Okiennica
Fanka BB :)
Mnie ostatnio żołądek boli po jajkach.No i jaaajkaaa![]()
Chyba że to byłyby jajka w postaci bezy z truskawkami i bitą śmietaną
Ale dawno już nie jadłam, więc teraz już może by mi wywaliło cukier.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mnie ostatnio żołądek boli po jajkach.No i jaaajkaaa![]()
A co na kanapki?No wiesz, a ja mam wrażenie, że ta dieta cukrzycowa jest w miarę prosta i monotonna
U mnie jest to głównie dieta kanapkowa z warzywami + obiady, no i ostatnio truskawki. I duuużo wody.
Na kanapki masło, mięsko + warzywka, jajeczka + warzywka lub do chleba parówka, kiełbaska itd.A co na kanapki?i truskawki same czy jakiś dodatek typu serek?
Ja robię rano omlet z 2 jajek, kefir i 2 łyżki mąki owsianej. Fajny wilgotny i sycące danie. Już tu pisałam u mnie truskawki w żadnej postaci nie wchodzą w grę bo cukier mam wysoki. Masła do smarowania też nie używam bo bieda. Zastępuje majonezem, serkiem bieluch. Parówki do pewnego czasu były ok a później bieda z nędzą więc poszły do kosza.Mnie ostatnio żołądek boli po jajkach.
Chyba że to byłyby jajka w postaci bezy z truskawkami i bitą śmietaną![]()
Ale dawno już nie jadłam, więc teraz już może by mi wywaliło cukier.
Mi ten chleb w zęby zaczął kłuć i stał normalnie w gardle aż zapychało ;pOo, @Martitka5 też mam jako awaryjne pieczywo te żytnie "sztachety" z Lidla
U mnie idą jak chleb mi się skończy, albo jak w tych upałach pleśniał za szybko.
Spróbuję w najbliższym czasie Twoich omletów, bo w sumie lubię i może będą łagodniejsze dla mojego żołądka niż jajka na twardo
Hmm, i może spróbuję zastąpić masło majonezem i zobaczę, czy będzie różnica w cukrze![]()
To zależyDziewczyny a po jakimś czasie mierzycie cukier po posiłku? Po godzinę czy po dwóch? Jeszcze nie byłam u diabetologa, a że miałam w domu glukometr to sobie mierze ale nie wiem jak powinno być prawidłowo.
Powinno się standardowo mierzyć godzinę od rozpoczęcia posiłku.Dziewczyny a po jakimś czasie mierzycie cukier po posiłku? Po godzinę czy po dwóch? Jeszcze nie byłam u diabetologa, a że miałam w domu glukometr to sobie mierze ale nie wiem jak powinno być prawidłowo.