reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

ja tez włosy w kitkę - ale zawsze tak robiłam, makijaż teraz nie za bardzo bo sie ładnie opaliłam i wystarczy tylko nieco przypudrować co by sie nie błyszczeć, a oczy kredką :)
ale za raz po porodzie jak wygladalam jak zombie to do makijażu sie bardziej przykładałam :)

a wczoraj machnęłam paznokcie u stóp na czerwono ;D

reklama
Ja wlosy oczywiscie w kitke ;D ;DMakijaz robie codziennie. Bez niego zle sie czuje. Mam 8 kg na + wiec chociaz tym makijazem poprawiam nastroj :p
Paznokcie na nogach tez machnelam na czerwono. Na rekach jakos czasu na malowanie nie moge znalesc.
Prostwnica do wlosow lezy odlogiem, samopoalacz tez.

Wczoraj kupilam sobie sukienke ::) Nistety spodni na moj wielki tylek nie moge dobrac, jak juz to b drogie a zamierzam schudnac wiec nie ma co inwestowac za duzo ;) ;D

Jak wroce do pracy to sie zmobilizuje zeby bardziej o siebie zadbac. jedyna pozytywna strona powrotu do pracy.

Narazie nie mam pomyslu w co sie ubrac na chrzciny. Beda 30 lipca wiec licze ze troche schudne ;D W pierwszym lub drugim tyg lipca czeka nas przeprowadzka, wczesniej przyjedzie tesciowa. Pewnie schudne ze stresu ;D

Ja ciągle się zastanawiam czy pofarbować włosy, bo się zastanawiam czy to nie ma wpływu na mleko moje. stuknięta już jestem całkiem. a w poniedziałek przychodzi do mnie fryzjerka więc się może zdecyduję bo wyglądam okropnie z tymi odrostami.
włosy wypadają mi całymi garściami, na wszelki wypadek je wiążę żeby nie wypadły wszystkie :):)
od porodu pomalowałam się dwa razy chyba...wstyd. jak jest słońce ratuję się ciemnymi okularami :)
jednym słowem zapuściłam się okropnie..jakiś doping by się przydał..

jeśli chodzi o wypadanie włosów, to czy bierzecie witaminy, które brałyście w ciąży? ja mam zalecenie od lekarzaże mam brać puki karmię

paznokcie u stóp też mam machniete tylko nie na czerwono, za to nie mam kiedy pomalować paznokci u rąk, bo ręce ciągle są mi potrzebe, jak raz spróbowałam jak Maciuś spał, to oczywiście się obudził zanim dobrze wyschły i miałam różne ciekawe rzeczy w lakierze poodciskane ;D

kasianka pisze:
Ja ciągle się zastanawiam czy pofarbować włosy, bo się zastanawiam czy to nie ma wpływu na mleko moje. stuknięta już jestem całkiem. a w poniedziałek przychodzi do  mnie fryzjerka więc się może zdecyduję bo wyglądam okropnie z tymi odrostami.
włosy wypadają mi całymi garściami, na wszelki wypadek je wiążę żeby nie wypadły wszystkie :):)
od porodu pomalowałam się dwa razy chyba...wstyd. jak jest słońce ratuję się ciemnymi okularami :)
jednym słowem zapuściłam się okropnie..jakiś doping by się przydał..
N mleko farba do wlosow raczej nie bedzie miala wplywu natomiast na stan samych wlosow to jak najbardziej,ale co tam,wlosy i tak narazie beda opadac,u mnie to samo.Co do maowania,to ostatnio troche czesciej sie maluje,bo zaczelismy czesciej miec gosci albo gdzies w goscine chodzic,ale przed tem to tez sie nie malowalam,bo...Majce sie podobam nawet bez makiazu.. ;D

iwosz pisze:
Koga- a jak tam po wizycie teściowej?

nie przyszła!!! :p
miała być koło 15, ale przedtem jeszcze zadzwonić ... nie zadzwoniła, ale i tak na 15 wróciłam ze spaceru, żeby nie było .... przed domem stał samochód teściów- pewnie byli u babci - drzwi naprzeciwko - ale do Maksa nie przyszła!
teść nie przychodzi celowo - obraził się po tym jak mnie wulgarnie wyzwał jeszcze w ciąży - no coments

Koga: bynajmniej się nie stresowałaś.

u Piotrka oczy jasnoniebieskie. zaczynają mu "rdzewieć" tak jak u mnie.
włosy wypadają mi namiętnie. prostownicy używam, bo mi ślubny niedawno sprezentował. a makijaż robię od wielkiego dzwonu.
a dziewczynki - jakich preparatów używacie przy prostowaniu włosów> ja mam z welli prostowacz, ale tłuści herki strasznie.

Koga - no brak słów, naprawdę. Ale może i dla ciebie lepiej, przynajmniej nie musiałaś się wkurzać.

U was też pogoda jak w listopadzie? Kurcze już tydzień leje, ciśnienie takie niskie, że szok. Nic mi się nie chce :p

reklama
Do góry