reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

i całego czopka masz dawać??

a jeżeli to rotawirus to po co antybiotyk??

przeciez nie ma antybiotyku na wirusy, to tylko dodatkowe trucie małego i dowalanie ukłądowi pokarmowemu który i tak teraz jest bardzo słabiutki...

ROTAWIRUSY

reklama
Kasia- oby Titek szybko do zdrówka wrócił...:tak: :tak: :tak: ale że to cholerstwo się musiało przyplątać....coś dużo się słyszy o tym rotawirusie.
Kasiu bardzo Ci współczuje ...trzymaj się dzielnie

u nas jak niedawno z uwagi na ospe była gorzcka 40 stopni to eferalgan w czopkach działał szybko ale jak już działenie się kończyło temp wzrastała temp. w takim szalonym tempie...w sumie ibufen jest taki naprawde skuteczny...ale Antek go niecierpi i pluje na kilometr...teraz lekarka przepisała ibum (to to samo ...i ma inny malinowy smak) i Mały zaakceptował go.

nurofen chyba ma najberdziej przyjazny smak, ibum też przeszedł, :)

szkoda że nasze dzieci musza poznać smak lekarstw :(

wieczorem dzieci moje już domagają sie syropków, a sa takie małe :(

i całego czopka masz dawać??

a jeżeli to rotawirus to po co antybiotyk??

przeciez nie ma antybiotyku na wirusy, to tylko dodatkowe trucie małego i dowalanie ukłądowi pokarmowemu który i tak teraz jest bardzo słabiutki...

ROTAWIRUSY

Jak zwykle nasi lekarze...:baffled::baffled::baffled: Pewnie kazali brać antybiotyk, gdyby miało się rozwinąć zakażenie bakteryjne... Albo gdyby diagnoza była nietrafiona...:wściekła/y:
Jestem tak źle nastawiona, bo już swoje "przerobiłam". A dodatkowo ostatnio Martynka ma na skórze jakieś plamki suche (nie swędzą) i co? Oczywiście leki antyhistaminowe i maść sterydowa w razie gdyby to była alergia. :wściekła/y:
Ale nawet gdyby, to przecież te specyfiki i tak nie zniwelują choroby, tylko objawy...:baffled:

Karolkaz: Tito na efferalgan w ogóle nie reaguje.

Azik: 1/3 do 1/2 czopka miałąm działać. a tenantybiotyk co Piotr dostał, to zdziałał cuda. cholerachyba jaki "koński" jest. wziął w sobotę jedną dawkę i gorączka zeszła. walczymy jeszcze z biegunką i osłabieniem totalnym.
zobaczymy co będzie dalej.

Kasiu - jeżeli zadziałał antybiotyk (powiedz jaki) to może znaczyć ze nie był to rota (bo na rota nie miał prawa zadziałać) tylko zakazenie bakteryjne układu pokarmowego, warto by przebadać kał na bakterie...

juz to kiedyś przerabiałam...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry