Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A ile masz wieczorem że za wysoko? Ja byłam po igły do pena i mówię pani w aptece ,(a taka starsza babka jest od laaaat ),że mam 96 cukier rano mimo insuliny a ona mówi że to nie jest źle. Kiedyś były inne normy. Jak 100 nie przekracza to nie mam panikować. No i trochę mnie uspokoiłaDostałam lekka zjebke że za mało jem [emoji85] tzn jeśli jem śniadanie o 7-8 a następny posiłek o 13_14 to tej 11 mam coś zjeść.
Zwiększyli mi insulinę bo wieczorem za wysoko i rano też.
No i zwiększona dawka na tarczyce. Ciekawe czy dlatego się tak poce [emoji848][emoji848]

Ja mam wlasnie norme ok 96 rano, na nasze jednostki 5,3.A ile masz wieczorem że za wysoko? Ja byłam po igły do pena i mówię pani w aptece ,(a taka starsza babka jest od laaaat ),że mam 96 cukier rano mimo insuliny a ona mówi że to nie jest źle. Kiedyś były inne normy. Jak 100 nie przekracza to nie mam panikować. No i trochę mnie uspokoiła![]()
Ja mam normę do 5.5 czyli właśnie do 100 ale teraz coś chcą zbic żeby rano było poniżej 5 [emoji848]Ja mam wlasnie norme ok 96 rano, na nasze jednostki 5,3.
Wieczorem przed jedzeniem ostatnie kilka dni mam tak 110-115 także nie jakoś bardo źle.A ile masz wieczorem że za wysoko? Ja byłam po igły do pena i mówię pani w aptece ,(a taka starsza babka jest od laaaat ),że mam 96 cukier rano mimo insuliny a ona mówi że to nie jest źle. Kiedyś były inne normy. Jak 100 nie przekracza to nie mam panikować. No i trochę mnie uspokoiła![]()
Moja diabetolog mówi, że norma do 90. Tak mam ustawiony glukometr, jak jest więcej to miga na pomaranczowo, powyzej 100 to już soczysta czerwień. Ja mam najmniej 87. Codziennie podobne wartosci. Zwykle 91.A ile masz wieczorem że za wysoko? Ja byłam po igły do pena i mówię pani w aptece ,(a taka starsza babka jest od laaaat ),że mam 96 cukier rano mimo insuliny a ona mówi że to nie jest źle. Kiedyś były inne normy. Jak 100 nie przekracza to nie mam panikować. No i trochę mnie uspokoiła![]()
Hej, ja nie mam przepisu jako takiego, zawsze tak mniej więcej na oko robię.Okiennica dawaj no mi przepis na golabki z pieczarkami[emoji3]
Kasiuuula, bedziesz robic notatki i zobaczysz co mniej wiecej mozesz jesc.
Pierwsze tygodnie sa ciezkie, a potem juz jest lepiej. Przede wszystkim nie boj sie probowac czego i nie boj sie jesc.
Ennis w PL chyba metforminy nie stosuja w ciazy. Tak mi sie wydaje ze Okiennica pisala.

Dużo dziś spacerowałam bo i po drugim śniadaniu i po obiedzie. Teraz zjadłam 2 kromki chleba żytniego z pastą z makreli. Za 30min będę mierzyć cukier. No i jeszcze jeden posiłek grubo po 21 i insulina