reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Rozalka, skoro Kubę nie wysypało przez ciasto, to może wcale nie jest uczulony na jajka :confused::confused::confused:

A ja znalazłam chyba na marcówkach taki link:
Nabiał - artykuł
W rankimgu wszystkich serków najlepiej wypadł Bieluch. Pamiętam, że któraś z Was daje go Swojemu maluchowi. Wiecie może gdzie go można kupić, bo ja jakoś nie trafiłam na niego w sklepie, ale może źle szukam :confused:

reklama
Rozalka, skoro Kubę nie wysypało przez ciasto, to może wcale nie jest uczulony na jajka :confused::confused::confused:

A ja znalazłam chyba na marcówkach taki link:
Nabiał - artykuł
W rankimgu wszystkich serków najlepiej wypadł Bieluch. Pamiętam, że któraś z Was daje go Swojemu maluchowi. Wiecie może gdzie go można kupić, bo ja jakoś nie trafiłam na niego w sklepie, ale może źle szukam :confused:
No właśnie,co do jajek,to może mu mija.W tym ciescie nie było ich za wiele,ale będziemy robic prowokacje z jajem.

A co do Bielucha,widziałam go w Tesco.Moja mama kupowała ostatnio przed świętami.

Kolejne osiągnięcie,to mogę jeśc mandarynki,a Kuba dostał deserek w którym był sok cytrynowy i skóra jest w miarę.Myślę,że te jego wysypki,to nie tylko alergia pokarmowa,ale cos jeszcze.

I my też próbujemy trochę z białkiem. Już kilka razy Maja dostała Danonka i nic jej nie było. Może zaczyna nam się kończyc. Oby.

W ogóle nie pomyślałam o jajkach w całości, że może nie wolno? a Milenka przecież tez ma nietolerancję białka..... Tydzień temu zrobiliśmy jej jajecznice, specjalnie dla niej, z pomidorkiem, to nie chciała. A dziś jajecznicę na maśle z naszego talerza wcinała aż miło było popatrzeć :happy2:

U nas ta nietolerancja ujawnia się jedynie po porcji zwykłego mleka niemodyfikowanego (niedawno babcia podała przez przypadek). Po niewielkich ilościach jogurtu czy mleka w innej postaci nie ma problemu :happy2:

Kasiad, Staś od dawna je Bielucha i z serków w zasadzie tylko Bielucha, jak chcę to Mu daję do niego albo jakieś owoce i wtedy ma na słodko, albo szczypiorek lub ogórek zielony. A można go kupić w zasadzie w każdym sklepie spożywczym- mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby w którymś spożywczym nie było....

reklama
Joasiek, nietolerancja białka nie zawsze oznacza alergię na jajko. Oli np nigdy nie reagowała alergią na jajka.
Dokładnie.moje dzieciątko ma tego pecha,że nie toleruje i białka mleka i białka jaj.Ale coś zaczęło się zmieniać,idzie chyba ku lepszemu.Moze moje dziecko w koncu wyrosnie z tego paskudztwa....A moze to tylko tak zwana faza wyciszenia...

Do góry