reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta naszych Maluszków

Ja moja mała odzwyczaiłam jakis miesiac temu. Dawałam herbatke zamiast cyca. O dziwo nie protestowała z czego mniemam , ze nie była głodna, a tylko z przyzwyczajenia budziła sie na cyca. Potem przestałam dawac tez herbatke- tu było troszke płaczu - ale tylko dwie noce.

reklama
ja tez zauwazylam ze on wcale nie jest glodny bo nie ciaga tylko traktuje bardziej jak smoka dwa razy pociagnie i trzyma,no to sprobuje z woda w nocy - znajac jego to bedzie wielki protest

basienka Mari tez szybko znudzila sie tym mdlym jedzeniem , jak bylismy w polsce to niezabardzo chciala wszystkich sloiczkow bo one sie roznia smakiem i skladem od tych co w anglii kupuje. tutaj sa mocno pomidorowe, dobrze przyprawione ziolami, czasem kostka rosolowa organiczna itp. wiec i mi smakuja bo maja konkretny smak:tak::-) mysle ze mozesz sprobowac urozmaicic ziolami

jezeli chodzi o sól,pieprz,wegeta czy kostka rosołowa to nie
ale dosaje np.do jablka czasem cynamon,a do obiadkow i zupek np.koperek posiekany,pietruszka,bazylia,majranek :-)

Dziewczyny co do pieprzu, to ogladałam kiedyś program na tvn STYLE juz niestety nie leci.
i mówili ,żeby jak najbardziej troche pieprzu sie znalazło w obiadku,on działa dobrze na jelita !!
No i zioła jak najbardziej!!!:tak::tak::tak:

No ,a z sola wiadomo uwarzać .My tez nie powinnismy dużo solić.To chyba kazda wie ,tylko jak to zrobić?? heeheee

ja przyznam się szzerze, że jeszcze niedosypywałąm żadnych przypraw do obiadków dla małej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ale chyba będe musiała spróbować:tak::tak::tak:
a co do karmienia nocnego to u nas nie jest to konieczne, małą dostaje ostatnią bulę ok 21 a potem bez niczego do 7 rano, no chyba, że się przebudzi w nocy i nie chce zasnąć to wtedy podajemy troszeczkę herbatki, no ale na szczęście takie sytuacje są bardzo rzadko:tak::tak::tak:

Abudz długo Ci wytrzymuje bez butli!!:tak:
Julek jak zje o 23.00 to o 6-7 godz. sie budzi.
Wczoraj zjadł po kapaniu czyli po20.00 obudził sie po23.00 i znowu zjadł,tylko on nie je mi 210ml ,a 120.Bo jak ma wiecej to zostwi chyba,że jest bardzo głodny to wsunie160ml.

reklama
basienka Mari tez szybko znudzila sie tym mdlym jedzeniem , jak bylismy w polsce to niezabardzo chciala wszystkich sloiczkow bo one sie roznia smakiem i skladem od tych co w anglii kupuje. tutaj sa mocno pomidorowe, dobrze przyprawione ziolami, czasem kostka rosolowa organiczna itp. wiec i mi smakuja bo maja konkretny smak:tak::-) mysle ze mozesz sprobowac urozmaicic ziolami

To samo u nas :tak::tak: Sloiczki na Majorce sa smaczne i maja intensywny smak.. i pomidorkow duzo w sloikach.. A te polskie to mdle sa starsznie...

Do góry