reklama

Jak rosniemy... :)

ona ostatnio przez 6 tygodni przybrała 1400 a teraz kurka nie wiem bo nie wiem ile odjac:baffled:
pampek był dosyc mokry , ogrodniczki do lekkich nie naleza , body i skarpetki?
jak bylismy w szpitalu to na skarpetki odejmowali 40 g bo faktycznie tyle wazyły(sprawdzałysmy z pielegniarkami)
ona juz je tak malo ze nie wiem
6.00 mleko
9.00 mleko ale tylko 90ml
11 .00deser - owoce
14 .00obiad-zupa
19 .00sinlac
i do rana NIC
no kurcze 3 mleka i deser+obiad
jak miała 9240 to tak mysle ze jakies 400-500 moge odjac na ciuchy
a wy jak myslicie:confused:

reklama
ona ostatnio przez 6 tygodni przybrała 1400 a teraz kurka nie wiem bo nie wiem ile odjac:baffled:
pampek był dosyc mokry , ogrodniczki do lekkich nie naleza , body i skarpetki?
jak bylismy w szpitalu to na skarpetki odejmowali 40 g bo faktycznie tyle wazyły(sprawdzałysmy z pielegniarkami)
ona juz je tak malo ze nie wiem
6.00 mleko
9.00 mleko ale tylko 90ml
11 .00deser - owoce
14 .00obiad-zupa
19 .00sinlac
i do rana NIC
no kurcze 3 mleka i deser+obiad
jak miała 9240 to tak mysle ze jakies 400-500 moge odjac na ciuchy
a wy jak myslicie:confused:

jak spodnie ciężkie i pampek pełen to moze byc nadwyżka pół kilo :tak: faktycznie Sara nie je az tak duzo, nie ma z czego obcinać

Jeżeli chodzi o dzieci "za grube" :wściekła/y::wściekła/y:, to kiedyś w jakimś programie pediatra wypowiadał się, że nie może być mowy o nadwadze u dzieci które nie zaczęły jeszcze chodzić. Chyba do tego momentu nie nalezy się bardzo przejmować wagą dziecka.

agusia9915 Twoja córka naprawdę malutko je, aż dziwne że tak przybiera na wadze :-)

a propos otylosci u starszych dzieci. wczoraj w parku widzialam dziewczynke ogromnie gruba tak zesie tocyla. wygladala na 3 lata. spytalam mame ile ma a ona powiedziala, ze rok i 7 miesiecy:szok: dziewczyny, horror:nerd: pytalam sie jeszcze tak po przyjacielsku jak tam zdrowie czy jej dopisuje (bo yslalam ze to moze jakas choroba) a ta mama mow ze okaz zdrowia!! i ze bardzo sie cieszy bo ma apetyt i nie grymasi przy jedzeniu. szok!!:szok:

No właśnie nie mozna się zapędzić i nie zauważyć, że już lepiej malucha "przeskoczyć niż ominąć".
Teraz może to być okaz zdrowia ale otyłość zawsze prowadzi do różnych chorób.:-(

Agusia jak Twoja Sara zacznie szaleć to się z niej laska zrobi;-):-D Pewnie wtedy zgubi zbędne dag (dekagramy):-p
Hm... jestem ciekawa ile ten mój Wiercioszek teraz waży:confused: Już zaplanowałam, że za tydzień w środę pójdę do położnej, żeby go dokładnie zważyć;-)

reklama
My idziemy do Pani doktor (pediatra i neurolog) w ostatnim tygodniu sierpnia. Taka kontrola po ukończeniu 6 miesięcy i wtedy zobaczymy czy mieścimy się w siatka centylowych czy znowu zapomnieli dla nas dorysować linijek :-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry