reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
Iwon zrobilam Julii z Twojego przepisu budyń, tyle że doprawiłam go kaszką ryżowo-pszenną jedną miarką na smak. Bo jej pepti jest obrzydliwe. Tak jej smakowało że krzyczała "mama szybciej nie ociągaj się !":-D:-D:-D zobaczymy czy jutro nie będzie sensacji tzn problemow bo to pierwszy raz żółtko dostała:-)

Iwon, po 2 h od zjedzenia tego budyniu dostała wysypki na pupci i pituni , teraz nie wiem od czego może od żółtka, ale w takim miejscu? a rano czysto:confused:

Kacper czasem dostaje wysypki na buźce a po godzinie (lbo nawet i pól) juz nic nie ma :confused: Też nie wiem o co kaman..

Mojemu Małemu po żółtku nic się nie dzieje. :tak: A do tego co niedziele rano na śniadanie zjada jajecznicę na masełku. :-) Rewelacja!! I tak samo reaguje jak u Beatki, krzyczy "jeszcze, szybciej mama daj, am am am":-D:-D
Może jeszcze za wcześnie na takie przysmaki jak jajo u Ciebie Beatko??:confused:

ja tez zrobilam swemu jajecznice na maselku ale bylo bleee i nie chcial jesc.
narazie jajo przemycam mu w zupkach a z jajecznica najwyzej sprobuje za jakis czas znowu - moze cos mu sie odmieni

ja robilam malemu barszczyk :-) z indyczkiem
dalam marcheweczke,kawalek pietruszki czy selera,ziemniaka i 1 buraka
pokroilam na male kawaleczki i ugotowalam a w drugim garnuszku indyczka
na koniec wszystko zmiksowalam dodalam oliwy z oliwek
widac bylo ze zupka smakowala Damianowi :-) he zajadał sie
dzis wlasnie odmrazam porcje barszczyku :-)

robiłam tez kroliczka w buraczkach :-)

Jula uwielbia buraka, zajada się. Robię tak jak Orsi. A od kilku dni podaję zupkę z fasolką szparagową mrożoną . Uszy sie Julii trzęsą a jak piszczy :-D no i kupka zielonkawa ale ładna gęstawa więc widać że jej pasuje.

reklama
Jula uwielbia buraka, zajada się. Robię tak jak Orsi. A od kilku dni podaję zupkę z fasolką szparagową mrożoną . Uszy sie Julii trzęsą a jak piszczy :-D no i kupka zielonkawa ale ładna gęstawa więc widać że jej pasuje.

bEATKO włąsnie mi przypomniałaś ,że mam zamrożoną faoslke z ogródka!!:tak:;-);-)
DŻINX......:tak::tak::-)

Do góry