedzasz, a resztę kroisz w kostkę. Wszystko razem mieszasz dodajesz sól i pieprz do smaku i ze 2-3 łyżki majonezu.

Smacznego:-)

Sałatka z piersi drob. w przyprawie Gyros-Kebab z przepisu Iwonki jest pyyyyszna :tak::-p:tak:...sama taka robie i naprawdę polecam !!!

reklama
Gufi, Iwonko dzieki za przepisy:-) Brzmia pysznie i na pewno je wyprobuje:tak:
Oczywiscie mam kilka pytan:sorry2:
Gufi tych sosow majonezowo-musztardowego i keczupowego ma byc tyle, zeby wszystko zalac, czy tylko do pomazania po wierzchu? I jaka kolejnosc polecasz? (wersja z szynka):cool2:

Iwonko piersi przed usmazeniem nalezy pokroic w paski, tak? Czy ta salatka nadaje sie na imieniny, czy to raczej danie obiadowo- kolacyjne?

Do góry