reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

No wkleję fotkę, bo faktycznie jeszcze żadnej na BB nie ma:tak:
Tylko to jest tak, że mam ich setki i patrząc obiektywnym okiem matki stwierdzam, że wszystkie są boskie i na wszystkich wygląda przecudnie - pojęcia nie mam którą wybrać;-)

reklama
U nas dzis pobudka co godzinę:szok: Ostatnio coś źle śpi moje dziecię. Może siódmy ząb idzie:confused: Ja już tak przyzwyczaiłam się do tego wstawania w nocy że nawet zmęczenia nie odczuwam. Chociaż w piątek padłam przed 20 spać, ale myślę, że to zasługa pracy bo cały czwartek i piątek prowadziłam szkolenie i trochę się zmęczyłam.

No wkleję fotkę, bo faktycznie jeszcze żadnej na BB nie ma:tak:
Tylko to jest tak, że mam ich setki i patrząc obiektywnym okiem matki stwierdzam, że wszystkie są boskie i na wszystkich wygląda przecudnie - pojęcia nie mam którą wybrać;-)
oj koga dawaj dawaj bo ja Maksia jeszcze nie widziałam:-)

Ja jestem zmeczona na maxa, Lolo przeziebiony, przez co budzi sie dosc czesto w nocy, bo nosek zatkany nie pozwala mu oddychac :-( w dodatku mleczka w cycuchach tyle co nic i chyba juz na dniach jak przestanie go pic, rano juz dostaje butle, a ze budzi sie tez w nocy to chyba bede mu musia podawac butle i w nocy. Mam tylko nadzieje ze niebawem nadejdzie ten moment, ze przestanie sie budzic i przespi cala nocke.

Uff, nie mam czasu ani sily ostatnio tu zagladac.
Przez ostatni tydzien Ola budzi sie 5-6 razy na jedzenie w nocy!!! I to faktycznie na jedzenie! A jesc chce tylko moje mleczko.

Ojojoj... widzę, że większość dzieciaczków daje czadu...

Filip na szczęście w nocy jeszcze śpi, wczoraj to nawet tzn. dziś przespal całą noc od 20-5 bez obudzenia się. Mamy za to inny problem... byłam z nim dziś u pediatry z tą pupcią, dała maść - tzn. robioną. Poza tym na policzkach pojawiły się Filipkowi takie przesuszenia + na jednym jakaś taka krostka :( Na razie kazała smarować buźkę kremem Oilatum, kąpać małego w Balneum i zobaczymy, ale generalnie ma podejrzenie AZS... :( Jak nic nie pomoże to zmienimy mleko... Jak tylko sobie o tym pomyślę i przypomnę co przeżywały i przeżywają dziewczyny, których maluszkom się to przyrtafiło to od razu płaczę. Ale ciągle mam nadzieje , że to może takie chwilowe, może to też przez to że kiedyś go nie posmarowaliśmy kremem przed spacerkiem a było i słoneczko i wietrzyk i może to jest powodem... Boże, tak nie chcę, żeby to bylo azs... :(

reklama
Catherinko kochana, glowa do gory :) Teraz kazdy lekarz tylko azs podejrzewa i straszy biedne matki. Mozliwe, ze Filipek ma male uczulenie na np. mleko krowie, ale teraz wiekszosc dzieci ma i wiekszosci dzieci przechodzi mniej wiecej po skonczeniu 1 roku :)Najwyzej zmienisz mleczko, do roku juz nieduzo czasu zostalo :)Wszystko bedzie ok, zobaczysz. Tylko tak bardzo sie nie przejmuj :)

Aha, ewentulanie to rowniez proszek albo jakie kosmetyki twoje albo meza moga uczulac (np. moja Ole uczula dezodorant, ktory moj maz uzywal) - w tym momencie wystarczy je wyeliminowac i wszystko samo wroci do normy. ALe i tak Filipek z tego wyrosnie :)

Do góry