justysia85
Fanka BB :)
Ja tez juz podawałam rybke i bardzo smakowała,teraz robienjuz sama.Wcina ,az uszy sie trzesa.:-)

ORSI ALE WY MACIE TYCH ZABKÓW.

ORSI ALE WY MACIE TYCH ZABKÓW.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

2 gorne dopiero nam dziąselka przebily wiec sa takie malutkie malutkie ale juz sa
2 gorne dopiero nam dziąselka przebily wiec sa takie malutkie malutkie ale juz sa
![]()
zamierzam zrobic dzis takie pulpety dla małego tak apropo to chyba zamiast indyka moge dac filet z ryby przemielony przez maszynke ?
Pulpety z ryżem (dla dzieci „piersiowych” od 8 m-ca)
100 g mięsa z piersi indyka lub kurczaka
2 łyżki surowego ryżu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 żółtko
Mięso starannie umyj, oczyść z błon, usuń najdrobniejsze kawałeczki tłuszczu. Następnie pokrój w kostkę, wrzuć do maszynki i zmiel. Do zmielonego mięsa dodaj ryż, pietruszkę oraz żółtko. Umoczonymi w wodzie rękoma uformuj cztery kulki. Zamiast pietruszki możesz użyć koperku lub suszonych ziół (czubata łyżeczka) np. bazylii. Ułóż pulpety na sicie do gotowania na parze. Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 40-60 minut, aż ryż będzie miękki.
dziewczynki, ja jak zwykle pojawiam się na chwilę... żeby was poczytać rzecz jasna. i tak mnie zastanowiło, co z pierwszymi ząbkami, jak je pielęgnować... czy i kiedy lekarz przepisuje fluor... nie mam pojęcia, gdzie na ten temat pisać, ale skoro tutaj wątek został poruszony, więc piszę.
a tak na marginesie u nas trzeci ząbek wynurza się, a ile przy tym krzyku, łez...
acha, jeszcze chciałam zapytać, czy to normalne, żeby po marchewce z ziemniaczkami (przecier z hippa) była całkiem marchewkowa kupcia? o konsystencji przecieru marchewkowego???
A co do zabków to czytałam, ze trzeba myc-sa takie szczoteczki silikonowe na palec rodzica i specjalne pasty dla niemowlat bez fluoru