reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Iwosz, trzymaj sie. Do wszytskiego czlowiek moze sie przyzwyczaic i wiele zniesc. Na male pocieszenie powiem, ze
moja tesciowa przylatuje w przyszla sobote i to na POL roku ( wiem , marna to pociecha bo wszak przyjedzie na czas okreslony). Zaczynam sie naprawde denerwowac. Wiem ze robi mi wielka przysluge i jestsem jej bardzo wdzieczna ze bedzie z Patrykiem i nie musze go oddawac do zlobka albo obcej opiekunce ale jakos dziwnie sie czuje wiedzac ze tyle czasu bedzie z nami. Od poczatku mieszkamy bez rodzicow, od prawie 4 latach jestesmy w usa wiec nasze kontakty ograniczaja sie do telefonow i wizyt raz do roku. Ozdwyczailismy sie od rodzicow i to bardzo. Nawet maz zaczyna robic ptrzestraszona mine ;D
Pewnie nie raz odswieze watek o tesciowych:)

Catherinko, takie "ogladanie" przezylam bedac na imprezce w zeszlym tygodniu. Tak jak piszesz od stop do glow. Tyle ze ja mam 8 kg nadwagi po ciazy i niedobrze sie z tym czuje. Kurcze jak juz sobe chca mnie ogladac to niech to robia jakos dyskretniej. ;D

Kinga, gratulacje ze tak fajnie Ci idzie. Moj maloznek dzis mial ostatni 30h dyzur. Teraz juz luzik bo bedzie "rabotal" po 12 h ;D Roznica wiec ogromna. Zaczynam sie martwic bo nagle i tesciowa i maz zaczna mi sie krecic po domu ;D ;D

Sylwia, internet to jednak potega ;)

reklama
ja sie czuje dzis niesmacznie tzn kac moralny czy cos takiego
sprzedalismy nasze auto bo sie dosc porzadnie zepsuło i nie mielismy kasy na naprawe a znalazł sie dosc ciekawy kupiec
prawde mowiac zarobilismy na nim 1000zl ;)

i teraz rodzice maja do nas pretensje ze jak oni przyjada to czym beda jezdzic itp
co prawda to auto od nich bo kupili nam je na prezent ślubny ale skoro tak to chyba jest nasze i mozemy zrobic z nim co chcemy

pomimo malzenstwa czuje ze oni nadal chca mnie kontrolowac i nadal chca zebym o wszystko przybiegała i pytała czy tak mi wolno :(

kasiula daj im troche czasu. dosc szybko wkroczylas w zycie dorosle a oni jeszcze sie do tego nie przyzwyczaili i w dodatku sa tak daleko od Ciebie ze nie widuja Was wszystkich razem czestoobaczysz ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej ;)

a u nas samopoczucie ??? chyba bedzie dzisiaj ciezki dzien. wczoraj mielismy 2 szczepionki i az 3 klucia i Zuzia zaczyna byc marudna.... :-[ na szczescie nie ma goraczki ( profilaktycznie podaje jej co 6h paracetamol ) ale i tak prawie caly czas chce byc na raczkach. niedlugo mi bicepsy urosna :D :D :D

kasiula: spokojnie wiem ze stanowicie juz sami o sobie, ale tak jak pisze zuzia- twoi rodzice czasem sie jeszcze zapominaja, potrzebuja na to chyba czasu by uswiadomic sobie ze ty, twoj maz i emi stanowicie osobna rodzine. bedzie dobrze, postaraj sie ich zrozumiec (w koncu sama jestes juz matka :) ) pomysl co jak ty bys sie zachowywala z emi ;)

zuzia: a nie za bardzo obnizy sie malej temp. po tym paracetamolu?? bo chyba jak nie ma goraczki to nie trzeba stosowac ???

a u nas wczoraj popadalo troche i teraz super jest, chlodno i przyjemnie. tylko burza nas zastala wczoraj na spacerze :D

Myślałam, że po wczorajszej burzy jakoś tak przyjemniej będzie, ale właśnie wrócilłam ze sklepu i jest koszmarnie :( Najchętniej w ogóle bym nie wychodziła. Ale dziś jest trochę wiaterku, więc chyba wyjdę z małym na spacer zaraz.

kasiula tak to jest z rodzicami-dlatego my nic nie chcemy wszystko sami-samochod meble itp..............no maly wozek dostal

zuzia moj maly identycznie po szczepieniu-tylko na raczkach a tak na codzien nie jest przyzwyczajony do oszenia a po szczepieniu to za wszystkie czasy go wynosilam
ja zapobiegawczo nic malemu nie podawalam na goraczke-bo po co skoro nie ma niepotrzebnie faszerowac lekami

qurcze... moze i macie racje z tym paracetamolem, ale czasami mam wrazenie ze ja cos boli po tym szczepieniu a jak jej podam to troszeczke jest spokojniejsza. a tutaj w Angli nawet lekarz powiedzial ze jak bedzie bardzo marudna to zeby jej dac :-[. juz sama nie wiem. moze sprobuje jej narazie nie dawac. zobacze jak bedzie

paracetamol nie działa bardzo obniżająco - to znaczy nie obnmiża temperatury poniżej normy.

za to działą przeciwólowo - a dzidziolki po szczepieniach moga być obolałe.

u mnie nie było żadnej negatywnej reakcji po szczepieniach - ale jakby była pediatra kazałą od razu podać panadol (bez względu na temperaturę)

reklama
Do góry