reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

co po macierzyńskim??

mona własnie przyszły mi dzis papiery i my tez nie dostaniemy bo za duze zarobki , ja sie na tym nigdy nie znałam i myslałam ze to kazdy dostaje a tu lipa jednak nie ..

smiechu warte dobrze powiedzialas
zawsze tpo jakies pare groszy chociaz na papmpersy .. oh szkoda gadac

reklama
mona przykre z tym wypowiedzeniem:-(, a czlowiek placi podatki :no: bezrobotnego placa co kot naplaka, opieka medyczna slaba, nauczyciele strajkuja, gdzie jest ta kasa nasza..... ja sie na polityce nie znam, ale te podatki gdzies po drodze wyciekaja bo to az sie w pale nie miesci :eek:
ja placilam np przez 4 lata mojej oficjalnej pracy na ubezpieczenie, czy jak ja nie mieszkam w pl czy ta kasa mi przepadnie??? bo to przeciez na konto przyszlej emerytury, nie mam pojecia:confused:

Powiem Ci M_KTOSIU ze nie mam pojecia co z tym ubezpieczeniem:confused: ale przepasc chyba nie powinno.......
A z tymi wszystkimi skladkami to faktycznie porazka.........jak zawsze oglądałam na pasku z pracy ile mi zabieraja na samo ubezpieczenie zdrowotne to szok......a i tak panstwowo nie chodze do lekarza, a placic trzeba:no:

MONKA - a Ty jak rozumiem mialas umowe na czas okreslony....? :-(

Mona to przykre !!! Powtarzam się, ale kobiety mają przerąbane ... Kurna mać !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale czy kobieta nie ma zagwarantowanego stanowiska pracy po powrocie po macierzyńskim lub wychowawczym i to nie o niższym wynagrodzeniu???:confused::tak:
Mi też przecież umowę do dnia porodu przedłużyli jak powiedziałam że jestem w ciąży... Ale co tam - sądzę że lepszą pracę znajdę teraz! Wogóle mam inne podejście do tego - no i mam dla kogo pracować.. ha ha ha!

A z tymi podatkami to powiem Wam że szkoda nerwów - w takim państwie żyjemy...
Może jakby młodzi wzięli się za rządzenie - a nie stare pryki, które tylko chyba się chcą nachapać i odejść na spokojną emeryturkę- nie wiem nie wiem nie wiem...:baffled::confused:

czy starzy czy mlodzi ..... zeby sie wzieli za madre rzadzenie.... a mlodzi zeby na wybory chodzili ....

...a ja jeszcze nie wiem czym ja sie zajme po macierzynskim....
...do szwecyjki mam troche mieszane uczucia bo tam jest bardzo duzo polakow i juz wszystkie takie poczatkowe latwe prace dla tych bez jezyka pozajmowali i tez wyrobili nam opinie ze my to niby nic wiecej nie potrzebujemy.... a na lepszych stanowiskach to tez nie jest latwo... ale to w sumie wszedzie tak...jak sie ma sile przebicia to zawsze sie czlowiek utrzyma na powierzchni...
...i tak mysle ze moze powinnam sobie nazwisko zmienic... bo ja mam swoje
polskie, do tego trudne do wymowienia....zawirajace litery z z kropka, a jak stosik podan lezy na biurku i widza poslkie nazwisko, to myslicie ze szweda w pierwszej linii nie wybiora.... takie zycie,,,, a tak to po mezu tez dobrze bo moja Nellie ma nazwisko szwedzkie po ojcu to i mamusie chcialaby miec tak samo pewnie, no i dzieci m dodatkowe tez maja jego nazwisko, wiec ja ja sobie zmienie to bysmy sie wszyscy jednako nazywali a to wydaje mi sie, ze spaja rodzine,
a jak u was, macie nazwisko po mezu, a wasze dzieci?

No ja mam swoje poki co- wiadomo czemu:dry:Ale mam nadzieje ze to sie zmieni......a nazwisko M strrrrrrrrasznie mi sie podoba, dlugie i szlacheckie:-p fajni brzmi:-D A Kuba ma po tatusiu.....i obecnie troche mi przykro ze nie nazywamy sie tak samo:-(

Ja narazie na studiach doktoranckich biore urlop dziekański ciekawe czy sie zgodza?? i spadamy do Krasnegostwu i tam jak mówilam juz szukam pracy. Nie wiem czy wroce na uczelnie narzie daje sobie rok na myslenie:-)

reklama
Do góry