reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

co po macierzyńskim??

Dusia ja tez mysle ze 5,6 lat to roznica wieku calkiem ok:tak:. 2,3 lata to jak dla mnie za wczesnie ie tylko dlatego ze mialam cc. Wogole podziwiam Was dziewczyny ze juz myslicie o rodzenstwie dla swoich pociech. My z M na razie kategorycznie ciazy mowimy nie i to na jakies 4 lata to napewno:happy:.

reklama
między moimi dziecmi jest prawie 8 lat różnicy ... i powiem Wam,że super... małe dziecko wymaga dużo opieki a 2 małych ... ciężko... natala jest chętna... zawsze z nim pogada, poda smoka... poczyta... tak właśnie chciałam:tak:

ja mysle z jednej strony to chcialabym za rok znowu sprobowac , a moze nawet wczesniej , poprostu isc za ciosem , wtedy na pewno przez nastepne 2 lata pobylabym z dzieciaczkami w domu , a potem mozna by startowac od nowa z praca
a tak jak teraz sie rozkrece znowu w pracy i powiedzmy za 3 albo 5 lat bede w ciazy to niewiem jak to bedzie wygladalo
pozatym mam nadzieje ze kiedys bedziemy wracac do PL ,i wtedy bym chciala zeby dzieciaczki byly w wieku przedszkolnym ,tak , ze w razie powrotu moga isc do szkoly a ja zajac sie jakims interesem w PL
jak bedzie niewiem , wazne zeby Danielek mial rodzenstwo , reszta chyba sie w sumie pouklada:-)

Między moimi dziecmi jest 5 lat różnicy. Tak jak Hana myślę, że gdyby różnica wieku była mniejsza to byłoby mi ciężko. Ola jest juz na tyle duża, że jak trzeba to już coś pomoże a można jej też wytłumaczyć, że chwilowo nie mam dla niej czasu bo muszę zająć się Alicją. Ja w każdym razie warsztat wyniosłam na strych i dzieci więcej nie planuję:-p

a ja mam siostre o rok starsza i tez jest fajnie-taka mala roznica wieku:-)
a tak na marginesie to w Polsce mam jeszcze 5 rodzenstwa :szok::-D:tak:
siostra 25 lat , brat 20 lat, siostra16, brat 13 , siostra 11

KORALKU - fajna taka liczna rodzinka co?:-)

Ja mam brata o rok starszego i 10 lat młodszego......wydaje mi się ze taki uklad z niewielka roznica wieku jest lepszy. Fakt ze wieksze dziecko pomoze przy mniejszym - ale wydaje mi sie ze to rozwiazanie glownie wygodne dla rodzica ;-)
Przy malej roznicy wieku dzieci bardzo wiele mogą sie nauczyc, w sensie społecznym :-) Ale tak rok po roku to nie wiem czy dalabym sobie rade...:cool2:

reklama
ja myslalam zeby rok odczekac, wrocic do pracy i powoli zaczac sie starac, jak sie urodzi to bedzie jakies 2 lata roznicy. Rozmawialam z kolezanka u ktorej jest roznica 3 lat miedzy synkami i mowila. ze bardzo jest zadowolona z tej roznicy, bo wlasnie jak sie mlodszy urodzil to starszy juz troche pomagal itd.
natomiast inna kolezanka chce odzcekac jakies 5 miesiecy od porodu i juz zajsc w kolejna ciaze, coby za jendym razem machnac.

Do góry