reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
Dzieki za info o rybie ;-) MAKRO mi sie wydaje, ze Twoj nie je owocow, bo uwierz mi te nasze polskie sloiczkowe owoce sa srednio smaczne, marchewka zreszta tez... Hiszpanskie owoce, dojrzewajace w pelnym sloncu maja inny smak ... sa bardzo slodkie :-) I pewnie smaczniejsze dla dziecka... Teraz mam porownanie.
A moze twoj po prostu gustuje w warzywach, albo miesie ??? U nas mieso srednio idzie, no chyba ze czuc w daniu mocno marchew.

Dlatego ja w Polsce kupuje najczęściej tylko Hiszpańska mandarynkę i pomarańczkę. ;-) Grecka jest jednak ciut gorsza....:tak:

Rany!!!:szok::szok::szok:
Ty jesteś pewna że Twój syn urodził się 6 miesięcy temu:-D:-D:-D:-D To chyba rzadka sprawa mieć tyle ząbków w tym wieku. :confused::baffled::-)

To pewnie dlatego my nie mamy jeszcze zabkow!!!! Monopolista zabkowy znalazl sie na lipcowkach :-D:-D:-D:-D
U leny juz dlugo w buzi pod warstwa dziasla widac biel... ale jeszcze nic sie nie przebilo ;-)

IWONKO - oj kochana to tu byscie mieli raj owocowy... :tak::tak:

Rany!!!:szok::szok::szok:
Ty jesteś pewna że Twój syn urodził się 6 miesięcy temu:-D:-D:-D:-D To chyba rzadka sprawa mieć tyle ząbków w tym wieku. :confused::baffled::-)

ha ha ha :-D:-D:-D:-D:-D
uśmiałam sie :-)

dzis zrobiłam malemu własno robiony kisiel z soku malinowego ale zajadal skubany :-):-)
slyszalam jeszcze o takim wlasno robionym busyniu na żółtku ale nie moge znaleść przepisu moze ktoras z was zna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Budyń mleczny po 7 miesiącu
Składniki
180 ml mleka modyfikowanego
żółtko
8 gr maki ziemniaczanej

Sposób przyrządzenia
Mleko wymieszaj z żółtkiem i mąką, zagotuj cały czas mieszając.
Można dodać owoce np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki.

Składniki:
20g mieszanki mlecznej
100ml wody
łyżeczka maki ziemniaczanej
½ żółtka

Sposób przyrządzenia
W garnuszku zagotuj wodę. Wodę ostudź, odlej 50 ml do szklanki, w pozostałej wodzie rozrób mieszankę mleczną. W wodzie odlanej do szklanki rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i żółtko i doleją ją do garnuszka z mieszanką. Całość zagotuj cały czas mieszając.
Podaj po ostudzeniu.
Można dodać przetarte owoce.

Budyń z żółtkiem

Składniki:
- 100 ml wody mineralnej
- ok. 4 miarek mleka modyfikowanego następnego
- żółtko
- czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- deser owocowy odpowiedni do wieku niemowlęcia

Sposób przyrządzania:

Ilość miarek mleka dopasuj do 100ml wody wg przepisu na opakowaniu mleka. Wsyp odmierzony proszek mleczny do 50ml wody o temp. podanej na opakowaniu mleka. Gdy płyn będzie już zimny, starannie rozprowadź w nim mąkę ziemniaczaną. Pozostałe 50 ml wody wymieszaj z żółtkiem i zagotuj. Na wrzący płyn wlej mleko z mąką i energicznie mieszaj aż całość zgęstnieje. Do powstałego budyniu dodaj deserek owocowy i starannie wymieszaj. Podawaj na ciepło.

reklama
Do góry