reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Przejrzałam nasz zestaw:-), ale na szczęście nie zakupiliśmy z kaszą:tak:

nie koniecznie wszystkim dzieciaczkom może szkodzić :tak: moja miała boleści brzuszka i całą noc marudziła aż zaczeła płakać co u niej jest rzadkością :tak: pomasowałam brzuszek i zrobiła 3 razy kupkę i o 4.30 poszlismy w końcu spać bo był juz spokój a jadła to co zawsze tylko ten smak miała nowy więc myślę że od tego ;-)

Dziewczyny, mam pytanie, jak miksuję Stasiowi jarzynki i pierś z kurczaka, to mogę dodać troszkę koperku?? To wtedy od razu lepiej smakuje, no i w sumie są też herbatki koperkowe już od 1. tygodnia....

No to zapytam, bo wiem, że jak byłam opekunką u dziewczynki małej, to jak się uparłam, żeby raz na jakiś czas samemu Jej ugotować, a nie tylko ze słoiczków, to jej mama dodawała koperek, a mała to wcinała aż uszy się trzęsły, ale miała 7 mies... I nie wiem czy wcześniej można... No nic wstrzymam się a 9.08 idę do lekarki to spytam...

Chyba jednak można, bo na stronce Nestle znalazłam takie coś
Powyżej 4. miesiąca
Purée owocowe (1 porcja)

puree_jablkowe.gif
Składniki:
  • 1 duże (ok. 120 g) jabłko
  • 2,5 łyżki stołowej Nestlé Sinlac
  • do smaku - sok jabłkowy dla niemowląt lub koperek
Sposób przygotowania:
  • Jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałki, a następnie dusić na małym ogniu w niewielkiej ilości wody.
  • Dodać Nestlé Sinlac, zamieszać i gotowe.
  • Do smaku można dodać sok jabłkowy dla niemowląt lub drobno posiekany koperek.

reklama
Do góry