• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

W sumie to ja jestem dosc niska, wiec ten brzuch u mnie wyglada jak u slonicy. Ja juz nie chodze "normalnie" , kolebie sie na boki i nawet rece mi z boku odstaja wiec przyklejono mi przezwisko-PINGWIN. I szczerze mowiac swoimi ruchami przypominam troche pingwina...

reklama
Izka nie przesadzaj, napewno ladnie wygladasz i tylko ci sie wydaje ze sie mocno kolebiesz bo mnie tez sie tak wydaje a jak patrze w lustro to ide w miare normalnie:szok: :-D . Masz jakies nowe fotki? Moze zrob sobie szybko i wklej na zamknietym co?

No to strzele sobie fotke, zdziwisz sie jakie mam brzuszysko-az nie wierze ze tylko 96 cm...:-) troche sie pocieszylam, moja wyobraznia ostatnio pracuje na wysokich obrotach.

Luka u Monii Izki jest na zegarze kilka godzin mniej niż u nas :tak:

Tak mnie wczoraj dziewczyny zmobilizowałyście tymi przygotowaniami, że od rana segreguję rzeczy małego do zrobienia wielkiego prania :-)
Nawet nie wiedziałam że tyle się tego uzbierało...

kurcze dawno mnie na tym watku nie bylo ale pisalyscie juz o symptomach zblizajacego sie porodu????? ja jeden mam za soba ale zaczac sie moze roznie. mnie ostatnio zaczal bolec brzuch tak jak na okres ok 01.20 w nocy co 5-7 minut i biegalam do kibelka sie wyprozniac kilka razy (dodam ze bylam w szpitalu) po 4 obudzilam pigule ze chyba mnie wzielo ona podlaczyla mi ktg stwierdzila ze skurcze sa ale slabe (aaa mnie bolalo jak cholera) i musialam sie spakowac aalaaaaaa i zawiozla mnie na wozku na porodowke... pecherz dopiero mi lekarz na obchodzie o 08.00 przebil i wtedy bylo dopiero (!!!!) 4cm rozwarcia a ja juz mialam dosc wiec stwierdzili ze mam za krotkie skurcze i dali oksytocyne i sie zaczelo aaaaaaaaa dopiero bol ze juz nie chcialam wstac z 'lozka' od 10.00 skurcze parte i o 10.20 Ciri juz byla.
a teraz jak mi odejda najpierw wody to co??? w szpitalu czulam sie bezpiecznie przynajmniej ze oni wiedza o co chodzi. raz gdzies czytalam ze jak odejda wody to od razu do szpitala innym razem ze dopiero po kilku godzinach jak skurcze beda co 3 min.... bo po co siedziec kilka godzin w szpitalu. juz szukalyscie info na temat 'jak to sie zaczyna' itp?

Asylan to chyba szybko ci poszło poprzednim razem.. choć bólu współczuję;-)
Po odejściu wód trzeba niezwłocznie jechać do szpitala by nie doszło do zakażenia, zwłaszcza jeśli miałyby zielony lub brunatny kolor. Takie są przynajmniej w Polsce wskazania, ale wyczytałam że np. w anglii czy stanach niektórzy lekarze każą się wstrzymać z przyjazdem bez skurczów nawet do 24 godzin od odejścia wód. Jakby coś się takiego wydarzyło zawsze możesz zadzwonić wcześniej do szpitala i się upewnić.

reklama
wzglednie szybko bo slyszalam o porodach 20 godzinnych a u mnie w sumie tylko 9 godz ale wydawalo sie wiecznoscia.... wierzcie.... no wlasnie nie wiem jak to tu jest z tymi wodami ale zapytam na wizycie w pon. narka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry